Αν δοκιμάσεις αυτό το σπιτικό cheesecake, δεν θα το αποχωρίζεσαι. Είναι εύκολο, γρήγορο, τυρένιο και γεμάτο από πολλές στρώσεις μπισκότου.
Λαχταριστό σπιτικό cheesecake
Μία μέρα σαν όλες τις άλλες που έβλεπα βίντεο στο Youtube, έπεσα πάνω σε μία youtuber που έφτιαχνε ένα ένα εύκολο αλλά ζουμερό cheesecake. Ναι μεν, γνωρίζω πως να φτιάξω τζικέικ, αλλά αυτή η παραλλαγή με έκανε να το αγαπήσω λίγο περισσότερο. Γιατί θα μου πεις τώρα; Διότι αυτό το σπιτικό cheesecake, έχει πολύ μπισκότο και η τραγανή υφή του, μπορεί να με τρελάνει.
Έχει διπλή στρώση μπισκότου και όσο περισσότερο μπισκότο έχει ένα γλυκό, τόσο πιο νόστιμο είναι. Όλοι το ξέρουν αυτό. Αλλά ας αφήσουμε τα πολλά λόγια και ας πάμε στο γλυκάκι μας.
Τι θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι cheesecake:
- 2 συσκευασίες μπισκότα της επιλογής σου
- 1 συσκευασία βούτυρο
- 2 κρέμες κρέμες γάλακτος για ζαχαροπλαστική
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 κουτιά τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 2 βανίλιες
- Κάποια μαρμελάδα της επιλογής σου για στόλισμα, όπως και κομμένα φρούτα
Εκτέλεση για το πιο εύκολο σπιτικό cheesecake
Αυτό το τραγανό cheesecake δεν θέλει πολύ κόπο και η ευκολία του θα σου λύσει τα χέρια. Για αρχή, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι ή μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, αν έχουμε. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και συνεχίζουμε με τα μπισκότα.
Παίρνουμε τη μία συσκευασία με τα μπισκότα και τα σπάμε όλα μέσα μέσα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα σπασμένα μπισκότα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι στον πάτο ενός ταψιού. Πατάμε καλά κάτω για να γίνει ένα στερεό στρώμα. Βάζουμε τη βάση του τσιζκέικ μέσα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα μας.
Τώρα για τη κρέμα μας, χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα. Δεν θέλουμε να γίνουμε σαντιγί, αλλά μία μαλακή κρέμα. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με απαλές κινήσεις.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη μισή δόση της κρέμας. Ανοίγουμε την άλλη συσκευασία με τα μπισκότα που έχουμε αφήσει στην άκρη και την απλώνουμε πάνω από τη κρέμα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο το cheesecake για περίπου 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
Μόλις περάσει 1 ώρα, στολίζουμε με κάποια μαρμελάδα και το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Σερβίρουμε και έτοιμο το σπιτικό cheesecake με τη διπλή στρώση μπισκότου. Ώρα να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.
Extra tips:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδους μπισκότων θέλεις. Εγώ προτιμώ τύπου digestive ή τα γνωστά Παπαδοπούλου.
- Μπορεί να χρειαστείς περισσότερα μπισκότα για τη βάση του cheesecake, αναλόγως το μέγεθος του ταψιού σου και το πόσο παχύ θέλεις να είναι το στρώμα των μπισκότων. Αυτό θα το αποφασίσεις εσύ αναλόγως τα γούστα σου.
- Εκτός από μαρμελάδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκό του κουταλιού, κομματάκια σοκολάτας, καρύδα, κομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και δημητριακά, σαντιγί αλλά και ότι άλλο θέλεις εσύ.
- Αν δεν θέλεις μία δεύτερη στρώση από μπισκότα, τότε απλά χρησιμοποίησε τα όλα στη βάση και θα έχεις ένα πιο παχύ στρώμα μπισκότων.
Μοιράσου αυτό το σπιτικό cheesecake με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!