psiti-feta-bougiournti-mpougiournti-fetas-alouminoxarto-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Φέτα μπουγιουρντί σε αλουμινόχαρτο, ένας αγαπημένος μεζές

Ένας απίστευτος ελληνικός μεζές που έχει αγαπηθεί πολύ διαχρονικά μέχρι και σήμερα. Φέτα μπουγιουρντί τυλιγμένη μέσα σε αλουμινόχαρτο.

 

Ψημένη φέτα μπουγιουρντί σε αλουμινόχαρτο

feta-bougiourdi-se-alouminoxarto-psiti-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Η συγκεκριμένη συνταγή, έρχεται μαζί με μία ιστορία που θα σου αφηγηθώ. Πριν λίγα χρόνια δούλευα σεζόν στη Λευκάδα, σε ένα εστιατόρια με ψητά και παραδοσιακές συνταγές. Εκεί έμαθα να φτιάχνω τη συγκεκριμένη ψημένη φέτα και είναι ένα πιάτο που το φτιάχνω μέχρι και σήμερα. Είναι πανεύκολο, γρήγορο και μυρίζει Ελλάδα. Όλες οι μυρωδιές του τόπου μας και των γεύσεων μας κρυμμένες σε ένα πιάτο και ανακατεμένες μεταξύ τους.

Αυτή η συνταγή έχει μέσα υλικά που όλες έχουμε στη κουζίνα μας και χρησιμοποιούμε στη χωριάτικη σαλάτα κυρίως. Αλλά τα ψητά υλικά δίνουν μία ξεχωριστή νοστιμιά που δεν περιγράφεται. Μπορείς να σερβίρεις το μπουγιουρντί ως ορεκτικό, ως σαλάτα αλλά και ως μεζέ μαζί με κρασί, ούζο, τσίπουρο αλλά και μπύρα. Επίσης, ταιριάζει πολύ με φρέσκο ψάρι ή κρέας ψημένο στη ψησταριά αλλά και με φρεσκοκομμένες πατάτες. Και μιας και σου γέμισα τον νου με διάφορες όμορφες εικόνες και γεύσεις, ήρθε η ώρα να σου μάθω και πως να φτιάχνεις αυτή την αγαπημένη συνταγή.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 1 μερίδα:



  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα ή 1 κομμάτι τυρί φέτα
  • Μισή ντομάτα σε λεπτές φέτες
  • Μισή πράσινη πιπεριά σε φέτες ή κομματάκια
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδι κομμένες σε λεπτές ροδέλες ή φέτες
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

 

  • Προαιρετικά: Λίγο μπούκοβο ή μία μικρή πιπερίτσα που καίει λιωμένη αν θέλετε πιο καυτερή τη φέτα.

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τη φέτα μπουγιουρντί

turi-feta-psiti-mpougiournti-bougiournti-sintagi-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Εκεί που δούλευα, ο σεφ μου είχε πει ότι πριν χρόνια οι περισσότεροι έφτιαχναν καυτερό το μπουγιουρντί τους, αλλά τα γούστα έχουν αλλάξει σήμερα. Αν ωστόσο, σου αρέσουν τα πιο καυτερά πιάτα, μπορείς να προσθέσεις λίγο μπούκοβο, λίγο πιπέρι, καυτερή σάλτσα ή μία λιωμένη μικρή καυτερή πιπεριά μέσα στο μείγμα μας πριν το ψήσουμε. Αλλά αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται να προσθέσεις αυτά τα υλικά αν δεν σου αρέσουν τα καυτερά γεύματα.

Πάμε να ξεκινήσουμε με τη συνταγή μας που γίνεται πανεύκολα. Για αρχή, θα πλύνουμε καλά όλα τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή ροδέλες και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Ύστερα παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (ποσότητα που να μπορεί να καλύψει τη φέτα και τα υλικά, σαν πακετάκι) και τοποθετούμε τη φέτα στη μέση της επιφάνειας. Βάζουμε από πάνω το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και από πάνω τη πιπεριά και τη ντομάτα καλά στοιβαγμένες. Τέλος, βάζουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο από όλες τις πλευρές σαν πακετάκι ή σαν πουγκί. Δεν θέλουμε να χυθεί το μείγμα μας έξω από το αλουμινόχαρτο.

 

 

Βάζουμε τα πακετάκια που έχουμε φτιάξει πάνω σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα και λιώσουν τα λαχανικά. Μπορείς να τα ψήσεις και στη ψησταριά αν έχεις ή μέσα στο air-fryer. Μόλις ψηθεί, βγάλε το προσεκτικά από το σκεύος που το έχεις ψήσει και άνοιξε το μέσα σε ένα πιάτο. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο ακόμα πριν το δοκιμάσεις. Η φέτα μπουγιουρντί που δεν θα χορταίνεις να φτιάχνεις.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη φέτα μπουγιουρντί με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr