eukola-pastourmadopitakia-pitakia-me-pastourma-pites-sintagi-eisaimonadikigr

Εύκολα παστουρμαδοπιτάκια για ένα εντυπωσιακό πιάτο

Ήρθε η ώρα να μάθεις πως να φτιάχνεις τα πιο εύκολα παστουρμαδοπιτάκια. Μία μοναδική συνταγή που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

 

Εύκολα παστουρμαδοπιτάκια για όλους

mpourekakia-me-pastourma-eukola-pastourmadopitakia-pitakia-me-pastourma-pites-eisaimonadikigr

 

Είμαι σίγουρη ότι αυτή η συνταγή σου τράβηξε το ενδιαφέρον και μπήκες να τη διαβάσεις. Έτσι σκέφτηκα και εγώ με το που είδα τα παστουρμαδοπιτάκια στον κατάλογο ενός μαγαζιού. Και βέβαια τα παράγγειλα, τα δοκίμασα και μπορώ να σου πω ότι δεν περίμενα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο. Τέτοια γεύση και τέτοια νοστιμιά, είχα καιρό να γευτώ και ειδικά σε ένα πιτάκι.

Μπορεί να νομίζεις ότι είναι βαριά τα συγκεκριμένα πιτάκια με παστουρμά, αλλά είμαι εδώ για να σε διαψεύσω. Είναι πεντανόστιμα και είναι το ιδανικό πιάτο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτό το πιτάκι περιέχει παστουρμά και μάλιστα είναι και τόσο νόστιμο. Επίσης, αν είσαι λάτρης των αλλαντικών και γενικά του παστουρμά, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψεις αυτά τα παστουρμαδοπιτάκια. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (για περίπου 10-15 κομμάτια)



  • Μία συσκευασία κατεψυγμένα φύλλα κρούστας
  • 1 αυγό για το άλειμμα

 

 

Για τη γέμιση:

  • 15 φέτες παστουρμά
  • Μία πράσινη πιπεριά
  • Μία μεγάλη ντομάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Μία πρέζα πάπρικα γλυκιά (λιγότερη ποσότητα από μισό κουταλάκι)
  • Μία πρέζα ξερό δυόσμο
  • Λίγα φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

 

 

 

 

 

Προετοιμασία και διαδικασία για τα πιο εύκολα παστουρμαδοπιτάκια

pastourmadopitakia-eukola-sintagi-mpourekakia-pitakia-me-pastourma-eisaimonadikigr

 

Πιστεύω ότι θα λατρέψεις αυτά τα πιτάκια και θα τα φτιάχνεις συνέχεια. Η διαδικασία της συνταγής είναι απλή και μπορούν να βοηθήσουν μικροί και μεγάλοι στη παρασκευή της.

Για αρχή θα βγάλουμε τα φύλλα από τη κατάψυξη 1-2 ώρες πριν φτιάξουμε τα πιτάκια γιατί πρέπει να ξεπαγώσει καλά για να μην σπάνε τα φύλλα. Ύστερα θα φτιάξουμε τη γέμιση που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.

Ψιλοκόβουμε τις φέτες παστουρμά και προσπαθούμε να τις καθαρίσουμε λίγο από τα περιττά λίπη που μπορεί να έχει. Βάζουμε τον ψιλοκομμένο παστουρμά σε ένα μπολ και εκεί μέσα προσθέτουμε τη πράσινη πιπεριά, τη ντομάτα και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν μικροσκοπικά κυβάκια.  Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι και το ανθότυρο κομμένο σε τρίμματα με τα χέρια μας και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα, τον δυόσμο και ψιλοκόβουμε καλά τον βασιλικό και τον άνηθο. Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο μπολ και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα να γίνουν ένα όλα τα υλικά.

 

 

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα πιτάκια μας ή αλλιώς μπουρεκάκια. Ανοίγουμε ένα φύλλο σε μία επιφάνεια και φτιάχνουμε πιτάκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Βάζουμε γέμιση στη μέση του κάθε φύλλου και κλείνουμε καλά όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τα παστουρμαδοπιτάκια μας σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε από πάνω με ένα αυτό που έχουμε χτυπήσει. Αν θέλουμε, στολίζουμε και με λίγο σουσάμι πριν τα ψήσουμε.

Ψήνουμε τα πιτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανάλογα τον φούρνο σου. Τα πιο εύκολα παστουρμαδοπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με όποιον θέλεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτά τα εύκολα παστουρμαδοπιτάκια με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr