ugieini-sokolatopita-eukola-gluka-zaxaroplastiki-healthy-brownies-eisaimonadikigr

Υγιεινή σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι με ελάχιστες θερμίδες

Θέλεις μία σοκολατόπιτα που θα τη τρως χωρίς τύψεις; Αυτή η υγιεινή σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και με ελάχιστες θερμίδες είναι για σένα.

 

Υγιεινή σοκολατόπιτα χωρίς πολλές θερμίδες

sokolatopita-ugieini-liga-ilika-xoris-zaxari-keik-sokolatas-cake-zaxaroplastiki-gluka-eisaimonadikigr

 

Καθώς έψαχνα ένα γρήγορο, σοκολατένιο γλυκάκι για να ενδώσω στη λιγούρα μου, έπεσα πάνω σε αυτή την υπέροχη σοκολατόπιτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες. Ίσα ίσα, μπορείς να τη φας χωρίς να ανησυχείς για τη ζάχαρη και το αλεύρι, μιας και δεν περιέχει τίποτα από τα παρακάτω. Πώς γίνεται αυτό θα με ρωτήσεις!

Κι όμως γίνεται και μάλιστα, είμαι σίγουρη ότι αυτή η υγιεινή σοκολατόπιτα θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σου γλυκάκια. Εκτός του ότι έχει ελάχιστες θερμίδες, γίνεται πανεύκολα και θα χρειαστείς πολύ λίγα υλικά. Ετοιμάσου να μοιραστείς αυτό το σοκολατένιο υγιεινό γλυκάκι με όλους. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις.

 

 

 

 

Υλικά για ένα μικρό ταψάκι: (2-3 άτομα)



  • 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 50 γραμμάρια αλεύρι από φαγόπυρο
  • 30 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 αυγά μόνο τα ασπράδια
  • 3 κουταλιές μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100-150 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

 

 

 

Διαδικασία για τη νόστιμη υγιεινή σοκολατόπιτα

eukoli-ugieini-sokolatopita-sintagi-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Πάμε να φτιάξουμε μαζί αυτή την υπέροχη σοκολατόπιτα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη (αν θέλεις σπάσε τη στο μπλέντερ για ένα πιο μαλακό αποτέλεσμα), το αλεύρι από φαγόπυρο, το κακάο, τη βανίλια και το baking powder. Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το μέλι και το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά.

 

 

Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολατόπιτας. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Θέλουμε η σοκολατόπιτα μας να είναι πιο ζουμερή, οπότε τη ψήνουμε λιγότερο ή όσο μας αρέσει ανάλογα με τα γούστα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει και έτοιμη η πιο εύκολη υγιεινή σοκολατόπιτα για να τη μοιραστείς με όσους αγαπάς.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη υγιεινή σοκολατόπιτα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr