epitiximenes-diakopes-simvoules-idees-taksidia-eisaimonadikigr

Συμβουλές για να έχεις επιτυχημένες διακοπές χωρίς απρόοπτα

Θέλεις φέτος να έχεις τις πιο επιτυχημένες διακοπές χωρίς να τρέχεις και να αγχώνεσαι τελευταία στιγμή; Ώρα να μάθεις τον τρόπο.

 

Απλές συμβουλές για επιτυχημένες διακοπές

ksegnoiastes-diakopes-kalokairi-epitiximenes-simvoules-kalokairi-eisaimonadikigr

 

Οι διακοπές έχουν συνδεθεί με την ξενοιασιά και τη χαλάρωση.  Για να καταφέρουμε όμως να χαλαρώσουμε, πρέπει να τις έχουμε οργανώσει καλά. Τι χρειάζεσαι να σκεφτείς και να φτιάξεις πριν πας διακοπές;  Διάβασε παρακάτω, για να έχεις επιτυχημένες διακοπές χωρίς απρόοπτα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

  

 

 

* Καλός προγραμματισμός:

Αν ταξιδεύεις σε μακρινό τόπο, πρέπει να ζητήσεις να μάθεις για τους αναγκαίους εμβολιασμούς ή τα άλλα μέτρα προστασίας της υγείας σου στο μέρος των διακοπών.  Σε περίπτωση που ταξιδεύεις προς χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει ακόμη το διαβατήριό σου;  Είναι οι όροι του ταξιδιού απόλυτα ξεκάθαροι και δεσμευτικοί;  Πόσα λεφτά θα χρειαστείς στο ταξίδι και πώς θα τα ασφαλίσεις από κλοπή; Ποια φάρμακα πρέπει να πάρεις μαζί σου;  Υπάρχουν αρκετά αντισυλληπτικά μέσα στις αποσκευές σου;

Ιδιαίτερα πρέπει να προσέξεις με τα προφυλακτικά γιατί καμιά φορά η ποιότητά τους σε άλλες χώρες δεν είναι καλή και επομένως διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο. Αν παίρνεις το χάπι, μπορείς να συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου για μια προσωρινή αναστολή της περιόδου.  Κανόνισε έγκαιρα το ραντεβού σου με το κομμωτήριο, για μια έξτρα περιποίηση, αφού τα μαλλιά το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται περισσότερο. Άρχισε την αντιηλιακή φροντίδα. Αν έχεις απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, είσαι έτοιμη να φτιάξεις τη βαλίτσα σου.

 

 

xaroumenes-diakopes-organomenes-simvoules-idees-kalokairi-eisaimonadikigr

 

 

* Ξένοιαστη φροντίδα:

Να ταξιδεύεις με άνετα ρούχα.  Κατά προτίμηση, να ντύνεσαι σε στρώσεις, ώστε να μπορείς να βγάζεις ρούχα όταν κάνει ζέστη ή να προσθέτεις όταν κάνει κρύο -π.χ. στο αεροπλάνο.  Να φροντίσεις να είναι ζεστά τα πόδια σου και στο αεροπλάνο να πίνεις άφθονο νερό. Επίσης, να φοράς άνετα παπούτσια που να σε βοηθάνε στο περπάτημα. Φρόντισε επίσης να έχεις μαζί σου βιβλίο ή σταυρόλεξα.  Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, να κάνεις συχνές στάσεις για βαθιές εισπνοές στον καθαρό αέρα αλλά και για να ξεπιάνεσαι.

 

 

 

* Προστασία της υγείας στις διακοπές:

Για να αποφύγεις τις ουρολοιμώξεις να φοράς πάντα στεγνά ρούχα μετά το μπάνιο στη θάλασσα.  Αν έχεις τάση για κολπικές μολύνσεις, πρέπει πάντα να καλύπτεις την περιοχή με τα κατάλληλα φάρμακα.  Σε ζεστά κλίματα να τρως ελάχιστη ζάχαρη, αλλιώς προσφέρεις άφθονη τροφή στους κολπικούς μύκητες. Σε περίπτωση που ταξιδεύεις στο εξωτερικό, να έχεις υπ’ όψη ότι η διάρροια που προσβάλλει τους ταξιδιώτες εμφανίζεται συνήθως την δεύτερη εβδομάδα.  Τα αλμυρά κριτσίνια και η κόκα κόλα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης, αν έχεις ξεχάσει να εφοδιαστείς με το απαραίτητο φάρμακο.

Απλός κανόνας πρόληψης: Βράσε το, ξεφλούδισέ το ή ξέχνα το.  Δηλαδή: Όχι φρούτο χωρίς να το ξεφλουδίσεις, όχι σαλάτες, όχι ωμό κρέας, όχι νερό βρύσης, όχι παγάκια και όχι παγωτό. Ωστόσο, αν επισκέπτεσαι κάποιο μέρος που ξέρεις ότι είναι ασφαλές, μπορείς να απολαύσεις τα πάντα χωρίς περιορισμούς. Αν όμως είναι μία χώρα που ταξιδεύεις πρώτη φορά, καλό θα ήταν να μάθεις περισσότερες πληροφορίες πριν προβείς σε οποιαδήποτε πράξη.

 
 

 

* Επιχείρηση αποσκευές:

Φρόντισε να πάρεις μαζί σου ρούχα κυρίως πρακτικά.  Τα τζιν και οι φόρμες είναι πάντοτε χρήσιμα.  Ένα μεγάλο μαντήλι ή παρεό μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε φούστα και δεν πιάνει χώρο στη βαλίτσα.  Για τον ίδιο λόγο, εξοικονόμηση χώρου δηλαδή, προτίμησε να πάρεις μαζί σου συνθετικά ρούχα και που μπορείς να τα διπλώσεις άνετα.

 

 

 

 

Αυτές ήταν κάποιες απλές συμβουλές για να έχεις επιτυχημένες διακοπές με παρέα ή χωρίς. Ποιες από αυτές κάνεις και εσύ;Post Author: Eisaimonadikigr