Μία νόστιμη συνταγή για ζεστή σπιτική κασερόπιτα γεμάτη μυρωδιές. Είναι από τις πιο ζουμερές τυρένιες πίτες που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Ζεστή σπιτική κασερόπιτα
Εδώ και καιρό, ψάχνω διάφορες συνταγές για σπιτικές πίτες και πάντα πέφτω σε κάποιες που μου τραβάνε το ενδιαφέρον. Μία από αυτές είναι και η συγκεκριμένη, μιας και είμαι μεγάλη λάτρης των κίτρινων τυριών. Και τι καλύτερο από μία σπιτική τυρένια πίτα για όλη την οικογένεια; Θα ξετρελαθούν όλοι και σίγουρα θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου πίτες με τυρί. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή τη ζεστή σπιτική κασερόπιτα.
Υλικά για το σπιτικό φύλλο:
Αντί για σπιτικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμο φύλλο από το σούπερ-μάρκετ.
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- Μία κουταλιά της σούπας λάδι
- 2 αυγά (το ένα για το άλειμμα των φύλλων)
- Λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων μετά (υπολόγισε γύρω στις 2 κουταλιές της σούπας)
Για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 200 γραμμάρια κάποιο άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σου
- Ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Παρασκευή και διαδικασία για τη ζεστή σπιτική κασερόπιτα
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με το να φτιάξουμε τη ζύμη μας. Αν δεν θες να τη φτιάξεις, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις μία έτοιμη του εμπορίου. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε με πολλά πανιά και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει για περίπου μία με μιάμιση ώρα, αναλόγως πότε θα φουσκώσει.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Έπειτα ξεκινάμε με το άνοιγμα των φύλλων και τη συναρμολόγηση της κασερόπιτας μας.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό μεγάλο ταψί και αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας. Σε 2 ξεχωριστά μπολάκια, έχουμε ξεχωρίσει το αυγό για το άλειμμα και το βούτυρο αφού το λιώσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορεί να απλωθεί καλά.
Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και το αλείψουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το δεύτερο από πάνω και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Θα χρειαστούμε 3-4 φύλλα για τη βάση. Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα μας και σκεπάζουμε με άλλα 2-3 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Τέλος, αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια της πίτας και τη κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Μόλις ροδίσει η πίτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. Άφησε την να κρυώσει λίγο για να κόβεται πιο εύκολα.
Extra tips:
- Μπορείς να συνοδεύσεις τη ζεστή σπιτική κασερόπιτα μας, με κάποια δροσερή σαλάτα, ένα αναψυκτικό, καφέ ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.
- Βεβαίως, μπορείς να βάλεις ότι τυρί σου αρέσει αντί για αυτά που σου πρότεινα.
- Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορείς να βάλεις γάλα για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις ζεστή ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα.
- Φτιάξε το πιο νόστιμο παραδοσιακό τυρόψωμο.
Μοιράσου αυτή τη καταπληκτική κασερόπιτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!