tiropita-me-simigdali-xoris-aleuri-xoris-fullo-sintages-pites-eisaimonadikigr

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι, χωρίς αλεύρι και φύλλο

Η πιο εύκολη πίτα χωρίς αλεύρι και φύλλο, μόνο για σένα. Μία μοναδική τυρόπιτα με σιμιγδάλι που θα αγαπήσουν όλοι και δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

 

Εύκολη τυρόπιτα με σιμιγδάλι

turopita-xoris-fullo-me-simigdali-xoris-aleuri-pites-pita-sintages-eisaimonadikigr

 

Είμαι από τα άτομα που αποφεύγουν τις συνταγές με αλεύρι ή φύλλο λόγω της γλουτένης που περιέχουν. Έτσι, πάντα ψάχνω εύκολες συνταγές χωρίς αλεύρι ή κάνω μία δική μου παραλλαγή από αυτά που θέλω να φτιάξω. Αυτή η συνταγή είναι ένα τέτοιο παράδειγμα και έβαλα όλη μου την έμπνευση και αγάπη για τις πίτες και έφτιαξα αυτή την υπέροχη τυρόπιτα.

Δεν έχεις ιδέα πόσο νόστιμη και απλή είναι. Μέσα σε ούτε 5 λεπτά είναι έτοιμη για ψήσιμο και για να την απολαύσεις με όσους αγαπάς. Είναι από τις πιο εύκολες πίτες και έχει σίγουρα λιγότερες θερμίδες από οποιαδήποτε πίτα με αλεύρι ή φύλλο. Ειδικά αν δεν σου αρέσει το αλεύρι, τότε αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου τυρόπιτα. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για αυτή τη πανεύκολη πίτα χωρίς αλεύρι.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι:



 

  • 2 γιαούρτια χωρίς λακτόζη ή με χαμηλά λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Μία πρέζα ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • Μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (baking powder)
  • 250-300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

Παρασκευή και εκτέλεση για τη τυρόπιτα με σιμιγδάλι

pita-me-sumigdali-xoris-aleuri-xoris-fillo-turopita-sintages-eisaimonadikigr

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η πίτα γίνεται πανεύκολα και πάρα πολύ γρήγορα. Για πάμε να ξεκινήσουμε να τη φτιάχνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα γιαούρτια και τα αυγά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πάλι. Συνεχίζουμε με το μπέικιν πάουντερ και με τη φέτα αφού τη κάνουμε θρύμματα ή μικρά κομματάκια με τα χέρια μας. Αφού ανακατέψουμε πάλι, προσθέτουμε μέσα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορούμε να το απλώσουμε στο ταψί μας.

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και απλώνουμε από πάνω τη ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Μόλις πάρει χρώμα, είναι έτοιμη η τυρόπιτα μας. Άφησε τη τυρόπιτα με σιμιγδάλι στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και κόψε τη σε κομμάτια. Ετοιμάσου να απολαύσεις τη πιο νόστιμη πίτα.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς αλεύρι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr