Το πιο εύκολο στρούντελ μήλου μόνο για σένα και τους αγαπημένους σου. Η νοστιμιά και η ευκολία του θα σε αφήσουν με ανοιχτό το στόμα.
Στρούντελ μήλου γεμιστό με καρύδια
Καθώς έψαχνα να βρω εύκολα γλυκά για το γιορτινό μας τραπέζι αλλά και για όταν θα έχω μία μικρή λιγούρα, έπεσα πάνω σε αυτό το διαμάντι. Αυτό το γλυκό συνήθως το φτιάχνουν στο εξωτερικό και γεμίζουν το στρούντελ με ότι υλικά θέλουν.
Στη δική μας περίπτωση θα το φτιάξουμε με μήλο, κανέλα και σταφίδες. Ένα πολύ εύκολο γλυκάκι που μπορείτε να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές αυτού του στρούντελ μήλου αναλόγως τα γούστα σου. Είναι το πιο κατάλληλο γλυκό για να το συνδυάσεις με τσάι, καφέ αλλά και ως ένα υγιεινό γλυκάκι. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για αυτό το υπέροχο γλυκό.
Υλικά που θα χρειαστείς για το στρούντελ μήλου:
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- Ένα αυγό
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2-3 μήλα της επιλογής σου
- 150 γραμμάρια κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο γαρύφαλλο
- 100 γραμμάρια καρύδια
- Μία χούφτα σταφίδες μαύρες ή ξανθές
- Ζάχαρη άχνη και μαρμελάδα για το στόλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αυτό το στρούντελ φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια. Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας, βγάλε από το ψυγείο τη σφολιάτα και άφησε τη να ξεπαγώσει καλά για να μπορούμε να την ανοίξουμε εύκολα χωρίς να σπάσει.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι μήλα θέλεις, είτε κόκκινα,είτε πράσινα. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το μισό βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε τα κομμένα μήλα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει ρίχνουμε μέσα τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
Για περισσότερα γλυκά δες εδώ
Ανακατεύουμε το μείγμα καλά μέχρι να αρχίσει να λιώνει το μήλο. Μετά από 15 λεπτά, ρίξε μέσα το μέλι, τα καρύδια και τις σταφίδες. Άφησε τα να ψηθούν καλά και απέσυρε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψάκι, άπλωσε λαδόκολλα και βάλε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Γέμισε τη σφολιάτα με το μείγμα του μήλου και κλείσε το από όλες τις πλευρές μέχρι να γίνει σαν ρολό. Λιώσε το βούτυρο και όταν κρυώσει ρίξε μέσα και το αυγό και άλειψε αυτό το μείγμα πάνω από το στρούντελ για να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα κατά το ψήσιμο. Χαράκωσε το απαλά από πάνω για ένα όμορφο σχέδιο. Αν θέλεις, στόλισε το με σουσάμι.
Ψήσε το γλυκό μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα. Σέρβιρε με μαρμελάδα ή ζάχαρη άχνη ή και τα δύο, αναλόγως το τι σου αρέσει.
Extra tips:
- Μπορείς να συνοδεύσεις το στρούντελ μήλου με παγωτό, γιαούρτι, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα.
- Κάνε τους συνδυασμούς που σου αρέσουν. Πχ μία ωραία ιδέα είναι η ρευστή σοκολάτα με φράουλες.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις εύκολη καρυδόπιτα με σιρόπι και παγωτό.
- Έχεις δοκιμάσει ποτέ αχλαδόπιτα; Ώρα να τη δοκιμάσεις!
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!