Αυτά τα υπέροχα ταρτάκια αυγού είναι πανεύκολα στη παρασκευή τους και μπορείς να τα φτιάχνεις συνέχεια. Ένα εύκολο και νόστιμο σνακ.
Εύκολα ταρτάκια αυγού με λίγα υλικά
Η συνταγή που θα σου παρουσιάσω είναι από τις πιο εύκολες και με λίγα υλικά θα έχεις ένα πεντανόστιμο σνακ. Εκτός του ότι αποτελείται από λίγα υλικά, δεν έχει πολλές θερμίδες και είναι το ιδανικό σνακ για όσους αθλούνται ή έχουν ένα βαρύ πρόγραμμα και δεν έχουν χρόνο. Μπορείς να φτιάξεις όσα ταρτάκια αυγού θέλεις και να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο για περίπου μία βδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα γρήγορο γεύμα για όταν βιάζεσαι ή δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι άλλο.
Επίσης, αυτό το πιάτο γίνεται ένα σνακ που μπορείς να το παίρνεις στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά αλλά να το συνοδεύσεις με μία σαλάτα ή ρύζι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Για να δούμε πως θα το φτιάξεις και εσύ γρήγορα και εύκολα.
Υλικά για 5-7 ταρτάκια:
- 3 ολόκληρα αυγά
- 2 ασπράδια αυγών χωρίς τον κρόκο (μπορείς να τα βάλεις και ολόκληρα, αλλά το κάνουμε για αφαίρεση θερμίδων)
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Λίγο ρίγανη
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- Ένα μεγάλο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο ή 2 μικρά
- Μία κουταλιά της σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο light
- Φορμάκια σιλικόνης για τα ταρτάκια
- Λίγο ελαιόλαδο για να το αλείψουμε στα φορμάκια
Παρασκευή και διαδικασία για τα αλμυρά ταρτάκια αυγού
Είναι σίγουρο ότι θα λατρέψεις αυτά τα πανεύκολα ταρτάκια με αυγό μόλις τα φτιάξεις τη πρώτη φορά. Θα γίνουν σίγουρα ένα πιάτο που δεν θα λείπει από τη κουζίνα σου, όχι μόνο ευκολίας αλλά και νοστιμιάς.
Ξεκινάμε σπάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα αυγά καλά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Επίσης, λίγο ρίγανη και λίγο σκόρδο και ανακατεύουμε πάλι. Ψιλοκόβουμε το κολοκυθάκι ή τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά.
Τέλος, ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και έτοιμο το μείγμα για τα ταρτάκια μας. Στη συνέχεια παίρνουμε φορμάκια σιλικόνης (αντικολλητικά αν έχουμε) και αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο. Χωρίζουμε το μείγμα μέσα στα φορμάκια και είναι έτοιμα να τα ψήσουμε. Ψήνουμε τα ταρτάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστά ή τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα πιο εύκολα και νόστιμα ταρτάκια αυγού είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις ότι λαχανικά θέλεις στα ταρτάκια μας. Εγώ προσωπικά προσθέτω και ψιλοκομμένη πιπεριά, κρεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό, σπανάκι, μανιτάρια, καρότο, πατατούλα σε κυβάκια και ότι άλλο έχω εκείνη τη στιγμή στο ψυγείο μου.
- Για περισσότερα ταρτάκια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών σου.
- Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να μην προσθέσεις το γάλα και να προσθέσεις λίγο νεράκι απλά για να διαλυθεί και να αφρατέψει καλύτερα το αυγό.
- Αν σου αρέσουν τα καυτερά, πρόσθεσε λίγο μπούκοβο, κόκκινο πιπέρι ή κόκκινη καυτερή πιπεριά που υπάρχει σε όλα τα σούπερ-μάρκετ.
- Αντί για κίτρινο τριμμένο τυρί, πρόσθεσε ότι άλλο τυρί σου αρέσει. Για παράδειγμα φέτα, ανθότυρο, μοτσαρέλα, γραβιέρα αλλά και cottage cheese για λιγότερες θερμίδες. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ένα κομματάκι τυρί σε κάθε ταρτάκι πριν τα ψήσεις για να λιώσει στον φούρνο.
- Και αν θέλεις περισσότερη πρωτεΐνη μέσα στα ταρτάκια, πρόσθεσε κάποιο αλλαντικό ή κρέας της επιλογής σου. Για λιγότερες θερμίδες, προτίμησε γαλοπούλα και κοτόπουλο σε φέτες, αλλά και βραστό κοτόπουλο μαδημένο.
- Και αν δεν θέλεις να βάλεις ελαιόλαδο στα φορμάκια σιλικόνης, κόψε λίγη λαδόκολλα και τοποθέτησε τη μέσα. Έτσι θα έχεις πιο ελαφριά ταρτάκια χωρίς τη προσθήκη λαδιού.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις υγιεινά τσιπς χωρίς πατάτα.
- Πανεύκολες ιδέες για υγιεινά πρωινά για να διαλέξεις.
- Υγιεινά βραδινά για να έχεις έναν ελαφρύ και εύκολο ύπνο.
- Πίτσα διαίτης χωρίς ζύμη; Κι όμως γίνεται!
- Συνόδευσε το ταρτάκι σου με μία δροσερή σαλάτα. Δες εδώ δροσερές σαλάτες για να διαλέξεις.
- Για περισσότερα εύκολα και γρήγορα πιάτα, δες εδώ.
Μοιράσου αυτά τα λαχταριστά ταρτάκια αυγού με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!