Αυτή η μακαρονόπιτα με φύλλο είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές. Είναι γεμάτη με υπέροχα κίτρινα τυριά και συναρπαστικές μυρωδιές.
Μακαρονόπιτα με φύλλο και τυριά
Θυμόμουν από παλιά, ότι υπήρχε μία απίστευτη πίτα και την έφτιαχνε ο φούρνος της γειτονιάς μου. Η γεύση της ήταν τόσο υπέροχη που ήθελα να την αγοράζω συνέχεια.
Οι άνθρωποι που είχαν τον φούρνο μου είχαν πει ότι λέγεται μακαρονόπιτα και το όνομα μου φάνηκε περίεργο. Μα πίτα με μακαρόνια; Και πώς είναι τόσο νόστιμη; Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησα να ψάχνω τη συνταγή και στο τέλος βρήκα αυτή που θα σου παρουσιάσω παρακάτω. Την έχω φτιάξει άπειρες φορές και η γεύση της δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσεις όσο την αγάπησα και εγώ.
Τι θα χρειαστείς για ένα ταψί μακαρονόπιτα με φύλλο:
- 2 συσκευασίες φύλλο για πίτες
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια παστίτσιου
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- 6 αυγά
- 1 λίτρο γάλα της επιλογής σου
- 4,5 κουταλιές της σούπας χοντρό σιμιγδάλι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια φέτα
- 250 γραμμάρια γκούντα τριμμένη
- 200 γραμμάρια κάποιο άλλο κίτρινο τυρί που σου αρέσει
Εκτέλεση για τη πίτα με μακαρόνια
Η συνταγή μας είναι εύκολη και το αποτέλεσμα θα σου αρέσει πάρα πολύ. Για αρχή, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό και μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα που φτιάξαμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι , τα 6 αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα, το χοντρό σιμιγδάλι, το γάλα και όλα τα τυριά που έχουμε διαλέξει να χρησιμοποιήσουμε. Δεν τα αφήνουμε να βράσουν, παρά τα ανακατεύουμε να γίνουν όλα ένα μείγμα. Προσθέτουμε μέσα και τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε πάλι. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το ταψί με τα φύλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί της επιλογής μας και απλώνουμε πάνω λίγα φύλλα. Ρίχνουμε μέσα τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε και με άλλα φύλλα. Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνουμε καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω κι άλλο κίτρινο τυρί για να έχει πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν τη κόψουμε. Η μακαρονόπιτα με φύλλο και απίστευτη γεύση, είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι τυριά επιθυμείς για να έχεις το αποτέλεσμα που σου αρέσει.
- Αντί για χοντρά μακαρόνια παστίτσιου, πρόσθεσε ότι είδος μακαρονιού θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
- Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείς να προσθέσεις μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικο αλλά και πιπεριές ή ότι άλλο θέλεις.
- Είναι μία πίτα που μπορείς να σερβίρεις ως μεσημεριανό, ορεκτικό, βραδινό αλλά και να τη πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στο σχολείο αλλά και στη σχολή.
- Μία καλή επιλογή, αντί για γάλα είναι η κρέμα γάλακτος που θα σου δώσει πιο νόστιμο αλλά επίσης και πιο βαρύ αποτέλεσμα. Αν σου αρέσουν οι πιο ελαφριές γεύσεις, τότε προτίμησε το γάλα.
- Συνόδευσε τη πίτα μας με μία δροσερή σαλάτα και ένα αναψύκτικο ή χυμό.
Μοιράσου τη συνταγή με όσους αγαπάς! Καλή επιτυχία!