Τούρτα σοκολάτας με βάση από κάσιους και χουρμάδες, στρώση μούρων και τραγανό topping. Μία ανεπανάληπτη τούρτα που θα λατρέψεις.
Αγαπημένη τούρτα σοκολάτας με χουρμάδες
Αν λατρεύεις τη σοκολάτα αλλά θέλεις κάτι ελαφρύ, φρουτώδες και νηστίσιμο, αυτή η τούρτα είναι ό,τι πρέπει! Η βάση της είναι φτιαγμένη από χουρμάδες και κάσιους, η σοκολατένια γέμιση είναι πλούσια και κρεμώδης, ενώ η στρώση από μούρα δίνει μια υπέροχη φρουτώδη ισορροπία. Το τραγανό topping από καρύδα και φουντούκια προσθέτει την τέλεια υφή.
Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται ψήσιμο! Μόνο λίγα υλικά, λίγος χρόνος προετοιμασίας και μια τούρτα που θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση. Είναι το κατάλληλο γλυκό για το καλοκαίρι και για να κεράσεις τους αγαπημένους σου.
Ας δούμε πώς θα την φτιάξεις βήμα-βήμα!
Υλικά: (Για 8-10 μερίδες)
Για τη βάση:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χουρμάδες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κάσιους
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Γέμιση σοκολάτας:
- 200 ml γάλα καρύδας
- 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
Για τη στρώση μούρων:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μούρα (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα ή μίξη αυτών)
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
Για το topping:
- 2 κουταλιές της σούπας flakes καρύδας ή τριμμένη καρύδα
- 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση και διαδικασία για τη τούρτα σοκολάτας με χουρμάδες και φρουτένιες πινελιές
1 Φτιάχνουμε τη βάση:
Πολτοποιούμε τους χουρμάδες, τα κάσιους, το κακάο και το λάδι καρύδας μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα μέσα στο μπλέντερ. Την πιέζουμε σε φόρμα τάρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου για να σταθεροποιηθεί και να παγώσει καλά.
2 Ετοιμάζουμε τον πουρέ μούρων:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τα μούρα με το σιρόπι σφενδάμου και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και το απλώνουμε πάνω στη βάση της τούρτας.
3 Φτιάχνουμε τη γέμιση σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και λιώνουμε μέσα τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και το φυστικοβούτυρο. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη στρώση μούρων όταν κρυώσει λίγο η γέμιση σοκολάτας.
4 Προσθέτουμε το topping:
Πασπαλίζουμε με flakes καρύδας και ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα. Μπορείς να στολίσεις τη τούρτα σου με ότι άλλο υλικό επιθυμείς για να έχεις το αποτέλεσμα που σου αρέσει.
5 Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αποτέλεσμα: μια υπέροχα βελούδινη τούρτα με σοκολατένια, φρουτώδη και τραγανή υφή σε κάθε μπουκιά! Η πιο νόστιμη τούρτα σοκολάτας με χουρμάδες, κάσιους και μία φρουτένια πινελιά που θα ενθουσιάσει τους πάντες. Μην αργείς! Φτιάξε την αμέσως και εσύ.
EXTRA TIPS:
- Για πιο μαλακή βάση: Αν οι χουρμάδες σου είναι σκληροί, μούλιασέ τους σε ζεστό νερό για 10 λεπτά πριν τους πολτοποιήσεις.
- Για πιο πλούσια σοκολατένια γεύση: Μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μια πρέζα αλάτι στη γέμιση σοκολάτας – αναδεικνύει απίστευτα τη γεύση!
- Για πιο σταθερή γέμιση: Αν θέλεις η σοκολάτα να είναι πιο σφιχτή, πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας ή 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα καρύδας.
- Για έντονη γεύση φρούτων: Αντικατάστησε τα μούρα με πουρέ από μάνγκο ή κεράσια για μια διαφορετική εκδοχή της συνταγής! Όπως επίσης, μπορείς να διαλέξεις και ότι άλλα φρούτα σου αρέσουν ανάλογα τα γούστα σου.
- Αποθήκευση: Κρατάει στο ψυγείο για 4-5 μέρες, αλλά μπορείς να την αποθηκεύσεις και στην κατάψυξη για περισσότερο και να την απολαμβάνεις σαν παγωμένο γλυκό!
- Νηστίσιμο cheesecake με κάσιους και διάφορα φρούτα για όλη την οικογένεια.
- Σοκολατένια τούρτα με nutella, έτοιμη σε 10 λεπτά.
- Η πιο απλή κρέμα πατισερί για να αναδείξεις όλα τα γλυκά σου.
- Μοναδικά σοκολατάκια με χουρμάδες, έτοιμα σε 10 λεπτά.
Μοιράσου αυτή την υπέροχη τούρτα με χουρμάδες φρούτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!