arnaki-frikase-me-antidia-sintagi-elliniki-paradosiaki-diatrofi-ellada-eisaimonadikigr

Συνταγή για αρνάκι φρικασέ με αντίδια

Συνταγή για αρνάκι φρικασέ με αντίδια. Μία νόστιμη συνταγή που θα εκπλήξει ευχάριστα τους αγαπημένους σας και θα το φτιάχνετε συνέχεια.

Αρνάκι φρικασέ με αντίδια

arni-frikase-katsarolas-me-antidia-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Μία διαφορετική συνταγή εμπνευσμένη από μία Ελληνίδα μαμά που αγαπάει τη παράδοση και την ελληνική κουζίνα. Φτιάξε αυτή τη παραλλαγή για φρικασέ και εντυπωσίασε τους πάντες με τη δημιουργία σου.

 

 

Τι θα χρειαστείς για το αρνάκι φρικασέ με αντίδια:



Υλικά για 5-6 άτομα

  • 1 1/2 κιλό κρέας αρνίσιο κομμένο σε μερίδες (προτιμήστε το χεράκι)
  • 1 κιλό αντίδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά και κομμένα στα δύο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα σε κομματάκια (ροδέλες ψιλές)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για το αβγολέμονο:

  • 2 αβγά (χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • Χυμό από 1 1/2 λεμόνι

 

 

 

 

Διαδικασία

arnaki-frikase-arni-katsarola-sintages-eisaimonadikigr

Πρώτα καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε στα δύο. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές, σε δύο ή τρεις δόσεις.

Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι αφού τα έχετε ψιλό κόψει,να ροδίσουν και αυτά. Ξανά βάζετε στην κατσαρόλα το κρέας,συμπληρώνετε ένα νεροπότηρο  ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση και να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε τότε στην κατσαρόλα τα πλυμένα αντίδια και σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε αρχικά να μαραθούν και στη συνέχεια να μαγειρευτούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ

 

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα ασπράδια με δύο πιρούνια σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν αρκετά, προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα. Ρίχνετε μέσα το χυμό του λεμονιού και,αφού ενσωματωθεί, προσθέτετε σιγά σιγά  λίγο από το ζουμί  του φαγητού  από την κατσαρόλα και χτυπάτε συνεχόμενα για να μην κόψει το αβγό.

Πριν αδειάσετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό και ρίχνετε  και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και προσθέτετε το αβγολέμονο.

Κρατώντας τη κατσαρόλα από τα  χερούλια, την κουνάτε πέρα δώθε να πάει παντού το αβγολέμονο, την ξανά βάζετε στην φωτιά για να πάρει μια βράση και το φρικασέ σας είναι έτοιμο.

 

 Σημείωση: Δεν αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι, το κατεβάζουμε και το ξεσκεπάζουμε για να μην μυρίσει αβγουλίλα.

Καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr