gliko-psugeiou-me-zaxarouxo-gala-kai-giaourti-kai-sokolata-troufa-hlika-sintages-diatrofi-elafri-liga-ilika-eisaimonadikigr

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα

Το πιο υπέροχο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λαχταριστό ζαχαρούχο γάλα. Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό θαύμα.

 

 

Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι

mpiskota-gluko-psugeio-zaxarouxo-kai-giaourti-glika-zaxaroplastiki-sintages-eisaimonadikigr

Εσύ το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις το πιο ελαφρύ γλυκό ψυγείου μέσα σε λίγα λεπτά; Με ελάχιστα υλικά και μία δροσιστική και απαλή υφή γιαουρτιού, σε συνδυασμό με το λαχταριστό ζαχαρούχο γάλα. Μία συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σου και δεν θα προλαβαίνεις να τη φτιάχνεις.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο:



 

  • 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτα ή τρούφα της επιλογής σου

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

gliko-me-giaourti-kai-zaxarouxo-gala-glika-sintages-diatrofi-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση του γλυκού μας είναι εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’όλα ξεκούραστη και μπορούν να σας βοηθήσουν και οι αγαπημένοι σας στη παρασκευή του.

Για αρχή, χτυπάμε το γιαούρτι για πέντε λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθεί με το γιαούρτι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, στρώνουμε μια στρώση μπισκότα. Από πάνω τους ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας, μέχρι να σκεπαστούν τα μπισκότα. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε κι άλλα μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε κι άλλο μείγμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο πράγμα. Πάνω στην τελευταία στρώση μείγματος πασπαλίζουμε το σακουλάκι της τρούφας. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για δύο ώρες, μέχρι να «δέσει» το γλυκό. Μετά από δύο ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Για περισσότερα υπέροχα γλυκά δες εδώ

 

Μπορείς να στολίσεις το γλυκό με διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και ότι άλλο θέλεις εσύ. Μία καλή επιλογή είναι και το γλυκό κουταλιού. Ειδικά το κεράσι, συνδυάζεται απίστευτα με το συγκεκριμένο γλύκισμα. Επίσης, μπορείς να βάλεις τριμμένα αμύγδαλα, παγωτό της αρεσκείας σου, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί.

Βάλε φαντασία και μπορείς να δημιουργήσεις θαύματα με τόσα λίγα υλικά. Τέλος, αν θέλεις το γλυκό σου να γίνει πιο τραγανό, μπορείς να προσθέσεις κάποιο μπισκότο σπασμένο μέσα στο μείγμα πριν τα ανακατέψεις όλα μαζί.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr