eukola-snaks-me-liges-thermides-ugieina-snacks-diatrofi-eisaimonadikigr

Εύκολα και γρήγορα σνακ χωρίς πολλές θερμίδες για όταν βαριέσαι

Υγιεινά σνακ χωρίς πολλές θερμίδες για να έχεις πάντα στη διάθεση σου πιο υγιεινές εκδοχές. Όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε την υγεία μας με απλά βήματα.

 

Σνακ χωρίς πολλές θερμίδες

snaks-eukola-xoris-polles-thermides-diatrofi-ugieina-frouta-ksiroi-karpoi-ugeia-eisaimonadikigr

Αυτή τη περίοδο θέλω να προσέξω λίγο πιο πολύ την υγεία μου γιατί την είχα παραμελήσει. Λόγω υποχρεώσεων, πολλές φορές παραμελούμε τον εαυτό μας με αποτέλεσμα να μην τρεφόμαστε όπως θέλουμε.

Έχω υπάρξει σε πολλές στιγμές βαρεμάρας ή μίας μικρής λιγούρας που δεν ξέρω τι να φάω για να διατηρήσω τη διατροφή μου. Ωστόσο, ήξερα ότι μπορώ με λίγη σκέψη και καλή διάθεση να φτιάξω τα πιο υγιεινά σνακ. Ρίξε μία ματιά και εσύ στις δικές μου επιλογές που μπορεί να σου αρέσουν.

 

 

 

 

Μήλο με κανέλα και μέλι

mila-me-meli-kai-kanela-diatrofi-eukola-snacks-diatrofi-eisaimonadikigr

Για να φτιάξεις αυτό το εύκολο σνακ, το μόνο που θα χρειαστείς είναι 1-2 μήλα ή ξινόμηλα, μία κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο κανέλα, όση θες εσύ. Κόψε τα φρούτα και βάλε από πάνω μέλι και κανέλα. Ένα πολύ εύκολο σνακ χωρίς πολλές θερμίδες για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

 

 

 

Ρυζογκοφρέτες με διάφορες παραλλαγές

rizogkofretes-ugieina-snacks-grigora-snak-diatrofi-ugeia-eisaimonadikigr

Οι ρυζογκοφρέτες ήταν πάντα μία γρήγορη λύση για όταν θέλω ένα εύκολο σνακ. Μπορείς να τους βάλεις μέλι, τυρί κρέμα, κάποια μαρμελάδα ή να τις φας έτσι σκέτες. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες ρυζογκοφρέτες με γεύσεις που μπορείς να συνδυάσεις. Δύο ρυζογκοφρέτες είναι ότι πρέπει για ένα ελαφρύ σνακ.

 

 

 

 

Αυγά βραστά με λαχανικά ή παξιμάδια

auga-vrasta-avga-me-laxanika-ugieini-diatrofi-ugeia-eukola-snaks-snak-eisaimonadikigr

Εγώ έχω πάντα μέσα στο ψυγείο μου αυγά που έχω βράσει για ώρα ανάγκης. Απλά βγάζω 1-2 από το μπολάκι μου και τα συνδυάζω με κάποιο ψητό λαχανικό στη λαδόκολλα ή με κάποιο παξιμάδι χωρίς ζάχαρη. Αν θέλεις βάλε και λίγη μουστάρδα στο πιάτο σου.

 

 

 

 

Για περισσότερες νόστιμες και εύκολες συνταγές δες εδώ



 

 

 

 

Αγγούρι και καρότο με χούμους ή σος γιαουρτιού

karota-aggouria-stiks-lorides-ugieina-snaks-eukola-xoris-thermides-eisaimonadikigr

Κόψε σε λωρίδες καρότα και αγγούρια και έχε τα πάντα στο ψυγείο σου για τυχόν λιγούρες. Φτιάξε και μία εύκολη σος με γιαούρτι ή πάρε έτοιμο χούμους για να τα βουτάς μέσα. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς θερμίδες. Μπορείς να πάρεις και ένα ταπεράκι στη δουλειά ή όταν είσαι γενικά εκτός σπιτιού.

 

 

 

 

Φρουτοσαλάτα

froutosalata-frouta-eukola-snaks-ugieina-grigora-eisaimonadikigr

Και τι πιο νόστιμο και δροσιστικό από μία φρουτοσαλάτα με τα αγαπημένα σου φρούτα; Κόψε 2-3 φρούτα εποχής σε ένα μπολάκι και είσαι έτοιμη.

 

 

 

 

Παξιμάδια με ανθότυρο και ντομάτα

ntakos-paksimadia-eukola-snaks-anthoturo-eisaimonasdikigr

Κι αν θέλεις ένα πιο αλμυρό σνακ αλλά να είναι και νόστιμο και γρήγορο, τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου. Πάρε παξιμάδια της επιλογής σου και πρόσθεσε μέσα φρέσκια ντομάτα, ανθότυρο, μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ρίγανη και αν θες και λίγες ελιές. Έχεις έναν εναλλακτικό ντάκο έτοιμο να τον απολαύσεις.

 

 

 

 

Ξηροί καρποί και χυμός

ksiroi-karpoi-ugieina-snaks-eukola-grigora-snak-diatrofi-eisaimonadikigr

Το πιο εύκολο σνακ που υπάρχει, είναι σίγουρα οι ξηροί καρποί. Μία χούφτα από αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες και ότι άλλο ξηρό καρπό επιθυμείς και μπορείς να τα έχεις μαζί σου σε περίπτωση που πεινάσεις. Συνδύασε τους με έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι ή έναν καφέ και έχεις ένα υγιεινό χορταστικό σνακ.

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να κάνεις ότι παραλλαγές θέλεις ανάλογα με τα γούστα σου. Τα πιο νόστιμα σνακ χωρίς πολλές θερμίδες μόνο για σένα.
  • Ακόμα και αν κάνεις καθιστική δουλειά, αυτά τα σνακ θα σε βγάλουν από τον κόπο για να παραγγείλεις κάτι απ’έξω.
  • Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό για να ενυδατώνεται κατάλληλα ο οργανισμός σου και να έχεις την αίσθηση του κορεσμού για να μην κάνεις ανούσια γεύματα.
  • Φτιάξε σπιτικό pop-corn με καραμέλα για ένα γλυκό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

 

 

Ποιο σνακ χωρίς πολλές θερμίδες σου φάνηκε πιο νόστιμο;



Post Author: Eisaimonadikigr