Μία διαφορετική τάρτα φιστίκι με καρύδα και σοκολάτα. Αυτή η τάρτα συνδυάζει τη βάση από φιστίκι και τον συνδυασμό καρύδας και σοκολάτας.
Νόστιμη τάρτα φιστίκι
Πολύ γρήγορη και εντυπωσιακή τάρτα για να συνοδεύσει τον καφέ σας. Ο συνδυασμός καρύδα – σοκολάτα είναι εξαιρετικός. Aξίζει τον κόπο να την φτιάξετε για όσους αγαπάτε. Με μικρές παραλλαγές είναι κατάλληλη και για vegan. Μία μοναδική και πεντανόστιμη τάρτα φιστίκι για όλη την οικογένεια. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά για 8-10 άτομα:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- 115 γραμμάρια φιστίκια
- 120 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 225 γραμμάρια ινδοκάρυδο, τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 240 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
- 20 γραμμάρια ινδοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση και προετοιμασία για τη τάρτα φιστίκι
Για αρχή, προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Στη συνέχεια, σοτάρετε τα φιστίκια σε ένα τηγάνι για ένα τέταρτο.
Ρίξτε στο μούλτι το βούτυρο, τα φιστίκια και 75 γραμμάρια ινδοκάρυδο και χτυπήστε τα για περίπου 1 με 2 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο. Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Αδειάστε το μείγμα για τη βάση σε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκατοστών ή σε ένα ρηχό ταψί ίδιας διαμέτρου. Πιέστε καλά με τα χέρια σας και απλώστε το ομοιόμορφα στον πάτο και τα τοιχώματα του σκεύους. Καλύψτε το στεφάνι της βάσης με μια λωρίδα αλουμινόχαρτου για να μην καεί στο ψήσιμο.
Ψήστε τη βάση στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίσει. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τη βάση να κρυώσει ελαφρώς. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ξεφορμάρετε και αφήστε τη βάση να κρυώσει εντελώς για περίπου 30 λεπτά.
Αδειάστε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Με ένα μαχαιράκι ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και αδειάστε από πάνω τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Κατόπιν ανακατέψτε με αυγογδάρτη μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Aδειάστε την γέμιση πάνω στη βάση. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μέχρι να σφίξει η γέμιση.
Aφού βγάλετε την τάρτα από το ψυγείο, πασπαλίστε την επιφάνειά της με λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο, κόψτε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Η υπέροχη τάρτα φιστίκι με καρύδα και σοκολάτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
EXTRA TIPS:
- Σε αυτό το γλυκό πηγαίνει οποιαδήποτε σοκολάτα. Οπότε αντί για μπίτερ, μπορείτε να δοκιμάσετε με σοκολάτα γάλακτος ή ακόμα και λευκή.
- Για να σερβίρετε, κόψτε την τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρετε με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι. Επίσης, μπορείτε να τη στολίσετε με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, σαντιγί, τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, ότι ξηρούς καρπούς θέλετε αλλά και κάποιο γλυκό του κουταλιού.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα καρύδας.
- Για να κοπεί πιο εύκολα η τάρτα βουτάμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό.
- Αυτή η τάρτα φιστίκι θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σου γλυκά για όλο τον χρόνο.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μία δροσερή σοκολατόπιτα ψυγείου μόνο για σένα.
- Μία μοναδική τάρτα λάιμ για ένα ξεχωριστό γλυκάκι.
Μοιράσου αυτή τη νόστιμη τάρτα φιστίκι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!