tsipoures-me-patates-tiganites-stin-sxara-mageiriki-psaria-eisaimonadikigr

Τσιπούρες στη σχάρα με φρέσκες τηγανιτές πατάτες κομμένες στο χέρι

Ζουμερές τσιπούρες στη σχάρα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Με συνοδεία από φρέσκες τηγανιτές πατάτες που όλοι και όλες αγαπάμε.

 

Υπέροχες τσιπούρες στη σχάρα

tsipoures-stin-sxara-psari-psaria-thalassa-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για τσιπούρα στη σχάρα.  Σε ελάχιστο χρόνο έχετε νόστιμο ψάρι στο τραπέζι σας, ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα ή ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Αυτές οι τσιπούρες στη σχάρα είναι γεμάτες με μυρωδικά και αρώματα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

ΥΛΙΚΑ(Για 2 άτομα):



 

Για τις τσιπούρες :

  • 2 τσιπούρες μεγάλες, καθαρισμένες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε

 

 

 

Για τις πατάτες :

  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους διάστασης 2 με 3 εκατοστά
  • 1 με 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

 

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 κλωναράκια μαϊντανού φρέσκα
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τις τσιπούρες στη σχάρα με φρέσκες πατατούλες

tsipoures-kai-patates-tiganites-stin-sxara-ladolemono-sintages-mageiriki-psaria-psita-eisaimonadikigr

 

Ετοιμάστε το μπάρμπεκιου αν έχετε με κάρβουνα ή αν έχετε ηλεκτρικό προθερμάνετέ το.  Αφήστε τη σχάρα επάνω να ζεσταθεί καλά.  Παράλληλα πάρτε τις καθαρισμένες τσιπούρες και με τα χέρια σας αλείψτε τις με ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνειά τους και αλατοπιπερώστε τις.  Τοποθετήστε τις τσιπούρες πάνω στη σχάρα, ψήστε για 5 με 9 λεπτά από τη μια πλευρά και ύστερα γυρίστε τις ώστε να ψηθούν για άλλα 5 με 9 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Όσο ψήνονται οι τσιπούρες, πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.  Πλύνετε τις πατάτες, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε κύβους διάστασης 2 με 3 εκατοστά.

 

 

Ρίξτε τις στο τηγάνι και τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλατίστε τις και αφήστε να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Σερβίρετε κάθε τσιπούρα σε ένα πιάτο, μοιράστε ισόποσα τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα κλωναράκια του και τις φέτες λεμονιού. Οι πιο νόστιμες τσιπούρες στη σχάρα με πατατούλες τηγανιτές, είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

 

 

 

 

Συμβουλές και Extra tips:

  • Μην περιμένετε να ψηθούν πρώτα τα ψάρια και ύστερα να τηγανίσετε τις πατάτες.  Κάνετέ το συγχρόνως, ώστε να σερβίρετε ζεστό το φαγητό.
  • Προτιμήστε τσιπούρες ίδιου μεγέθους, για να ψηθούν ταυτόχρονα.
  • Μην χαράζετε τα ψάρια πριν τα ψήσετε γιατί θα χάσουν τη νοστιμιά τους.
  • Μην κόψετε τις πατάτες πολύ λεπτές.  Οι ψιλοκομμένες πατάτες περιέχουν μεγαλύτερο ποσοστό λίπους από τις χοντροκομμένες.
  • Πριν τηγανίσετε τις πατάτες, βάλτε τες για μισή ώρα σε κρύο νερό για να βγάλουν το περιττό άμυλο τους και να είναι πιο ελαφριές.
  • Προτιμήστε το ελαιόλαδο για τηγάνισμα και μην βάλετε πολύ λάδι στο τηγάνι. Ωστόσο, για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, επιλέξτε ηλιέλαιο.
  • Μην τις αφήσετε να σκουρήνουν.  Μόλις οι πατάτες αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε τες από το τηγάνι και σερβίρετε.
  • Αφού τηγανίσετε τις πατάτες, στραγγίστε τες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι και να γλιτώσετε θερμίδες.
  • Μία εύκολη και γρήγορη σος που ταιριάζει απίστευτα με το ψάρι μας, είναι το λαδολέμονο.
  • Μπορείς να σερβίρεις το φαγητάκι μας με μία δροσερή σαλάτα. Δες εδώ νόστιμες σαλάτες για να διαλέξεις.
  • Για περισσότερες υγιεινές συνταγές δες εδώ.

 

 

Μοιράσου αυτές τις πεντανόστιμες τσιπούρες στη σχάρα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr