simantika-lathi-omorfias-epidermida-derma-ugeia-eisaimonadikigr

Σημαντικά λάθη ομορφιάς που κάνεις αλλά δεν το ήξερες

Σίγουρα δεν γνωρίζεις ότι καθημερινά κάνεις κάποια σημαντικά λάθη ομορφιάς και δεν το καταλαβαίνεις. Μην ανησυχείς, θα τα μάθεις τώρα.

 

Σημαντικά λάθη ομορφιάς

lathi-omorfias-derma-ugeia-prosopo-eisaimonadikigr

Νομίζετε ότι είναι δύσκολο να είστε όμορφη; Αντιθέτως, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί να αποφεύγετε ορισμένα σημαντικά λάθη, όπως τα παρακάτω.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

 

 

  • Μην το παρακάνετε με το ξηρό σαμπουάν. Λουστείτε! Μην ψεκάζετε το κεφάλι σας καθημερινά. Μία από τις παρενέργειές του είναι η πιτυρίδα, αφού το ξηρό σαμπουάν απομακρύνει την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής και προκαλεί ξηροδερμία.

 

  • Προσέξτε την ενυδάτωση σας. Δεν είναι όλες οι επιδερμίδες ούτε όλες οι κρέμες ίδιες. Καλό είναι να μην κάνετε ό,τι σας κατέβει ή ότι νομίζετε πως χρειάζεστε. Αν έχετε απορίες, ενημερωθείτε από μία αισθητικό σε ένα κατάστημα καλλυντικών ή κλείστε ραντεβού με το δερματολόγο σας. Είναι ένα έξοδο για το οποίο θα κάνετε σύντομα απόσβεση.

 

  • Μην παραμελείτε την περιοχή του λαιμού όταν ενυδατώνετε το πρόσωπό σας. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πιο λεπτό και πιο επιρρεπές στο να αποκτήσει ρυτίδες και να γεμίσει πανάδες.

 

 

Για περισσότερες συμβουλές ομορφιάς και περιποίησης δες εδώ



 

 

 

  • Τα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας, μας δείχνουν μεγαλύτερες. Τα πολύ λεπτά φρύδια, για παράδειγμα, εκτός του ότι είναι εκτός μόδας, μας προσθέτουν χρόνια. Αν έχετε ήδη κάνει το λάθος να τα βγάλετε πολύ και έχουν αποδυναμωθεί, δοκιμάστε να βάζετε καθημερινά ελαιόλαδο ή καστορέλαιο. Θα τα δείτε να φυτρώνουν ξανά!

 

  • Μην ξανακοιμηθείτε βαμμένη. Βάλτε τη συνήθεια του ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο στη ζωή σας: Αν δεν το κάνετε, εκτός από τους ερεθισμούς, εκείνο το σπυράκι που εμφανίζεται το πρωί, θα προκαλέσετε πρόωρη γήρανση στην επιδερμίδα του προσώπου.

 

omorfia-prosopo-lathi-derma-epidermida-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

  • Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, συνήθως λόγω βιασύνης, είναι να απλώνετε την κρέμα ημέρας στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Τα μάτια είναι το πρώτο σημείο που αφυδατώνεται, χαλαρώνει και καθρεφτίζει την κούρασή μας. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα αυτό το σημείο, με μια ξεχωριστή ενυδατική ματιών, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε (μαύροι κύκλοι, ρυτίδες, κ.λπ.).

 

  • Μην το παρακάνετε με τις μάσκες και τα scrub. Όλα θέλουν μέτρο. Νομίζοντας πως κάνετε καλό, καταλήγετε να κάνετε περισσότερο κακό! Η υπερβολική χρήση καλλυντικών ερεθίζει την επιδερμίδα και αυτό δεν το θέλουμε!

 

 

 

 

Είδατε πως είναι πολύ εύκολο να είστε όμορφη; Αρκεί να έχετε στο νου σας μερικές λεπτομέρειες.



Post Author: Eisaimonadikigr