keik-me-2-ilika-sokolatenio-cake-liga-ulika-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Το πιο εύκολο σοκολατένιο κέικ με 2 υλικά και παγωτό

Έχεις ξαναδοκιμάσει να φτιάξεις κέικ με μόνο 2 υλικά; Σίγουρα, όχι αλλά ήρθε η ώρα. Ένα σοκολατένιο κέικ με παγωτό που θα αγαπήσουν όλοι.

 

Σοκολατένιο κέικ με μόνο 2 υλικά

eukolo-sokolatenio-keik-me-2-ilika-liga-ulika-cake-chocolate-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτή η συνταγή, μπορώ να πω ότι εμφανίστηκε στη ζωή μου τη κατάλληλη στιγμή. Εκεί που χάζευα και ήθελα να φάω κάτι γλυκό, έπεσα πάνω της. Έψαξα στο ψυγείο μου για να δω τι υλικά χρειάζομαι και μάντεψε, τα είχα και τα δύο. Όπως πολύ κατάλαβες, ο ενθουσιασμός μου ήταν τεράστιος και το αποτέλεσμα με άφησε άφωνη. Αλλά θα μου πεις τώρα κέικ με 2 υλικά; Πώς γίνεται;

Κι όμως, θα σου απαντήσω ότι γίνεται και αυτό το κέικ σοκολάτας, δεν χρειάζεται ούτε γάλα, ούτε αυγά αλλά ούτε και βούτυρο. Για να δούμε πως θα φτιάξεις αυτό το πανεύκολο κέικ σοκολάτας.

 

Υλικά για το εύκολο κέικ σοκολάτας:



  • 1 κιλό παγωτό σοκολάτα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση παγωτού σου αρέσει)
  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1,5 φλυτζάνι αλεύρι)

 

Προαιρετικά: Εκτός από τα 2 κυρίως υλικά, μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις στο γλυκάκι μας. Για παράδειγμα, ξηρούς καρπούς, τρίμματα σοκολάτας, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, κάποιο γλυκό του κουταλιού, σαντιγί κλπ, ανάλογα με τα γούστα σου. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση παγωτού θέλεις, αντί για σοκολάτα.

 

 

 

 

 

Διαδικασία για το εύκολο κέικ με 2 υλικά

keik-sokolatas-me-2-ilika-liga-ulika-sokolatenio-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Μπορείς να φανταστείς και εσύ ότι ο τρόπος παρασκευής αυτού του κέικ είναι από τους πιο εύκολους και γρήγορους και θα σου λύσει τα χέρια. Διάλεξε το αγαπημένο σου παγωτό (εγώ προτιμώ σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας) και βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ. Άφησε το να μαλακώσει λίγο για 10 λεπτά για να μπορούμε να το ανακατέψουμε.

Έπειτα κοσκίνισε καλά το αλεύρι και πρόσθεσε το μέσα στο παγωτό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις το μείγμα του κέικ γίνει ομοιόμορφο, βάλε το σε ένα ταψί της επιλογής σου και ψήσε το στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά. Βγάλε το από τον φούρνο και άφησε το να κρυώσει πριν το κόψεις. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο ζουμερό και κρεμώδες.

 

 

Μπορείς να το στολίσεις με ότι υλικά επιθυμείς και έτοιμο το σοκολατένιο κέικ με 2 υλικά. Ένα κέικ που μπορείς να φτιάχνεις συνέχεια και να το μοιραστείς με όλους.

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το μοναδικά υπέροχο και πανεύκολο γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr