Αυτά τα εύκολα μαρεγκάκια είναι το ιδανικό γλυκάκι για παιδικά πάρτι και όχι μόνο. Φτιάχνονται πανεύκολα και τρώγονται με απόλαυση.
Συνταγή για εύκολα μαρεγκάκια
Καθώς έψαχνα ένα εύκολο γλυκάκι για να γεμίσω τη συλλογή μου, έπεσα πάνω σε αυτά τα νόστιμα μαρεγκάκια. Είχα προσπαθήσει και παλιά να φτιάξω μαρέγκες, αλλά δεν τις είχα πετύχει ακριβώς και είχα αμφιβολίες για αυτή τη συνταγή και για το αν θα τα καταφέρω.
Σήκωσα τα μανίκια μου και ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή για αυτά τα εύκολα μαρεγκάκια και η επιτυχία ήταν μονόδρομος. Έφτιαξα τα πιο νόστιμα και αφράτα μαρεγκάκια που έχω δοκιμάσει ποτέ. Οπότε σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να μοιραστώ αυτή την υπέροχη συνταγή με σένα και πού ξέρεις; Μπορεί να γίνει το γλυκάκι που φτιάχνεις συνέχεια και που σερβίρεις σε παιδικά πάρτι, συναντήσεις αλλά και για ένα εύκολο γλυκό για να κεράσεις τους φίλους σου. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς.
Υλικά για περίπου 10-15 μαρεγκάκια:
- 4 αυγά μόνο τα ασπράδια
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2-3 σταγόνες λεμόνι
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
Διαδικασία και εκτέλεση για τα εύκολα μαρεγκάκια
Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτά τα μαρεγκάκια είναι πανεύκολος και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια. Ξεκινάμε με το να διαχωρίσουμε τα αυγά μας. Χρειαζόμαστε μόνο τα ασπράδια, αλλά μην πετάξεις τους κρόκους, διότι μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις σε άλλες συνταγές.
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα, αλλά όχι να γίνει μαρέγκα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και το λεμόνι και τα χτυπάμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η σύσταση του σαν σαντιγί ή κρέμα που μπορούμε να απλώσουμε.
Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνουμε στρογγυλά σχήματα πάνω στο ταψί μας αφού του έχουμε βάλει μία λαδόκολλα στον πάτο. Αν δεν έχεις κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορείς να κάνεις σχήματα με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε τα μαρεγκάκια μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 100-120 βαθμούς Κελσίου για 1-1,5 ώρα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόνο αν ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και είναι στερεά. Τα μαρεγκάκια θέλουν χαμηλή φωτιά και πολύ ψήσιμο διότι μπορεί να καούν εύκολα και να μην έχουν ψηθεί καν. Για να διατηρήσουν τη μορφή που θέλουμε, θα χρειαστούν καλό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Τα εύκολα μαρεγκάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις με όλους!
Extra tips:
- Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο κακάο σε σκόνη μέσα στο μείγμα πριν το βάλεις στον φούρνο.
- Αν θέλεις περισσότερα μαρεγκάκια, βάλε μεγαλύτερη ποσότητα από τα υλικά.
- Για να γίνουν σωστά τα μαρεγκάκια, δεν πρέπει να πέσει ούτε ίχνος κρόκου μέσα στα ασπράδια μας.
- Κοσκίνισε ζάχαρη άχνη πάνω από τα μαρεγκάκια όταν κρυώσουν για ένα πιο ”χιονισμένο” αποτέλεσμα.
- Μπορείς να τα καταναλώσεις και ζεστά αλλά η νοστιμιά τους θα φανεί όταν έχουν κρυώσει τελείως.
- Αποθήκευσε τις μαρέγκες μας σε μεγάλα βάζα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αυτά τα μαρεγκάκια θα γίνουν το γλυκό που πάντα έψαχνες.
- Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις πάνω από τα μαρεγκάκια σπασμένο καρύδι ή αμύγδαλο πριν τα ψήσεις.
- Μπορείς να προσθέσεις κάποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχεις πολύχρωμες μαρέγκες.
Μοιράσου αυτά τα εύκολα μαρεγκάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!