afidatomena-mallia-liseis-fisikes-malli-trixa-ugeia-eisaimonadikigr

Αφυδατωμένα μαλλιά; Δες πως μπορείς να τα επαναφέρεις φυσικά

Τα αφυδατωμένα μαλλιά είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές από εμάς. Μην ανησυχείς, όμως γιατί σου έχω φυσικές λύσεις για ν ‘απαλλαγείς.

 

Αφυδατωμένα μαλλιά και λύσεις

afidatomeno-malli-ksero-trixes-mallia-fisikes-liseis-ugeia-derma-omorfia-eisaimonadikigr

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποκτήσει κάποια γυναίκα αφυδατωμένα, αδύναμα και κυρίως θαμπά μαλλιά. Οι λόγοι ποικίλλουν από άτομο σε άτομο αλλά οι συχνότεροι σχετίζονται με τη καθημερινότητα και την ατομική φροντίδα των μαλλιών.

Ωστόσο, μπορεί εσύ να κάνεις τα πάντα για τα μαλλιά σου και το πρόβλημα να παραμένει. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε οι λόγοι μπορεί να είναι ψυχολογικοί, ορμονικοί αλλά και κληρονομικοί. Ένας σοβαρός λόγος είναι το άγχος αλλά και οι κακές διατροφικές συνήθειες. Είναι λογικό κάποιες φορές να αγχώνεσαι αλλά και η διατροφή σου να μην είναι όπως θα ήθελες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είσαι άνθρωπος που δεν μπορεί να τα έχει όλα στην εντέλεια. Αλλά μην ανησυχείς γιατί σου έχω τη λύση. Παρακάτω θα βρεις κάποιες φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσεις τα αφυδατωμένα μαλλιά, που έχω δοκιμάσει και εγώ και με βοηθάνε πολύ μέχρι και σήμερα.



 

 

  • Η συχνότητα των λουσιμάτων είναι σημαντική

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, το πόσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου έχει σημασία για την ενυδάτωση τους. Όσο πιο συχνά τα λούζεις, τόσο πιο πολύ αφυδατώνονται μιας και αποβάλλεται η φυσική λιπαρότητα του δέρματος μας. Φρόντισε, αν μπορείς να κάνεις το λούσιμο σου μέρα παρά μέρα ή 1-2 φορές την εβδομάδα. Θα δεις μεγάλη αλλαγή στα αφυδατωμένα μαλλιά σου.

 

 

 

  • Ρύθμισε σωστά τη θερμοκρασία του νερού

Ακόμα και η θερμοκρασία του νερού παίζει ρόλο, μιας και όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο πιο πολύ αφυδατώνεται το τριχωτό της κεφαλής. Το κατάλληλο νερό για τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Αν ωστόσο, δεν αντέχεις το παγωμένο νερό, μπορείς απλά να περάσεις στο τέλος μία φορά τα μαλλιά σου με παγωμένο νερό για να αναζωογονηθεί το μαλλί σου. Ένα γρήγορο πέρασμα και ξεμπέρδεψες.

 

 

mallia-afidatomena-ksera-fisikes-liseis-frontida-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

  • Φυσική μάσκα με λάδι καρύδας

Τα μαλλιά μας, ειδικά το καλοκαίρι χρειάζονται μία έξτρα ενυδάτωση. Αν θέλεις να τα αναζωογονήσεις με φυσικό τρόπο και να γίνουν μαλακά, σου έχω τη λύση. Άπλωσε λάδι καρύδας από τη μέση της τρίχας σου μέχρι τις άκρες και άφησε το όση ώρα θέλεις. Μπορείς να το βάλεις το βράδυ και να ξεπλύνεις το πρωί ή αλλιώς ακόμα και 10 λεπτά εφαρμογής, έχουν αποτελέσματα. Το λάδι καρύδας χαρίζει ενυδάτωση σε όλο το σώμα σου και είναι ένα συστατικό που η φύση μας προσφέρει απλόχερα.

Δες εδώ τις θαυματουργές χρήσεις που έχει το λάδι καρύδας.



 

 

  • Μάσκα 1 φορά την εβδομάδα

Σίγουρα έχεις μία αγαπημένη σου μάσκα που χρησιμοποιείς για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου. Φρόντισε να την εφαρμόζεις μία φορά την εβδομάδα για απαλά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Αν πάλι, δεν έχεις κάποια μάσκα, τότε χρησιμοποίησε αυτή τη φυσική μάσκα για μαλλιά που κάνει θαύματα. Δες εδώ πως θα τη φτιάξεις.

 

 

 

  • Η μαλακτική και το σαμπουάν παίζουν ρόλο

Υπάρχουν πολλά σαμπουάν και μαλακτικές στο εμπόριο και σίγουρα έχεις δοκιμάσει τα μισά. Ωστόσο, αν θέλεις πιο ενυδατωμένα και απαλά μαλλιά, προτίμησε να αγοράζεις προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσεις την αφυδάτωση και τη θαμπότητα της τρίχας σου. Επίσης, καλό θα είναι να βάζεις λίγο λαδάκι ή σιλικόνη στις άκρες σου πριν τα χτενίσεις για να μαλακώσει καλά η τρίχα.

 

 

fisikes-liseis-gia-afidatomena-mallia-ksira-malli-ugeia-omorfia-eisaimonadikigr

 

 

  • Ροδόνερο για απαλά μαλλιά

Το ροδόνερο είναι ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου. Ρίξε μία ποσότητα μέσα στο σαμπουάν σου για να το χρησιμοποιείς πάντα ή επίσης μπορείς να το απλώσεις στα μαλλιά σου και να το αφήσεις πάνω για όση ώρα θέλεις. Ωστόσο, το ροδόνερο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα μιας και είναι από τα πιο φυσικά συστατικά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Πολλές κοπέλες το χρησιμοποιούν για να λούζουν τα μαλλιά τους αποφεύγοντας τα κοινά σαμπουάν. Εφάρμοσε το για έναν μήνα στο λούσιμο σου ή σαν μάσκα και θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Πες αντίο στα αφυδατωμένα μαλλιά.

 

 

 

  • Απέφυγε τις βαφές το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή πολλών ανθρώπων. Τα μπάνια στη θάλασσα πάνε και έρχονται και είναι λογικό τα μαλλιά μας είναι πιο πολύ αφυδατωμένα και ξηρά εκείνη τη περίοδο. Η συμβουλή μου είναι να μην ξοδέψεις περιττά χρήματα σε κομμωτήρια για βαφές κλπ, τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό το προτείνω διότι η θάλασσα ξεβάφει τη βαφή πανεύκολα και επίσης θα δώσεις έναν παραπάνω λόγο στα μαλλιά σου για να αφυδατωθούν λόγω βαφής. Αν θέλεις να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και όμορφα, φρόντισε να μην τα επιβαρύνεις και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

  • Ανανέωσε το κούρεμα σου κάθε 1-2 μήνες

Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου. Με το να τα κουρεύεις, απαλλάσσεσαι από τα αφυδατωμένα μαλλιά και τη νεκρή τρίχα που τα ταλαιπωρεί. Τα μαλλιά σου ανανεώνονται και αναζωογονούνται.

 

 

mallia-ksira-afudatomena-malli-ugeia-fisikes-liseis-trixa-omorfia-eisaimonadikigr

 

 

  • Πόσο νερό πίνεις;

Η ενυδάτωση των μαλλιών σου εξαρτάται κατά το ήμισυ και από την ενυδάτωση του οργανισμού σου. Το νερό προσφέρει φυσική ενυδάτωση στο σώμα και το δέρμα μας και δημιουργεί καινούρια κύτταρα. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον 2-3 λίτρα νερό την ημέρα και ειδικά το καλοκαίρι που χάνεις περισσότερα υγρά.

 

 

 

  • Μην τα βαραίνεις με περιττά προϊόντα

Για να έχεις πιο ελαφριά και υγιή μαλλιά, απέφυγε τα πολλά προϊόντα μαλλιών, όπως επίσης και το πιστολάκι, αλλά και τις ισιωτικές κλπ. Η παραπάνω θερμότητα ξεραίνει τα μαλλιά σου και μόνο κακό τους κάνει. Αν δεν θέλεις αφυδατωμένα μαλλιά, φρόντισε να τα αποφεύγεις όσο μπορείς ή να βάζεις κάποιο προϊόν κατά της θερμότητας για να τα προστατεύει.

 




 

 

 

  • Κι όμως υπάρχει αντηλιακό μαλλιών

Ο ήλιος είναι κάτι που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να επιβιώσει. Ωστόσο, ο υπερβολικός ήλιος, μπορεί να μας προκαλέσει έγκαυμα. Εκτός από το σώμα, μπορεί να το πάθεις και στο κεφάλι σου, κάτι που είναι πολύ επίπονο. Αν σου αρέσει η ηλιοθεραπεία, φρόντισε να βάζεις αντηλιακό μαλλιών και να το ανανεώνεις τουλάχιστον κάθε 1 ώρα. Επίσης, το καπέλο είναι σωτήριο και για το κεφάλι σου αλλά και για τη τρίχα σου. Ξέρουμε ότι αγαπάς τον ήλιο, αλλά μπορεί να γίνει ένας από τους λόγους που θα έχεις αφυδατωμένα μαλλιά και αυτό δεν το θέλουμε. Όλα χρειάζονται όρια και μέτρο για να περνάμε καλά, αλλά και να παραμένουμε υγιείς.

 

 

 

  • Παίζει ρόλο και η διατροφή

Για το τέλος, άφησα τη πιο σημαντική συμβουλή, μιας και πιστεύω πως ότι τρώμε, αυτό είμαστε. Αν ο οργανισμός σου είναι ενυδατωμένος και υγιής, αυτό θα φανεί αμέσως και στα μαλλιά, αλλά και στο δέρμα σου. Μία ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, μπορεί να σου δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα που δεν περίμενες, τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Κι αν θέλεις περισσότερες συμβουλές, δες εδώ ποιες είναι οι ιδανικές τροφές για μακριά και υγιή μαλλιά.

 

 

 

 

Ποια από τις παρακάτω συμβουλές σου φάνηκε πιο χρήσιμη και ποια ήξερες ήδη;

 



Post Author: Eisaimonadikigr