Η πιο υγιεινή τυρόπιτα που μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε 10 λεπτά. Υπέροχη τυρόπιτα με βρώμη με ελάχιστα υλικά για όλες τις ώρες της μέρας.
Υγιεινή τυρόπιτα με βρώμη
Σίγουρα η καθημερινότητα όλων μας, δεν μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πολύ χρόνο για τη προετοιμασία των γευμάτων μας. Και ειδικά αν θέλεις να φτιάξεις κάτι υγιεινό, δεν προλαβαίνεις μέσα στη μέρα. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα το πως νιώθεις και ότι, ορισμένες φορές θα ήθελες να έχεις τον δικό σου ιδιωτικό σεφ για να σου μαγειρεύει.
Ωστόσο, εγώ προσωπικά έχω βρει τον τρόπο για να έχω πάντα στο ψυγείο μου ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ για τις μέρες που το χρειάζομαι. Ανασηκώνω τα μανίκια μου και ψάχνω την επόμενη συνταγή που θα μου εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα. Μια από αυτές τις συνταγές είναι και η συγκεκριμένη τυρόπιτα με βρώμη που την έχω λατρέψει και τη φτιάχνω συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο έχω πάντα στη διάθεσή μου ενα υγιεινό πιάτο που μπορώ να το παίρνω μαζί μου για τις “δύσκολες ώρες” ή για να αναπληρώσω ένα γεύμα της ημέρας. Έχω κάνει τις δικές μου παραλλαγές στα υλικά και την έχω κάνει όσο πιο ελαφριά μπορούσα. Είναι μια λαχταριστή τυρόπιτα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις άλλες. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα τη φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.
Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μικρό ταψάκι:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμάρια)
- 2 αυγά
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Μία πρέζα αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- Λίγη ρίγανη
- 1 ποτήρι φρέσκο γάλα ή νερό
- 100-150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 2-3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200-250 γραμμάρια βρώμη ή όσο πάρει για να έχει μία μαλακή σύσταση
- Λίγο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το ταψάκι
Εκτέλεση για τη πιο εύκολη τυρόπιτα με βρώμη
Πριν σου εκμυστηρευτώ τον τρόπο να φτιάξεις αυτή την υπέροχη πίτα, να σου υπενθυμίσω ότι μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα τα γούστα σου. Είναι από τις πιο εύκολες πιτούλες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Πάμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο και ανακάτεψε πάλι. Έπειτα ρίξε το γάλα ή το νερό και τη φέτα αφού τη τρίψεις με τα χέρια σου. Μετά τις 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι και κράτησε μία για το τέλος. Τέλος, πρόσθεσε τη βρώμη , ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε περισσότερη αν νομίζεις ότι τη χρειάζεται.
Άπλωσε το μείγμα σε ένα μικρό λαδωμένο ταψάκι (εγώ χρησιμοποιώ μικρές φόρμες από το σούπερ-μάρκετ), και ρίξε από πάνω το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας. Άφησε την στην άκρη να κρυώσει λίγο πριν τη κόψεις. Με αυτόν τον τρόπο θα κοπεί πιο ομοιόμορφα και σε πιο ωραία κομμάτια.
Extra tips:
- Αν θέλεις περισσότερη τυρόπιτα, διπλασίασε τα υλικά της συνταγής σου.
- Και βέβαια μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά θέλεις μέσα στη πίτα σου. Όπως για παράδειγμα περισσότερα λαχανικά, δηλαδή, πιπεριές, μανιτάρια, ντομάτα, κολοκυθάκι και ότι άλλο σου αρέσει.
- Πρόσθεσε περισσότερα τυριά για να γίνει πιο λαχταριστή η πίτα, πχ, blue cheese, ανθότυρο, τυρί κρέμα, έμενταλ κλπ.
- Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις βρώμη, αντικατέστησε τη με κάποιο αλεύρι που σου αρέσει αλλά και με σιμιγδάλι.
- Μπορείς να στολίσεις τη πίτα σου και με σουσάμι αλλά και με περισσότερα τυριά ή λαχανικά.
- Αποθήκευσε τη πίτα σου στο ψυγείο όταν κρυώσει για να διατηρηθεί περισσότερο χρονικό διάστημα. Ειδικά το καλοκαίρι, φρόντισε να την διατηρείς στο ψυγείο για να μην χαλάσει, όπως και τα περισσότερα τρόφιμα σου.
- Για περισσότερες υγιεινές επιλογές, ρίξε μία ματιά εδώ.
- Οι πιο εύκολες κρέπες με βρώμη που θα λατρέψεις.
- Φτιάξε μαλακά και αφράτα μπισκότα βρώμης χωρίς ψήσιμο.
- Υπέροχο κέικ με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και αλεύρι.
- Μπιφτέκια με βρώμη που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει σίγουρα.
Μοιράσου αυτή τη μοναδική τυρόπιτα με βρώμη με του φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!