xeimoniatiki-tourta-pagoto-sokolata-tourtes-glika-xeimoniatika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Χειμωνιάτικη τούρτα παγωτό που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα

Αυτό το χειμωνιάτικο γλυκό είναι ότι χρειάζεσαι. Μία λαχταριστή χειμωνιάτικη τούρτα παγωτό που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ σου.

 

Μοναδική χειμωνιάτικη τούρτα παγωτό

tourta-pagoto-me-savagiar-mpiskota-xeimoniatika-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Είναι γνωστό ότι τον χειμώνα και γενικά όταν αρχίζει και κρυώνει ο καιρός, η όρεξη μας ανοίγει. Οι περισσότεροι αποζητούν κάτι γλυκό που μπορούν να συνοδεύσουν με μία ζεστή σοκολάτα μπροστά στο καλοριφέρ ή στη σόμπα τους. Αλλά τι γίνεται όταν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στα πιο κρύα γλυκά; Κι όμως οι περισσότεροι από εμάς τρελαίνονται για παγωμένα εδέσματα ότι εποχή κι αν είναι. Έτσι και εγώ ανήκω σε αυτούς που τρώνε παγωτό και τον χειμώνα και δεν μπορώ να του αντισταθώ.

Με την αφορμή ότι πλησιάζει ο χειμώνας λοιπόν, άρχιζα να ψάχνω χειμωνιάτικα γλυκά που όμως να είναι και δροσερά. Και μάντεψε τι έγινε. Έπεσα πάνω σε αυτή την υπέροχη τούρτα και την έφτιαξα με τον δικό μου τρόπο. Το αποτέλεσμα με αντάμειψε και λάτρεψα ιδιαίτερα αυτό το γλυκό. Το έχω στη κατάψυξη μου και δοκιμάζω ή το σερβίρω σε καλεσμένους και φίλους. Για πάμε να δούμε πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα κανονικό ταψάκι:



  • 2 συσκευασίες μπισκότα σαβαγιάρ (400-500 γραμμάρια)
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη (200 γραμμάρια)
  • Ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 3 κρέμες γάλακτος (600 γραμμάρια)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2,5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Τρίμμα ή τρούφα σοκολάτας για το τελείωμα

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τη χειμωνιάτικη τούρτα παγωτό

xeimoniatiki-tourta-pagoto-me-mpiskota-savagiar-xeimoniatika-gluka-eisaimonadikigr

 

Αυτή τη τούρτα μπορείς να τη φτιάξεις όλες τις εποχές, ανεξάρτητα αν κάνει κρύο ή όχι. Επίσης, είναι το ιδανικό γλυκό για να προσφέρεις σε γενέθλια, γιορτή ή σε κάποιο τραπέζι με φίλους και οικογένεια. Πάμε να τη φτιάξουμε πολύ γρήγορα και απλά.

Για αρχή, θα φτιάξουμε το σιρόπι που θα βουτήξουμε τα σαβαγιάρ διότι πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά πριν το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το σιρόπι και να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου. Μέχρι να κρυώσει, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη συνταγή μας.

 

 

Πριν χρησιμοποιήσουμε τις κρέμες γάλακτος, τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν μπορούμε, βάζουμε και το δοχείο που θα χρησιμοποιήσουμε να παγώσει. Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα θα γίνει πιο γρήγορα και πιο αφράτη. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ μας τις κρέμες γάλακτος και αρχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αρχίζει να πήζει λίγο το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μία πηχτή κρέμα, αλλά όχι τόσο σφιχτό όσο η σαντιγί. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 και προσθέτουμε στο 1 το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Και τώρα θα ξεκινήσουμε να χτίζουμε τη τούρτα μας. Σε ένα μεσαίο ταψάκι απλώνουμε διάφανη μεμβράνη για να ξεκολλάει πιο εύκολα η τούρτα μας μετά. Παίρνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ και περνάμε ένα ένα τα μπισκότα για ελάχιστα δευτερόλεπτα από το κρύο σιρόπι. Τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το κακάο. Απλώνουμε από πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα σαβαγιάρ και το υπόλοιπο μείγμα κρέμας χωρίς κακάο. Τρίβουμε από πάνω σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Αφήνουμε τη τούρτα στη κατάψυξη για περίπου 4-5 ώρες. Μόλις περάσουν οι ώρες, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τη πιο νόστιμη τούρτα παγωτό.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορείς να μην χωρίσεις τη κρέμα στα 2 και να ρίξεις κακάο σε όλο το μείγμα. Επίσης, λιώσε σοκολάτα κουβερτούρα και πρόσθεσε τη στη κρέμα.
  • Υπάρχει και η επιλογή να μην προσθέσεις καθόλου κακάο για να έχεις μία λευκή τούρτα.
  • Αν θέλεις ένα όμορφο πιάτο για να σερβίρεις, ρίξε λίγο σιρόπι πάνω από τη τούρτα πριν τη σερβίρεις.
  • Μπορείς να στολίσεις τη τούρτα με ότι θέλεις ανάλογα τα γούστα σου. Για παράδειγμα, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα και φρέσκα φρούτα, κάποιο γλυκό του κουταλιού, κάποια μαρμελάδα, τριμμένη καρύδα, κακάο σε σκόνη, διάφορες τρούφες σοκολάτας κλπ.
  • Πρέπει να προσέξεις να μην αφήσεις πολύ ώρα τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι γιατί θα μουλιάσουν και δεν θα είναι ωραία. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αρκούν για ένα τέλειο αποτέλεσμα.
  • Η χειμωνιάτικη τούρτα παγωτό μπορεί να διατηρηθεί στη κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πάθει τίποτα.
  • Φτιάξε αυτή τη πανεύκολη τούρτα με γιαούρτι και μπισκότα με μόνο 4 υλικά.
  • Το γλυκό της αγάπης σε περιμένει να το φτιάξεις και να το απολαύσεις.

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη χειμωνιάτικη τούρτα παγωτό με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr