eukola-tiropitakia-fournou-tirenia-gemisi-pitakia-turi-sintages-eisaimonadikigr

Τυροπιτάκια φούρνου με τη πιο εύκολη ζύμη

Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια φούρνου με μία λαχταριστή, τυρένια γέμιση. Η ζύμη τους είναι πανεύκολη και περιέχει ελάχιστα υλικά και κόπο.

 

Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια φούρνου

pitakia-me-turi-tiropitakia-fournou-gemisi-turenia-sintages-eisaimonadikigr

 

Πάντα μου άρεσαν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές, με λίγα υλικά. Έτσι, μία μέρα καθώς έψαχνα για την επόμενη συνταγή που θα με διευκολύνει τις περιόδους που θέλω κάτι εύκολο και γρήγορο, έπεσα πάνω σε μία απίστευτη παρασκευή. Από πάντα είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία σε ότι περιέχει ζύμη και ειδικά τυρί και μπορώ να πω ότι αυτά τα τυροπιτάκια ήταν αυτό που έψαχνα.

Μου έλυσαν τα χέρια με το πόσο εύκολα γίνονται και από εκείνη τη μέρα δεν έχω σταματήσει να τα φτιάχνω. Ο συνδυασμός της πολύ εύκολης ζύμης και της υπέροχης γέμισης τη καθιστούν μία ελκυστική συνταγή, ειδικά για άτομα που θέλουν ένα γρήγορο σνακ για τη δουλειά, τη σχολή αλλά και το σχολείο για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης, είναι αρκετά υγιεινή και θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση του να ψάχνετε κάτι πιο περίπλοκο. Μπορείτε να φτιάξετε μία ποσότητα μέσα στην εβδομάδα και να τα έχετε πάντα πάνω σας. Και σίγουρα μπορείς να φτιάξεις διάφορα πιτάκια με διάφορες γεύσεις που θα λατρέψουν όλοι. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια φούρνου.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για τη ζύμη:



  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι με πολλά λιπαρά (1 κεσεδάκι)
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
  • Λαδόκολλα ή λίγο λάδι για το ταψί
  • Λίγο σουσάμι για το ντεκόρ

 

 

 

Για τη γέμιση:

 

  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο της επιλογής σου

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια φούρνου

turopitakia-fournou-me-turenia-gemisi-feta-turia-pitakia-pites-sintages-eisaimonadikigr

 

Μπορείς να καταλάβεις ήδη ότι αυτή η συνταγή γίνεται πανεύκολα. Και η ζύμη δεν περιέχει μαγιά, οπότε είναι και ιδανική για τα άτομα που ακολουθούν μία συγκεκριμένη διατροφή.

Θα ξεκινήσουμε με τη ζύμη μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνή η ζύμη μας, ρίχνουμε λίγο νερό μέσα. Τη πλάθουμε σε ένα στρογγυλό ζυμαράκι και τη κλείνουμε από πάνω με μία διαφανής μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση μας.

 

 

Σε ένα μπολάκι ή στο μπλέντερ μας λιώνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το κίτρινο τυρί που έχουμε επιλέξει. Η γέμιση μας είναι έτοιμη για να γεμίσουμε τα τυροπιτάκια μας.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια ή μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι και βάζουμε λίγη γέμιση στο καθένα. Κλείνουμε καλά από όλες τις πλευρές και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλειμμένο με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και λίγο σουσάμι αν θέλουμε. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα δοκιμάσουμε για να μην καούμε. Ώρα να φτιάξεις και εσύ τα πιο εύκολα και λαχταριστά τυροπιτάκια φούρνου με τη πιο νόστιμη γέμιση.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα τυροπιτάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr