Πάμε να φτιάξουμε μαζί τις πιο τραγανές κροκέτες κρεμμυδιού που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει ποτέ. Το κατάλληλο πιάτο για όλες τις ώρες.
Νόστιμες κροκέτες κρεμμυδιού
Σαν χθες θυμάμαι εκείνη τη μέρα που ήθελα να φτιάξω μία βραδιά ταινίας για τους φίλους μου. Τους κάλεσα σπίτι μου για να δούμε τις ταινίες που μας αρέσουν και σκέφτηκα πως είναι καλή ιδέα να φτιάξω και κάποια εύκολα πιάτα για να μασουλάμε.
Μου αρέσει να δημιουργώ καινούριες συνταγές και μία από αυτές είναι και η συγκεκριμένη. Πάντα ζήλευα τις κροκέτες κρεμμυδιού που έβλεπα στα εστιατόρια και είπα να ψάξω πως γίνονται. Βρήκα μία από τις πιο εύκολες συνταγές για κροκέτες από κρεμμύδι και σου τη παρουσιάζω. Πού ξέρεις; Μπορεί στο επόμενο τραπέζι σου να τις μαγειρέψεις και εσύ.
Υλικά για περίπου 15-20 κροκέτες κρεμμυδιού:
- Μισό κιλό κρεμμύδια
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό
- Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σος γιαουρτιού:
- 2 γιαούρτια
- 1 αγγούρι
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Διαδικασία για τις κροκέτες με κρεμμύδι
Για αρχή θα φτιάξουμε τη σος γιαουρτιού για να είναι δροσερή για να βουτήξουμε τις κροκέτες μας. Βάζουμε σε ένα μπολ τα γιαούρτια μαζί με το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε το αγγούρι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι στον τρίφτη μας ή τα πολτοποιούμε και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τις κροκέτες κρεμμυδιού.
Έπειτα συνεχίζουμε με τις κροκέτες. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό. Τα βάζουμε όλα μαζί και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και πλάθοντας μέχρι να φτιάξουμε μία μαλακή ζύμη που θα μπορούμε να ανοίξουμε σε μπαλάκια.
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο για να περνάνε από εκεί τις κροκέτες μας πριν τις τηγανίσουμε.
Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη με τα χέρια μας και τα βάζουμε να τηγανιστούν. Σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τη συνοδεία της δροσερής σος γιαουρτιού. Οι τραγανές κροκέτες από κρεμμύδι είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.
Extra tips:
- Εκτός από τη σος γιαουρτιού, μπορείς να συνοδεύσεις τις κροκέτες με κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα αλλά και τζατζίκι. Επίσης, κυκλοφορούν πολλές σάλτσες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
- Μάθε πως να φτιάχνεις τη πιο νόστιμη κρεμμυδόπιτα.
- Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες για όλα τα γούστα.
Μοιράσου αυτές τις φανταστικές κροκέτες με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!