troufakia-turamisou-me-geusi-tiramisou-liga-ilika-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Τρουφάκια με γεύση τιραμισού, έτοιμα μέσα σε 5 λεπτά

Αυτά τα τρουφάκια με γεύση τιραμισού είναι μοναδικά. Δεν έχουν σχέση με τα υπόλοιπα τρουφάκια και θα τα λατρέψεις αν σου αρέσει το τιραμισού.

 

Ξεχωριστά τρουφάκια με γεύση τιραμισού

eukola-troufakia-turamisou-me-geusi-tiramisou-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ψάχνει διάφορες γλυκές παραλλαγές και να τις προσφέρει ως δώρο σε γιορτές και συναντήσεις. Νομίζω ότι ένα σπιτικό γλυκάκι είναι ότι πρέπει για να ζεστάνει τη καρδιά κάποιου. Συγκεκριμένα πιστεύω ότι το να φτιάξεις ένα δικό σου γλυκό και να το προσφέρεις ως δώρο, δείχνει την αγάπη και τον κόπο που έριξες φτιάχνοντας το. Και σίγουρα η σκέψη ότι θα το δοκιμάσει ένα αγαπημένο σου άτομο, το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.

Ένα από αυτά τα γλυκάκια είναι και αυτά τα τρουφάκια τιραμισού που τα έφτιαξα με πολύ αγάπη για μία αγαπημένη μου φίλη. Ήξερα ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο τιραμισού και σκέφτηκα να κάνω κάτι πιο ξεχωριστό που να μην ανήκει στα συνηθισμένα γλυκά και γεύσεις. Συνδύασα τα υλικά από το αγαπημένο τυραμισού μαζί με το πως γίνονται τα τρουφάκια και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από αξιολάτρευτο και λαχταριστό. Αν ανήκεις και εσύ στους λάτρεις αυτού του γλυκού, είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσεις και αυτή τη συνταγή. Πάμε να δούμε μαζί τι υλικά θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα τρουφάκια με γεύση τιραμισού.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 10-15 τρουφάκια:

 



  • 1 δόση καφέ espresso (100 ml περίπου)
  • 300 γραμμάρια μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
  • 180 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • Κακάο σε σκόνη για το στόλισμα
  • Προαιρετικά: Μπορείς να γεμίσεις τα τρουφάκια σου με πραλίνα σοκολάτας, μερέντα, νουτέλα κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργία και εκτέλεση για τα υπέροχα τρουφάκια με γεύση τιραμισού

troufakia-me-gefsi-turamisou-tiramisou-glika-me-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

Από τα πιο εύκολα τρουφάκια που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου. Γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και είμαι σίγουρη ότι πάνω κάτω όλες έχουμε τα υλικά στα ντουλάπια και στα ψυγεία μας. Για πάμε να δούμε μαζί πως θα το φτιάξεις.

Για αρχή, θα φτιάξεις μία δόση καφέ εσπρέσσο στη μηχανή του καφέ και θα το αφήσεις στην άκρη για να κρυώσει λίγο πριν το βάλεις στη ζύμη. Αν δεν έχεις εσπρέσσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι άλλο καφέ θέλεις και προτιμάς. Στη συνέχεια, σπάσε στο μπλέντερ σου τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη, τον καφέ αφού κρυώσει και το τυρί κρέμα. Ανακάτεψε το μείγμα και ζύμωσε το λίγο μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα μπορείς να πλάσεις σε μπαλάκια.

 

 

Σε αυτό το σημείο, μπορείς να ανοίξεις το κάθε μπαλάκι και να βάλεις στο κέντρο του λίγη πραλίνα σοκολάτας τύπου μερέντα κλπ. Ωστόσο, μπορείς να αποφύγεις αυτό το βήμα και απλά να περάσεις το κάθε ένα μπαλάκι από το κακάο. Τοποθέτησε τα σε μία μεγάλη πιατέλα και βάλε τα για 1-1,5 ώρα μέσα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν λίγο. Αλλά και πάλι μπορείς να τα απολαύσεις έτσι, χωρίς να τα βάλεις στο ψυγείο. Τα πιο υπέροχα τρουφάκια τιραμισού είναι πανέτοιμα να τα απολαύσεις και να κάνεις δώρο σε όσους αγαπάς.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τα πιο μοναδικά τρουφάκια με γεύση τιραμισού με όσους αγαπάς. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr