Σου περίσσεψαν κόκκινα αυγά από το Πάσχα και θέλεις να τα αξιοποιήσεις; Φτιάξε αυτή την εύκολη αυγοσαλάτα που είναι πεντανόστιμη και υπέροχη.
Εύκολη αυγοσαλάτα με κόκκινα αυγά
Όπως κατάλαβες, αυτή τη στιγμή που σου γράφω αυτή τη συνταγή, είναι Πάσχα και συγκεκριμένα Δευτέρα του Πάσχα. Ξέρεις, εκείνη η μέρα που προσπαθείς να χωνέψεις τα τραπέζια των προηγούμενων δύο ημερών και να βάλεις τη ζωή σου ξανά σε πρόγραμμα.
Αλλά μάντεψε! Σήμερα κάνουμε και τρίτο τραπέζι και παρατήρησα ότι μου έχουν ξεμείνει πολλά κόκκινα αυγά που δεν τσουγκρίσαμε. Έτσι, τα μάζεψα και έφτιαξα μία πεντανόστιμη αυγοσαλάτα με ότι λαχανικά και σάλτσες μου έμειναν. Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο και η νοστιμιά αυτής της σαλάτας δεν περιγράφεται. Για να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ με λίγα απλά υλικά και βήματα.
Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο μπολ (2 μερίδες):
- 5-6 βρασμένα κόκκινα αυγά
- 1 αγγούρι
- 10 ντοματίνια
- 1 καρότο
- Μία κουταλιά της σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
- Λίγο κέτσαπ
- Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
- Λίγη κρέμα μπαλσάμικο ξύδι για τον στολισμό
- Παξιμάδια ή ότι άλλο θέλεις για συνοδευτικό
Διαδικασία και παρασκευή για την εύκολη αυγοσαλάτα από το Πασχαλιάτικο τραπέζι
Αυτή η αυγοσαλάτα εκτός από πανεύκολη, είναι και δροσερή, όπως επίσης και πεντανόστιμη. Τα υλικά που σου προτείνω είναι δικής μου έμπνευσης και γούστου και έχεις την ελευθερία να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις όσα θέλεις. Αυτή η σαλάτα είναι το κατάλληλο σνακ για όταν θέλεις κάτι ελαφρύ αλλά και ένα γρήγορο ορεκτικό ή συνοδευτικό για τα οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο.
Για αρχή θα καθαρίσουμε και θα πλύνουμε καλά τα αυγά μας. Τα κόβουμε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και συνεχίζουμε. Καθαρίζουμε καλά το καρότο και το αγγούρι και κόβουμε σε μικρά κομματάκια το αγγούρι. Έπειτα τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη και τα βάζουμε και τα 2 μέσα στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί που έχουμε επιλέξει.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τη κέτσαπ για να φτιάξουμε τη σος-σάλτσα μας. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα των αυγών και ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα να πάει παντού η σάλτσα μας.
Απλώνουμε το μείγμα σε 2 πιάτα και στολίζουμε από πάνω με τα ντοματίνια και το μπαλσάμικο ξύδι. Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα ντοματίνια πριν τα στολίσουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα μέσα στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσει και τη σερβίρουμε. Η πιο εύκολη αυγοσαλάτα είναι έτοιμη για να τη μοιραστείς και να την απολαύσεις με όλους.
Extra tips:
- Αντί για μαγιονέζα, μπορείς να προσθέσεις γιαούρτι, για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
- Εκτός από τα λαχανικά που σου προτείνω, μπορείς να προσθέσεις και άλλα που σου αρέσουν. Για παράδειγμα καλαμπόκι, πιπεριές, άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο και ξερό, σκόρδο, παντζάρι, μαρούλι, ελιές αλλά και ότι άλλο θέλεις.
- Μπορείς να αποθηκεύσεις την αυγοσαλάτα και να τη χρησιμοποιείς ως spread ή σως για να συνοδεύσεις τα τοστ και τα σάντουιτς σου. Όπως επίσης και να τη τρως πάνω σε παξιμάδια, κριτσίνια, φρυγανιές κλπ.
- Η συγκεκριμένη αυγοσαλάτα παραμένει φρέσκια μέχρι 2-3 μέρες μέσα στο ψυγείο.
- Αν δεν θέλεις, μην προσθέσεις κάποιο υλικό που δεν σου αρέσει. Για παράδειγμα πολλά άτομα δεν προτιμούν το μπαλσάμικο ξύδι. Αν και σένα δεν σου αρέσει, δεν είναι αναγκαίο να το προσθέσεις στη συνταγή μας.
- Και βέβαια δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν από το Πασχαλιάτικο τραπέζι για να φτιάξεις αυτή την αυγοσαλάτα. Μπορείς να βράσεις τα δικά σου αυγά και αφού τα κρυώσεις καλά, να τα χρησιμοποιήσεις όπως θες.
- Δες εδώ πως να φτιάξεις αυτή την πανεύκολη πατατοσαλάτα με γιαούρτι.
- Αυτή τη καβουροσαλάτα δεν την έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα.
- Τέσσερις εύκολες καλοκαιρινές σαλάτες για να διαλέξεις.
Μοιράσου αυτή την εύκολη αυγοσαλάτα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!