provlimata-kathariotitas-erotiseis-gia-to-spiti-apamntiseis-simvoules-eisaimonadikigr

Ερωτήσεις για το σπίτι και οι απαντήσεις που θα σου λύσουν τα χέρια

Σίγουρα όλοι μας έχουμε κάποιες ερωτήσεις για το σπίτι. Ώρα να πάρεις τις απαντήσεις που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σου χαρίσουν χρόνο.

 

Ερωτήσεις για το σπίτι και απαντήσεις

erotiseis-apantiseis-kathariotita-spiti-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

Έχεις πρόβλημα; Έχουμε τη λύση! Έξυπνες λύσεις στα μικρά καθημερινά μας προβλήματα. Πάρε τις απαντήσεις που έψαχνες για τις πιο συχνές ερωτήσεις για το σπίτι. Πού ξέρεις; ίσως βρεις την ερώτηση που ήθελες να κάνεις εδώ και τόσο καιρό και δεν μπορούσες να βρεις την απάντηση.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 



 

 

  • Μισώ το σιδέρωμα αλλά είμαι υποχρεωμένη στη δουλειά μου να φορώ πουκάμισα. Πώς θα κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη;

Ανακαλύψαμε ένα σπρέι που μπορεί να κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη.  Μπορείς να φτιάξεις εύκολα ένα σπιτικό σπρέι που εξαφανίζει τις ζάρες και αφήνει τα ρούχα μοσχομυριστά.  Ανακάτεψε σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι μία κούπα νερό, δύο κουταλιές του γλυκού μαλακτικό ρούχων και δύο κουταλιές του γλυκού οινόπνευμα και ψέκασε τα ρούχα πριν τα σιδερώσεις.

 

 

 

  • Είμαστε μια τετραμελής οικογένεια και χρειάζεται κάθε εβδομάδα να βάζω πολλά πλυντήρια. Τώρα τον χειμώνα όμως δεν στεγνώνουν.  Έχετε καμία πρόταση;

Πραγματικά το πλύσιμο των ρούχων τον χειμώνα είναι πρόβλημα.  Εξαιτίας της μυρωδιάς από τα τζάκια, το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.  Μια λύση είναι το διπλό στύψιμο της μπουγάδας.  Ξεκίνα έτσι κι αλλιώς με πρόγραμμα που έχει στύψιμο και, αφού ολοκληρωθεί, επανέλαβε μόνο το πρόγραμμα του στυψίματος.  Έτσι θα βγουν πιο στεγνά από τον κάδο του πλυντηρίου και θα έχουν λιγότερη υγρασία πάνω τους.

 

 

erotiseis-kai-apantiseis-gia-to-spiti-kathariotita-liseis-eisaimonadikigr

 

  • Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι ιδιαίτερα τακτική. Αυτό το ελάττωμα όμως γίνεται πραγματικό πρόβλημα όταν αναζητώ αγχωμένη κάθε πρωί τα μικροπράγματα του μπάνιου: το νυχοκόπτη μου, το ψαλιδάκι φρυδιών, μια φουρκέτα … Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση;

Μια εύκολη και εξαιρετικά οικονομική λύση είναι να τοποθετήσεις στο μπάνιο σου έναν μαγνήτη.  Το μέγεθός του εξαρτάται από τα πόσα αντικείμενα θέλεις να τοποθετήσεις εκεί.  Έτσι θα τα ακουμπάς και θα παραμένουν στη θέση τους μέχρι να τα ξαναχρειαστείς.

 

 

 

  • Το αγαπημένο μου ζευγάρι παπούτσια είναι άσπρα αθλητικά. Όπως καταλαβαίνετε, η σόλα τους λερώνει πολύ εύκολα και καθαρίζει πολύ δύσκολα.  Τι μπορώ να κάνω;

Η λύση είναι ο λιποκαθαριστής ταψιών.  Ψεκάζεις απευθείας στις σόλες, αφήνεις για 20 δευτερόλεπτα, και καθαρίζεις με ένα πανάκι.  Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκό ξίδι.

 

 




 

 

  • Η λευκή κούπα που λατρεύω να πίνω τον καφέ μου λερώνεται πολύ εύκολα με το κραγιόν μου. Έχετε κάποια λύση;

Η λύση είναι πολύ απλή.  Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα.  Βάλε λίγη στον πάτο της κούπας, γέμισέ τη με νερό και μετά από δέκα δευτερόλεπτα τρίψε λίγο πάνω στο λεκέ.  Θα εξαφανιστεί.

 

 

 

  • Η κόρη μου σπάει το ποτήρι της πολύ συχνά. Πώς να απαλλαγώ από τα μικρά γυαλάκια που δεν μαζεύονται με τίποτα;

Πάρε λίγη ψίχα ψωμιού και σχημάτισε μια μπάλα.  Πίεσέ την στα γυαλάκια και θα κολλήσουν επάνω της.

 

 

  • Πώς μπορώ να αφιερώνω λιγότερο χρόνο στην καθαριότητα του σπιτιού;

Με δύο πολύ απλούς τρόπους.  Μην χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα καθαριστικού, γιατί θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο να την ξεβγάλεις.  Μην ψεκάζεις απευθείας στις επιφάνειες γιατί δημιουργούνται στίγματα που βγαίνουν δύσκολα.

 

 

 

Οι πιο απλές ερωτήσεις για το σπίτι. Εσύ βρήκες την απάντηση που έψαχνες;

 



Post Author: Eisaimonadikigr