Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια φούρνου με μία λαχταριστή, τυρένια γέμιση. Η ζύμη τους είναι πανεύκολη και περιέχει ελάχιστα υλικά και κόπο.
Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια φούρνου
Πάντα μου άρεσαν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές, με λίγα υλικά. Έτσι, μία μέρα καθώς έψαχνα για την επόμενη συνταγή που θα με διευκολύνει τις περιόδους που θέλω κάτι εύκολο και γρήγορο, έπεσα πάνω σε μία απίστευτη παρασκευή. Από πάντα είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία σε ότι περιέχει ζύμη και ειδικά τυρί και μπορώ να πω ότι αυτά τα τυροπιτάκια ήταν αυτό που έψαχνα.
Μου έλυσαν τα χέρια με το πόσο εύκολα γίνονται και από εκείνη τη μέρα δεν έχω σταματήσει να τα φτιάχνω. Ο συνδυασμός της πολύ εύκολης ζύμης και της υπέροχης γέμισης τη καθιστούν μία ελκυστική συνταγή, ειδικά για άτομα που θέλουν ένα γρήγορο σνακ για τη δουλειά, τη σχολή αλλά και το σχολείο για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης, είναι αρκετά υγιεινή και θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση του να ψάχνετε κάτι πιο περίπλοκο. Μπορείτε να φτιάξετε μία ποσότητα μέσα στην εβδομάδα και να τα έχετε πάντα πάνω σας. Και σίγουρα μπορείς να φτιάξεις διάφορα πιτάκια με διάφορες γεύσεις που θα λατρέψουν όλοι. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια φούρνου.
Υλικά που θα χρειαστείς για τη ζύμη:
- Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια γιαούρτι με πολλά λιπαρά (1 κεσεδάκι)
- Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
- Λαδόκολλα ή λίγο λάδι για το ταψί
- Λίγο σουσάμι για το ντεκόρ
Για τη γέμιση:
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- Μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο της επιλογής σου
Παρασκευή και διαδικασία για τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια φούρνου
Μπορείς να καταλάβεις ήδη ότι αυτή η συνταγή γίνεται πανεύκολα. Και η ζύμη δεν περιέχει μαγιά, οπότε είναι και ιδανική για τα άτομα που ακολουθούν μία συγκεκριμένη διατροφή.
Θα ξεκινήσουμε με τη ζύμη μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνή η ζύμη μας, ρίχνουμε λίγο νερό μέσα. Τη πλάθουμε σε ένα στρογγυλό ζυμαράκι και τη κλείνουμε από πάνω με μία διαφανής μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση μας.
Σε ένα μπολάκι ή στο μπλέντερ μας λιώνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το κίτρινο τυρί που έχουμε επιλέξει. Η γέμιση μας είναι έτοιμη για να γεμίσουμε τα τυροπιτάκια μας.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε μικρά κομματάκια ή μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι και βάζουμε λίγη γέμιση στο καθένα. Κλείνουμε καλά από όλες τις πλευρές και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλειμμένο με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και λίγο σουσάμι αν θέλουμε. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα δοκιμάσουμε για να μην καούμε. Ώρα να φτιάξεις και εσύ τα πιο εύκολα και λαχταριστά τυροπιτάκια φούρνου με τη πιο νόστιμη γέμιση.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά εκτός από αυτά που σου προτείνω. Πχ, ανθότυρο, μοτσαρέλα, blue cheese, νηστίσιμο, κατσικίσιο, παρμεζάνα και ότι άλλο σου αρέσει.
- Και σίγουρα μπορείς να προσθέσεις περισσότερα μπαχαρικά. Κάποια που ταιριάζουν στη συνταγή μας είναι η ρίγανη, η πάπρικα γλυκιά, το σκόρδο σε σκόνη , το δενδρολίβανο αλλά και το πιπέρι.
- Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και αλλαντικά μέσα στη γέμιση σου ή να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου τυρί. Απλά γέμισε τα με μπέικον, ζαμπόν, γαλοπούλα, κοτόπουλο, κιμά, πανσέτα, λουκάνικο και ότι άλλο είδος θέλεις.
- Σίγουρα κάποιοι δεν θα θέλουν να φτιάξουν τη δική τους ζύμη. Μην ανησυχείς, μιας και οποιαδήποτε έτοιμη ζύμη και να χρησιμοποιήσεις θα έχει το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα. Προτείνω ζύμη σφολιάτας που της έχω ιδιαίτερη αδυναμία.
- Αν δεν προτιμάς τα τυροπιτάκια φούρνου, μπορείς να τα κάνεις και τηγανιτά σε άφθονο ηλιέλαιο.
- Και μπορείς να τα κάνεις και γλυκά αρκεί να προσθέσεις μέσα κάποιο γλυκό υλικό, όπως πραλίνα σοκολάτας, κάποια μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, ζάχαρη κρυσταλλική, άχνη, σαντιγί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα αλλά και παγωτό.
- Νόστιμα ελιοπιτάκια με χειροποίητο φύλλο.
- Ζουμερά πιτάκια με κιμά για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
- Γλυκά σοκολατοπιτάκια γεμάτα με μερέντα για μικρούς και μεγάλους.
- Τα πιο ελαφριά τυροπιτάκια με ανθότυρο για όλες τις ώρες.
- Γεμιστά πατατοπιτάκια με χειροποίητη ζύμη που θα λατρέψεις.
Μοιράσου αυτά τα υπέροχα τυροπιτάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!