xalarotiko-mpanio-dimiourgise-to-ksekourasi-omorfia-xalarosi-soma-derma-eisaimonadikigr

Δημιούργησε το πιο χαλαρωτικό μπάνιο για την απόλυτη ξεκούραση

Με λίγα απλά βήματα και tips μπορείς να πετύχεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο για να ξεκουραστείς σωματικά και ψυχικά στο άψε σβήσε.

 

Το πιο χαλαρωτικό μπάνιο

dimiourgise-to-pio-xalarotiko-mpanio-gia-ksekourasi-omorfia-soma-derma-eisaimonadikigr

 

Αν μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο χαλαρωτικό από μια αχνιστή μπανιέρα στο τέλος μιας δύσκολης μέρας, σε προκαλώ!  Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να μας χαλαρώσει ακόμη και σε μέρες καύσωνα.  Δεν αποτελεί μόνο τον ορισμό της ξεκούρασης αλλά και ένα «κινηματογραφικό» σκηνικό που μπορείς να δημιουργήσεις και πραγματικά αξίζει τον κόπο.                                                                                 

Σκέψου να γυρίζεις από τη δουλειά και να σε περιμένει μια ζεστή μπανιέρα έτοιμη να βουτήξεις και να ξεχάσεις τη δύσκολη καθημερινότητα.  Ένα χαλαρωτικό μπάνιο είναι ίσως το κλειδί για να κάνεις επανεκκίνηση, να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να περάσεις λίγο πολύτιμο χρόνο μόνη με τον εαυτό σου.  Μάθε πώς θα τη μετατρέψεις από καθημερινή στιγμή σε ιεροτελεστία. 

 

 Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.



 

 

 

 

 

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ 

xalarotiko-ksekourasto-mpanio-simvoules-vimata-tips-omorfia-ugeia-derma-eisaimonadikigr

 

Το να γεμίσεις την μπανιέρα με ζεστό νερό είναι ίσως το εύκολο κομμάτι.  Όμως υπάρχουν πολλά μικρά tips που μπορούν να απογειώσουν ένα φαινομενικά απλό μπάνιο. 

 

 

  • Πριν μπεις στην μπανιέρα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στην δημιουργία του ιδανικού σκηνικού.  Το θέμα σου είναι η χαλάρωση, οπότε ο χαμηλός φωτισμός είναι το κλειδί.  Αντί να ανάψεις το κεντρικό φως, άναψε μερικά κεριά και τοποθέτησέ τα σε στρατηγικά σημεία, ώστε να φωτίζουν ομοιόμορφα το χώρο. Ιδανικά θα ήταν να διαλέξεις κεριά με διάφορες απαλές μυρωδιές, όπως βανίλια και κανέλα. Τελειοποίησε το σκηνικό με απαλή μουσική. 

 

 

  • Ξεκίνησε το μπάνιο με το σαπούνι και το αφρόλουτρο και τελείωσε με την ενυδατική κρέμα σώματος.  Προτίμησε όλα τα προϊόντα να είναι από την ίδια σειρά, έτσι ώστε να έχουν το ίδιο άρωμα.  Οι πολλές και διαφορετικές μυρωδιές θα σε μπερδέψουν και το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο. Αν δεν σου αρέσουν οι πολλές μυρωδιές, διάλεξε βιολογικά προϊόντα από το φαρμακείο ή κάποιο προϊόν που να είναι άοσμο.

 

 




 

 

  • Πάρε κοντά σου ό,τι μπορεί να χρειαστείς.  Το μπουρνούζι, τις παντόφλες, πετσέτες, κρέμες για μετά το μπάνιο. Φρόντισε να έχεις στο μπάνιο σου συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα περιποίησης που χρειάζεσαι για να μην πηγαινοέρχεσαι στα δωμάτια και χαλάς τη χαλάρωση σου. Με το που τελειώνεις από το μπάνιο, θα είσαι έτοιμη για ύπνο στη κρεβατοκάμαρα.

 

ksekourasto-mpanio-xalarotiko-simvoules-vimata-ugeia-derma-epidermida-eisaimonadikigr

 

  • Αφού γεμίσεις την μπανιέρα με ζεστό νερό, ρίξε τα άλατα και τα έλαια που θέλεις.  Μόλις δημιουργηθεί αφρός, μπες και χαλάρωσε.  Με το σφουγγάρι τρίψε απαλά την επιδερμίδα σου, για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να αποβληθούν οι τοξίνες από το σώμα σου. Υπάρχουν σημεία που χρειάζονται παραπάνω τρίψιμο. Επικεντρώσου σε αυτά όσο μπορείς αλλά χωρίς απότομες και βιαστικές κινήσεις.

 

 

  • Αφού χαλαρώσεις και είσαι έτοιμη να βγεις από την μπανιέρα, ξέπλυνε το σώμα σου από τις σαπουνάδες και τυλίξου κατευθείαν στο μπουρνούζι.  Δεν χρειάζεται να στεγνώσεις καλά, αφού η κρέμα σώματος καλό είναι να απλώνεται σε νωπό δέρμα.  Οι πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί και η κρέμα θα απορροφηθεί καλύτερα.  Δεν χρειάζεται να τρίβεις δυνατά την επιδερμίδα σου, αντίθετα κάνε ένα  ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. 

 

 

Μάθε πως μπορείς να περιποιηθείς το σώμα σου μετά από ένα πολύ ζεστό μπάνιο.

 

 

  • Μην κάθεσαι στο νερό παραπάνω από 15 λεπτά.  Θα χάσεις την φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Ωστόσο, για εμάς που μας αρέσει να καθόμαστε παραπάνω ώρα, δεν υπάρχει κανένα θέμα, αρκεί να μην γίνεται συνέχεια. Κάτσε και χαλάρωσε μαζί με το κρασάκι σου και τη μουσική σου όση ώρα θέλεις. Αυτές οι ώρες με τον εαυτό μας είναι αναγκαίες. Απλά φρόντισε μετά να δώσεις μία έξτρα ενυδάτωση στο δέρμα σου γιατί το χρειάζεται.

 

 

  • Τα έλαια στο μπάνιο κρατούν την ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μόνο αν χρησιμοποιήσεις μια γενναιόδωρη ποσότητα, συνήθως ένα καπάκι σε κάθε μπάνιο. Χρησιμοποίησε διαφορετικά έλαια σε κάθε μπάνιο για να έχεις πάντα μία ξεχωριστή μυρωδιά.

 

 

  • Φυσικά βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο.  Αυτή είναι μια προσωπική σου στιγμή και οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιμένει. Ή πολύ απλά βάλε το σε λειτουργία πτήσης μέχρι να τελειώσεις το χαλαρωτικό μπάνιο σου και άφησε μόνο ανοιχτή την εφαρμογή της μουσικής να παίζει.

 



Post Author: Eisaimonadikigr