patates-me-krema-galaktos-karmponara-mpeikon-sintages-eisaimonadikigr

Πατάτες καρμπονάρα με μπέικον, κρέμα γάλακτος και πολλά τυριά

Λαχταριστές πατάτες καρμπονάρα που λιώνουν στο στόμα. Απογειώνουν την απόλαυση με τη νοστιμιά τους. Σίγουρα θα τις λατρέψεις.

Νόστιμες πατάτες καρμπονάρα

patates-me-mpeikon-karmponara-krema-galaktos-turia-sintages-eisaimonadikigr

 

Υπάρχουν πολλές συνταγές και παραλλαγές για τις αγαπημένες μας πατάτες. Όλοι μας αγαπάμε τις πατάτες και ιδιαίτερα τις τηγανιτές. Κατά καιρούς ψάχνω διάφορες συνταγές για να τις αναδείξω και αυτή η συγκεκριμένη δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Δεν είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές, αλλά σίγουρα οι πατάτες είναι από τις μεγαλύτερες λατρείες. Και ο πιο τέλειος συνδυασμός με μπέικον, κρέμα γάλακτος και διάφορα τυριά, απογειώνει τους γευστικούς σου κάλυκες και σε κάνει να κολλάς μαζί τους. Το ιδανικό πιάτο για να το μοιραστείς με φίλους και αγαπημένους σε ότι περίσταση και αν βρίσκεσαι.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:



  • 5-6 πατάτες
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι της επιλογής σου
  • 2 κρέμες γάλακτος για μαγείρεμα
  • Δύο συσκευασίες μπέικον
  • 400 γραμμάρια κίτρινα τριμμένα τυριά της επιλογής σου

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τις πατάτες καρμπονάρα

patates-karmponara-me-mpeikon-krema-galaktos-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτή η συνταγή γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Μέσα σε 10 λεπτά θα έχεις ένα λαχταριστό πιάτο με πλούσιες γεύσεις και μυρωδιές. Ξεκινάμε καθαρίζοντας καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (εγώ τις προτιμώ σε λεπτές φέτες) και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα που όλοι αγαπάμε.

Βγάλε τις και τοποθέτησε τις σε απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη σάλτσα καρμπονάρα μας. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να τσιγαριστεί καλά το μπέικον και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε και το σκόρδο.

 

 

Έπειτα, ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα. Η φωτιά μας πρέπει να είναι μεσαία για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα η κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε με κλειστή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.

Παίρνουμε τις πατάτες που έχουμε τηγανίσει και τις βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Σερβίρουμε από πάνω τη σάλτσα καρμπονάρα μας και έτοιμο το φαγητό μας. Οι πατάτες καρμπονάρα είναι έτοιμες να τις απολαύσεις. Μπορείς αν θες να βάλεις και άλλο τυρί πάνω από το πιάτο μας.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αντί να τηγανίσεις τις πατάτες, μπορείς να τις φτιάξεις στον φούρνο σαν τηγανιτές. Δες εδώ πως μπορείς να τις φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
  • Μία καλή προσθήκη είναι τα μανιτάρια αλλά και οι πιπεριές για να νοστιμεύσει η σάλτσα μας.
  • Κάνε τις δικές σου παραλλαγές και φτιάξε τις πιο νόστιμες πατάτες καρμπονάρα που θα λατρέψουν όλοι.

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου.

 

Post Author: Eisaimonadikigr