psito-kounoupidi-olokliro-ston-fourno-sintages-vegan-eukoles-eisaimonadikigr

Ψητό κουνουπίδι στον φούρνο συνοδευμένο με μία απίστευτη σως

Αυτό το ψητό κουνουπίδι μπορεί να πείσει και τους πιο δύσκολους που δεν προτιμάνε τα λαχανικά. Είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα με κουνουπίδι.

 

Πεντανόστιμο ψητό κουνουπίδι στον φούρνο

olokliro-psito-kounoupidi-me-saltsa-me-tahini-sintages-vegan-eukoles-eisaimonadikigr

 

Αν ανήκεις στα άτομα που θέλουν να αρχίσουν να βάζουν τα λαχανικά στη ζωή τους αλλά δεν τους έχεις και ιδιαίτερη αδυναμία, τότε αυτή είναι η συνταγή που έψαχνες. Αυτό το πιάτο θα σε κάνει να αγαπήσεις το κουνουπίδι και γενικά τα ψητά λαχανικά χωρίς να σε ενοχλεί η γεύση τους. Ίσα ίσα αυτό το πιάτο θυμίζει λίγο κρέας και μπορείς να το φτιάξεις σύμφωνα με τα γούστα σου.

Αλλά επίσης, αν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει το κουνουπίδι, τα λαχανικά γενικά και οι πιο υγιεινές συνταγές, τότε θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή. Ένα πανεύκολο κουνουπίδι με μία πεντανόστιμης σως για όλες τις ώρες της ημέρας. Και αν είσαι vegan ή vegetarian, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή η συνταγή είναι vegan και χρησιμοποιούμε αγνά υλικά και όχι ζωικά πρόσθετα. Επίσης, είναι ένα πανέξυπνο πιάτο και για τις περιόδους νηστείας. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο κουνουπίδι:



  • 1 ολόκληρο κουνουπίδι
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

 

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • Μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

 

 

 

 

 

Διαδικασία για το ψητό κουνουπίδι στον φούρνο

kounoupidi-psito-olokliro-psito-ston-fourno-sintages-vegan-eisaimonadikigr

 

Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να ξέρεις ότι αυτή η συνταγή γίνεται πανεύκολα και πάρα πολύ γρήγορα. Μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα με κουνουπίδι που θα πείσει και τους πιο δύσκολους.

Ξεκινάμε με το να πλύνουμε καλά το κουνουπίδι μας. Το βάζουμε να βράσει για 5-6 λεπτά και το βγάζουμε από το νερό. Το αφήνουμε σε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα για 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσει λίγο. Έτσι όπως είναι στο ίδιο ταψί, αλείφουμε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε το κουνουπίδι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Μέχρι να γίνει το κουνουπίδι μας , θα φτιάξουμε τη σάλτσα που θα το συνοδεύσουμε. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, τον χυμό από το μισό λεμόνι, λίγο αλάτι και μία κουταλιά της σούπας νερό για να αραιώσει λίγο. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για να συνοδεύσει περήφανα το κουνουπίδι.

Μόλις ψηθεί το κουνουπίδι μας το βγάζουμε από τον φούρνο και το σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε από πάνω με όση ποσότητα σάλτσας επιθυμούμε και δοκιμάζουμε. Μπορείς αν θέλεις να το κόψεις κομματάκια ή φέτες ή να το γευτείς ολόκληρο. Την ίδια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και για άλλα λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότο, πατάτα, γλυκοπατάτα, κολοκυθάκι κλπ. Φτιάξε και εσύ το πιο νόστιμο ψητό κουνουπίδι και θα με θυμηθείς.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το μοναδικό κουνουπίδι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr