spitiki-merenda-me-dio-ilika-suntages-glika-eisaimonadikigr

Φτιάξε σπιτική μερεντα με μόνο 2 υλικά

Φτιάξε την αγαπημένη σου μερεντα με μόνο 2 υλικά και εντυπωσίασε τους πάντες.

Τι πιο τέλειο από μερεντα με μόνο δύο υλικά; Και νόστιμη και εύκολη αλλά και υγιεινή και διαίτης. Η μερεντα των ονείρων σου με μόνο δύο υλικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δεν έχει αν ζηλέψει σε τίποτα του εμπορίου. Θες να μάθεις πως να τη κάνεις; Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως.

 

Λαχταριστή μερεντα με μόνο δύο υλικά

merenda-2-ulika-gluka-eisaimonadikigr

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (Για ένα βαζάκι μερεντα)



5 κουταλιές τη σούπας κακάο

3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Νερό όσο χρειαστεί

Προαιρετικά: Αλεσμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ή καρύδια

 

 

 

 

Για περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

 

 

 

 

Διαδικασία

glika-spitiki-merenta-2-ulika-eisaimonadikigr

Αυτή η συνταγή εκτός από πολύ νόστιμη, είναι και πολύ εύκολη, οπότε θα χρειαστείτε πολύ λίγο από τον χρόνο σας για να τη προετοιμάσετε. Τι πρέπει να κάνετε; Ακολούθησε βήμα βήμα τη συνταγή και φτιάξε τη.

Βάλε σε ένα μπολ το κακάο και ανακάτεψε το καλά. Ύστερα, πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη και ανακάτεψε τα δύο υλικά μαζί. Τέλος, βράσε λίγο νερό και άσε το στην άκρη για ένα λεπτό. Ρίξε σιγά σιγά το ζεστό νερό κουταλιές κουταλιές μέσα στο μείγμα του κακάο και της ζάχαρης και ανακάτευε ταυτόχρονα. Μόλις δεις ότι το μείγμα έγινε πηχτό, όπως τη κανονική μερεντα, σταμάτα να ρίχνεις νερό. Η μερεντα σου είναι έτοιμη.

Άφησε τη στην άκρη να κρυώσει για μισή ώρα περίπου και ύστερα βάλε τη μέσα στο βαζάκι που θες να την αποθηκεύσεις.

Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στο τέλος του μείγματος, αλεσμένα φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα για πιο πολύ γεύση και για να γίνει η μερεντα σαν φουντουκιού και πιο τραγανιστή. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις φαντασία και να βάλεις μέσα και αποξηραμένα φρούτα ή κάποιο σιρόπι της επιλογής σου.

merenda-frouta-mpanana-snak-gluka-suntages-eisaimonadikigr

Η συγκεκριμένη μερεντα μπορεί να συνδυαστεί με πολλά γλυκά και να καταπλήξει τους πάντες, ειδικά τα παιδιά σας. Ένα υγιεινό σνακ που δεν τους στερεί τίποτα από γεύση. Κόψε φρούτα και βάλε από πάνω τη μερεντα και θα σε λατρέψουν.

Καλή επιτυχία! 


Post Author: Eisaimonadikigr