sokolatakia-se-sxima-kardoulas-glika-agios-valentinos-sokolata-eisaimonadikigr

Σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις να φτιάξεις σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλα και να τα δώσεις στο ταίρι σου; Είτε είναι του Αγίου Βαλεντίνου, είτε όχι.

 

Σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλα

agios-valentinos-sokolatakia-kardoules-troufes-glika-eisaimonadikigr

Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλα μόνο με ελάχιστα υλικά και κόπο; Κάνε ένα μοναδικό δωράκι στο ταίρι σου που θα είναι φτιαγμένο με αγάπη.

Το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο είτε είναι Αγίου Βαλεντίνου, είτε όχι. Δεν χρειάζεται να δείχνεις την αγάπη σου μόνο μία μέρα τον χρόνο. Βάλε τα σοκολατάκια μέσα σε ένα κουτάκι με μία κορδέλα και έτοιμο το δωράκι μας. Για να δούμε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις.

 

 

Υλικά για περίπου 10-15 σοκολατάκια:



  • 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρες
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • Τρούφα για το στόλισμα
  • Ειδικές θήκες για παγάκια σε σχήμα καρδούλα
  • Ξηρούς καρπούς της επιλογής σου (προτίμησε αμύγδαλα και καρύδια ή αποξηραμένα φρούτα)

 

 

 

 

Τρόπος παρασκεύης

kardoules-sokolatakia-truffles-agios-valentinos-glika-eisaimonadikigr

Δεν θα χρειαστείς πολύ ώρα για να φτιάξεις αυτά τα ερωτευμένα σοκολατάκια. Μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο σου και πολύ αγάπη και θα έχεις στα χέρια σου τα πιο νόστιμα σοκολατάκια.

Για αρχή βάλε σε ένα κατσαρολάκι τις κρέμες γάλακτος και άφησε τις να πάρουν μία βράση για περίπου 5-10 λεπτά. Μόλις δεις ότι βράζει το μείγμα, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο. Ανακάτεψε καλά το μείγμα  (πάντα σε χαμηλή φωτιά) και μόλις λιώσει το βούτυρο, κόψε σε κομματάκια τις κουβερτούρες και πρόσθεσε τις στο μείγμα.

 

Για περισσότερα εύκολα γλυκά δες εδώ

 

Όταν δεις ότι οι σοκολάτες έλιωσαν, απέσυρε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, βάλε σε κάθε θήκη σε σχήμα καρδούλα, από έναν ξηρό καρπό ή κάποιο αποξηραμένο φρούτο για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Γέμισε τη κάθε θήκη με το μείγμα της σοκολάτας και βάλε τα στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 2 ώρες. Μόλις τα βγάλεις από το ψυγείο, αν θέλεις βούτηξε τα σε τρούφα σοκολάτας. Βγάζουμε προσεκτικά τα σοκολατάκια από τις θήκες τους για να μην χαλάσει το σχήμα.

Στόλισε τα όπως θέλεις εσύ και πρόσφερε τα στους αγαπημένους σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείς να προσθέσεις κάποιο ποτό της επιλογής σου, όπως λικέρ ή κονιάκ ή μπορείς να ρίξεις λίγο υγρό εκχύλισμα βανίλιας.
  • Αν θέλεις πασπάλισε τα σοκολατάκια με ζάχαρη άχνη ή καρύδα για να φαίνονται πιο όμορφα.
  • Εκτός από καρδούλες, μπορείς να βρεις και άλλες θήκες για να κάνεις και άλλα σχήματα που θα αρέσουν σε σένα και το ταίρι σου.

 

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου! Καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr