spitiki-granita-me-gefsi-kafe-granites-drosero-pagos-eisaimonadikigr

Εύκολη γρανίτα με γεύση καφέ για ένα υγιεινό και δροσερό γλυκάκι

Αυτή η γρανίτα με γεύση καφέ θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκάκι για τις ζεστές μέρες. Με ελάχιστες θερμίδες, χωρίς ζάχαρη και χωρίς κόπο.

 

Υγιεινή γρανίτα με γεύση καφέ

granita-kafe-pagos-granites-geusi-gluka-eisaimonadikigr

 

Και που λες, εκεί που χάζευα στο αγαπημένο μου ίντερνετ και έψαχνα διάφορες δροσερές συνταγές για να τη παλέψω, έπεσα πάνω σε αυτή τη γρανίτα. Μιας και υπεραγαπάω τον καφέ και οτιδήποτε δροσερό, είπα να του ρίξω μία ματιά. Έτσι, έφτιαξα αυτή την υπέροχη γρανίτα με γεύση καφέ και μπορώ να πω με σιγουριά ότι έγινε το αγαπημένο μου καλοκαιρινό γλυκό.

Εκτός από πολύ εύκολη, είναι και υγιεινή μιας και δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Και σου έχω και το καλύτερο. Δεν περιέχει κανένα ζωικό ποιόν μιας και χρησιμοποιείς φυτικό γάλα για να τη φτιάξεις. Για να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτή την δροσερή γρανίτα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • 2 δόσεις καφέ της επιλογής σου
  • 1 ποτήρι φυτικό γάλα της επιλογής σου (αμυγδάλου, καρύδας κλπ.)
  • Μία κουταλιά της σούπας σιρόπι Αγαύης
  • Μία συσκευασία με θέσεις για μικρές ή μεγάλες γρανίτες

 

 

 

 

 

Διαδικασία για την εύκολη γρανίτα με γεύση καφέ

 

granita-kafes-me-gefsi-kafe-granites-pagos-pagakia-drosia-eisaimonadikigr

 

Και βέβαια ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη γρανίτα, είναι πανεύκολος και πολύ γρήγορος. Δεν θα χρειαστείς ούτε 2 λεπτά από τον χρόνο σου και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Πρώτα φτιάξε τον καφέ που σου αρέσει (εγώ προτιμώ espresso) σε δύο δόσεις και ρίξε το μέσα στο μπλέντερ σου ή απλά σε μία κανάτα. Πρόσθεσε το γάλα που έχεις επιλέξει και τέλος το σιρόπι Αγαύης. Αν δεν έχεις σιρόπι Αγαύης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη καρύδας για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς να βάλεις κανονική ζάχαρη ή καστανή, όπως και μέλι.

Ανακάτεψε το μείγμα στο μπλέντερ για 20 δευτερόλεπτά ή αν δεν έχεις μπλέντερ, ανακάτεψε το με ένα κουτάλι για 1 λεπτό. Γέμισε τις θήκες για γρανίτα και κλείσε τις καλά. Βάλε τις γρανίτες στη κατάψυξη για 2-3 ώρες και είναι έτοιμες να τις απολαύσεις. Η πιο νόστιμη γρανίτα με γεύση καφέ μόνο για σένα.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σου. Καλό καλοκαίρι!

Post Author: Eisaimonadikigr