omeleta-kotopoulo-tiria-tiri-krema-galaktos-omeletes-auga-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

Χορταστική ομελέτα με διάφορα τυριά, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Η ομελέτα είναι η πιο εύκολη λύση στο σπιτικό φαγητό.Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις τη πιο χορταστική ομελέτα με διάφορα τυριά, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος;

 

Εύκολη ομελέτα με διάφορα τυριά

omeletta-me-kitrina-tiria-kotopoulo-krema-galaktos-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Η πιο εύκολη ομελέτα σε περιμένει να τη δοκιμάσεις. Είναι από τις πιο νόστιμες παραλλαγές ομελέτας και θα σε εντυπωσιάσει. Η γέμιση της που συμπεριλαμβάνει τυριά, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος, θα απογειώσει τις αισθήσεις σου.

Μπορείς να τη καταναλώσεις ως πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό αλλά και ως ένα γρήγορο σπιτικό γεύμα μέσα στη μέρα. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου υλικά για να ταιριάζουν με τις δικές σου γεύσεις και προτιμήσεις.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις τη πιο χορταστική ομελέτα με διάφορα τυριά, κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για μία μεγάλη ομελέτα: (Για 1-2 άτομα)



  • 3-4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ψημένο κοτόπουλο σε κομματάκια (1 μεγάλο φιλέτο)
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια κίτρινα τυριά της επιλογής σου
  • Πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

omeleta-me-kotopoulo-tiria-krema-galaktos-sintages-mageiriki-tigania-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση αυτής της ομελέτας, είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες και με πολύ απλά βήματα μπορείς να δημιουργήσεις την ομελέτα των ονείρων σου.

Αρχίζουμε με το κοτόπουλο και το ψήσιμο του. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά, και του προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, όση θέλουμε εμείς. Σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε το φιλέτο πάνω σε μία λαδόκολλα αφού το αλείψουμε καλά με λάδι και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις γίνει το κοτόπουλο μας, το κόβουμε σε κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τις πολύχρωμες πιπεριές αφού τις ψιλοκόψουμε, για να τσιγαριστούν μαζί με μία κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και το κομμένο κοτόπουλο.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 5-6  λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά για να συνεχίσουμε με την ομελέτα.

Έπειτα, χτύπησε τα αυγά σε ομελέτα μαζί με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ψήσε την ομελέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις γίνει από τη μία πλευρά, ρίξε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου και από πάνω τα κίτρινα τυριά. Δίπλωσε την ομελέτα στο σχήμα που θέλεις και έτοιμη.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά στην ομελέτα μας, όπως μανιτάρια, ντομάτα, κολοκύθι, πατάτες, κρεμμύδι αλλά και σκόρδο. Κάνε τους συνδυασμούς που σου αρέσουν.
  • Η ομελέτα μπορεί να γίνει και πιο ελαφριά, αν δεν προσθέσεις τη κρέμα γάλακτος και αντί για κίτρινα τυριά, προτιμήσεις τυρί κρέμα.
  • Μία δροσιστική σαλάτα είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ένα πλούσιο γεύμα.

 

Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr