sintagi-gia-astakomakaronada-sintages-makaronia-spaggeti-eisaimonadikigr

Ιταλική συνταγή για αστακομακαρονάδα γεμάτη μυρωδιές

Η πιο εύκολη ιταλική συνταγή για αστακομακαρονάδα γεμάτη νοστιμιά και μυρωδιές. Ένα μοναδικό πιάτο για ειδικές περιστάσεις.

 

Ιταλική συνταγή για αστακομακαρονάδα

italiki-sintagi-gia-astakomakaronada-sintages-mageiriki-makaronia-astakos-eisaimonadikigr

Η προέλευση της συνταγής είναι ιταλική.  Στην Ιταλία ο αστακός δεν χρησιμοποιείται στην σάλτσα των μακαρονιών.  Η αστακομακαρονάδα δεν είναι σπαγγέτι με σάλτσα αστακού.  Αντίθετα, ο αστακός βράζεται χωριστά από την σάλτσα και συνοδεύεται από σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτα.  Είναι ωστόσο δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το νερό του αστακού και για το βράσιμο των μακαρονιών.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Υλικά για την αστακομακαρονάδα:



  • Ένας αστακός
  • 200 γραμμάρια λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
  • 50 γραμμάρια κονιάκ
  • Ένας κύβος κότας και 750 γραμμάρια νερό
  • 400 γραμμάρια ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • Μία κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Μία κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλιτζανιού βασιλικό

 

 

Για το σερβίρισμα:

  • Δύο κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για την ιταλική συνταγή για αστακομακαρονάδα

astakomakaronada-italiki-sintagi-makaronia-spaggeti-astakos-eisaimonadikigr

 

Μία πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η παρασκευή της δεν είναι δύσκολη και χρονοβόρα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια.

Ξεκινάμε με τον αστακό μας. Σοτάρετε τον αστακό σας για ένα δυο λεπτά, και από τις δυο πλευρές.  Κατόπιν προσθέστε το μπούκοβο και σβήστε με κονιάκ. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εξατμιστεί και προσθέστε το νερό και τον κύβο. Χαμηλώστε τη φωτιά, κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε για 8 λεπτά.  Όταν είναι έτοιμος, τον βγάζετε από την κατσαρόλα.  Σκεπάστε τον με διαφανή μεμβράνη και φυλάξτε τον στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.

 

 

Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.  Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν για περίπου 5-6 λεπτά.  Στραγγίξτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.  Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.  Βγάλτε τον αστακό από το ψυγείο και ψήστε τον στο γκριλ για 5 λεπτά μαζί με το ελαιόλαδο που φυλάξατε για το σερβίρισμα, μέχρι να ζεσταθεί.  Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιατέλα, γαρνιρισμένα με τα δύο μισά του αστακού.  Πασπαλίζετε από πάνω με τον βασιλικό και είστε έτοιμοι.

 

 

 

 

 

Επιπλέον μυστικά για την τέλεια αστακομακαρονάδα

 

  • Το πρώτο βασικό μυστικό είναι η λιτότητα στη σύνθεση.  Να θυμάστε ότι η πρόσθεση υλικών αφαιρεί από τη γεύση. Αν δοκιμάσετε παραλλαγές, μείνετε μόνο στα απαραίτητα.
  • Ένα άλλο μυστικό είναι να βράσετε τον αστακό στο ίδιο νερό που βράσατε τα μακαρόνια. Θυμηθείτε, επίσης, όταν κοντεύει να βράσει η σάλτσα, να προσθέσετε μία κουταλιά του γλυκού βούτυρο.  Θα απογειώσει τη γεύση του πιάτου.
  • Είναι βασικό να μην προσθέσετε τριμμένο τυρί από πάνω, γιατί θα καπελώσει τη γεύση του αστακού.  Επίσης καλό είναι, τη στιγμή που βράζετε τα ζυμαρικά, να τα βγάλετε από την κατσαρόλα ένα με δύο λεπτά πριν τον κανονικό χρόνο.
  • Μπορείτε να συνοδεύσετε την αστακομακαρονάδα σας με σαλάτα από βραστά ή ωμά λαχανικά εποχής.  Συνδυάζεται άψογα με λευκό ή κόκκινο κρασί.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια σάλτσα και να τη συνοδεύσετε με ρύζι. Θα είναι το ίδιο νόστιμο και θα έχεις ένα ξεχωριστό πιάτο.
  • Η αστακομακαρονάδα τρώγεται και την επόμενη μέρα αρκεί να την έχεις αποθηκεύσει στο ψυγείο. Η πιο μοναδική ιταλική συνταγή για αστακομακαρονάδα έτοιμη στο τραπέζι σου.

 

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!



Post Author: Eisaimonadikigr