katharo-spiti-simvoules-kathariotita-douleies-tou-spitiou-oikiaka-spitia-liseis-eisaimonadikigr

Καθαρό σπίτι με απλές συμβουλές που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι

Θέλεις ένα καθαρό σπίτι με λίγες απλές συμβουλές; Μην αγχώνεσαι μιας και μπορείς να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού στο άψε σβήσε.

 

Καθαρό σπίτι στη στιγμή

omorfo-katharo-spiti-douleies-spitiou-eukoles-simvoules-liseis-kathariotita-eisaimonadikigr

 

Εργασία, οικογένεια, φίλοι … Πότε θα προλάβεις και τις δουλειές του σπιτιού;  Κι όμως.  Δεν χρειάζεται να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις όλη μέρα για να έχεις ένα καθαρό σπίτι. Η καθαριότητα, βέβαια, είναι κάτι υποκειμενικό.  Με τις συμβουλές μας, όμως, σίγουρα θα ικανοποιηθούν όλοι.

Την καθαριότητα μπορεί να την εκτιμούμε όλοι.  Τα οικοκυρικά λίγοι, για να μην πούμε κανένας.  Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουν αποτυπωθεί στα γονίδιά μας.  Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε με επιτυχία όλους τους ρόλους που έχουμε αναλάβει.  Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να έχουμε πεντακάθαρο σπίτι χωρίς να χάσουμε πολύτιμο χρόνο.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 



 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ:

Στρώνεις το κρεβάτι, διπλώνεις τα ρούχα, ανοίγεις τις κουρτίνες.  Αυτές οι δουλειές καλύπτουν περισσότερο θέματα αισθητικής, παρά καθαριότητας.  Αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει είναι να απαλλαγείς από τη σκόνη και τους αλλεργιογόνους οργανισμούς.

  • ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

Ξεσκόνισμα και σκούπισμα μια φορά την εβδομάδα.  Το ξεσκονόπανο πρέπει να περάσει σχολαστικά από όλες τις εσοχές των κομοδίνων, ενώ η σκούπα να μπει και κάτω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα.  Προτίμησε τα ξεσκονόπανα με microfiber, που μαζεύουν τη σκόνη χωρίς να τη διαχέουν στο χώρο.

  • ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Να αλλάζεις σεντόνια συχνότερα.  Πλένε τα στο πλυντήριο τακτικά και άφηνέ τα να στεγνώνουν στον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις καθαρά, αφράτα σεντόνια που θα σε βοηθάνε και να κοιμηθείς καλύτερα.

 

 

taktopoiimeno-spiti-katharo-eukoles-aples-simvoules-kathariotitas-oikiakes-xriseis-eisaimonadikigr

 

 

ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ:

Νιώθεις ενοχές για τα σκουπιδάκια που έκρυψες προσωρινά κάτω από το χαλί;  Καλό είναι να επανορθώσεις γρήγορα.  Αυτό που επιβάλλεται να κάνεις στο καθιστικό δεν είναι μόνο ξεσκόνισμα και σκούπισμα, αλλά και καθάρισμα των τηλεχειριστηρίων.  Ακόμη κι αν φαίνονται καθαρά, να τα καθαρίζεις σαν να φιλοξενούσαν έναν ολόκληρο κόσμο μικροβίων.

  • ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

Ξεσκόνιζε και σκούπιζε το καθιστικό περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που πάσχεις από αλλεργίες ή άσθμα.

  • ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Καθάρισε με ένα υγρό μαντηλάκι τα τηλεχειριστήρια, το «ποντίκι» και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου, μια φορά την εβδομάδα, ειδικά αν κάνεις συχνή χρήση τους.

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ:

Στους πάγκους της κουζίνας μπορεί να βρεθούν παθογόνοι οργανισμοί, αφού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν τα περισσότερα απολυμαντικά.

  • ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

Καθάρισε το σφουγγαράκι της κουζίνας που χρησιμοποιείς και φρόντισε να το αντικαθιστάς με καινούργιο σε τακτά διαστήματα.  Για να διατηρείς τους πάγκους της κουζίνας καθαρούς χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας.

  • ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ψέκασε τους πάγκους και τις επιφάνειες κοπής με ένα αντιμικροβιακό σπρέι μετά από την ετοιμασία κάθε γεύματος.  Περίμενε να στεγνώσει και  ξέπλυνε καλά. Ένα καθαρό σπίτι ξεκινάει πάντα από τη κουζίνα του.

 

 

 

ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ:

Ο νιπτήρας, το σιφόνι, ακόμη και το τηλέφωνο του ντους μπορεί να δώσουν καταφύγιο σε μικροοργανισμούς.

  • ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

Χρησιμοποίησε υγρά μαντιλάκια με αντιμικροβιακή δράση για να καθαρίζεις τακτικά.  Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, καθάρισε τα είδη υγιεινής με ένα υγρό με αντιμικροβιακή δράση.

  • ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Σφουγγάρισε το δάπεδο μια φορά την εβδομάδα, χωρίς να ξεχάσεις τα σημεία πίσω από την κολώνα του νιπτήρα ή τη βάση της λεκάνης. Για ένα καθαρό σπίτι με καθαρά πατώματα που μπορείς να κινηθείς χωρίς πρόβλημα.

 

 

Εσύ γνώριζες τις παραπάνω απλές συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι ; Ποια σου φάνηκε πιο χρήσιμη;





Post Author: Eisaimonadikigr