simigdalenios-nistisimos-xalvas-sokolatas-vegan-glika-eisaimonadikigr

Νηστίσιμος χαλβάς με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Ο νηστίσιμος χαλβάς με σοκολάτα είναι ένα γλυκό που μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα. Σοκολατένιος και πολύ εύκολος θα τον απολαύσει όλη η οικογένεια.

 

Νηστίσιμος χαλβάς με σοκολάτα

xalvas-sokolatenios-me-sokolata-nistisima-glika-eisaimonadikigr

 

Καθώς χάζευα στο ίντερνετ, έπεσα πάνω σε μία πολύ ωραία συνταγή. Με ταξίδεψε διότι μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που η μητέρα μου έφτιαχνε σιμιγδαλένιο χαλβά και τον σέρβιρε σε μία κρυστάλλινη πιατέλα. Ακόμα θυμάμαι τη γεύση του και το πόσο πολύ μου άρεσε.

Έτσι μου ήρθε η ιδέα να κάνω μία παραλλαγή αυτού του χαλβά και το αποτέλεσμα με ενθουσίασε. Μοίρασα τον χαλβά σε φίλους και συγγενείς και τον αγάπησαν όλοι. Εκτός από ένα εύκολο γλυκάκι, είναι και νηστίσιμο, vegan και για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • 1 σακούλα σιμιγδάλι ψιλό
  • Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
  • Μία κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια ξηρούς καρπούς της επιλογής σου σπασμένους (καρύδια, φιστίκια, αμύγδαλα κλπ)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Δύο βανίλιες

 

 

Για τη σος σοκολάτας:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φυτικό ή λίγο ελαιόλαδο
  • Δύο μαύρες σοκολάτες

 

 

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
  • 1 στίκ κανέλας

 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής

xalvas-sokolatas-nistisimos-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Για αρχή θα φτιάξουμε το σιρόπι και θα το αφήσουμε στο σβηστό μάτι για να παραμείνει ζεστό. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει το σιρόπι ένα χρυσαφί χρώμα.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολάκι το βούτυρο και τις σοκολάτες σε κομμάτια και το λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20- 30 δευτερόλεπτα. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, το λιώνουμε σε ένα μπρίκι. Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην άκρη μαζί με το σιρόπι.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ηλιέλαιο και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους και να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα και προσθέτουμε το κακάο, τις βανίλιες και τη κανέλα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί πολύ καλά, ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς και μετά προσθέτουμε το σιρόπι σιγά σιγά. Μόλις το ρουφήξει όλο, προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και αφού ρίξουμε ένα καλό ανακάτεμα, ο νηστίσιμος χαλβάς με σοκολάτα είναι έτοιμος να τον απολαύσεις.

Βάλε τον σε μία φόρμα της επιλογής σου και βάλε τον στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στόλισε τον με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι ή ζάχαρη άχνη και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή καρύδα τριμμένη.

 

 

 

Extra tips:

 

Μοιράσου το γλυκάκι με τους αγαπημένους σου. Καλή επιτυχία!



Post Author: Eisaimonadikigr