Φτιάξε τη πιο λαχταριστή σπιτική τούρτα σοκολάτα γεμιστή με κακάο και μερέντα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Το γλυκό των ονείρων σας.
Αν ψάχνεις και εσύ να φτιάξεις μία σπιτική τούρτα σοκολάτα, τότε αυτή είναι η συνταγή που ήθελες πάντα. Ιδανική για γιορτές, γενέθλια, εκδηλώσεις αλλά και για μία αναπάντεχη στιγμή λιγούρας. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Τι θα χρειαστείς για το παντεσπάνι:
- 4 αβγά
- 3 φλ. Τσαγιού αλεύρι
- Λίγο νερό, όσο πάρει
- Δύο κουταλιές της σούπας λάδι
- Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ή στέβια ή ζάχαρη καρύδας
- Δύο κουταλιές της σούπας κακάο
- Μία κουταλιά του γλυκού αραιό σιρόπι (βράζετε λίγη ζάχαρη σε δύο φλιτζάνια νερού)
- Ένα σφηνάκι λικέρ
Για τη μερέντα:
- Τρία φλιτζάνια του τσαγιού κακάο
- Λίγο βραστό νερό
- Τρία φλιτζάνια ωμά φουντούκια χωρίς φλούδα
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
- Μία πρέζα αλάτι
- Δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας
- ½ φλιτζάνι γάλα της επιλογής σας
Εκτέλεση για τη σπιτική τούρτα σοκολάτα
Χτυπάτε τα αβγά, το αλεύρι, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το σιρόπι, το λικέρ και το κακάο με μίξερ χειρός για 5 ως 10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζετε το μείγμα σε δύο ταψάκια και ψήνετε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, το παντεσπάνι θα βγει λιγότερο αφράτο.
Ψήστε τα φουντούκια στη λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα τα αλέθετε στο μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή. Αναμείξτε το κακάο με το βραστό νερό, τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή μερέντας. Προσθέτετε το μείγμα φουντουκιών και αναμιγνύετε μέχρι να ενοποιηθούν.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Τοποθετείστε το ένα ψημένο παντεσπάνι στο ταψί και απλώστε τη μισή μερέντα. Βάλτε από πάνω το άλλο παντεσπάνι και απλώστε την υπόλοιπη μερέντα. Προαιρετικά, μπορείτε να αλείψετε γύρω γύρω με σπάτουλα, λίγη μερέντα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις, για 20 ως 30 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, μπορείτε αν θέλετε να γαρνίρετε την τούρτα με ροδέλες μπανάνας ή ρόγες σταφυλιού. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για μία ώρα, να σταθεροποιηθεί. Στολίστε τη τούρτα με ότι υλικό της επιλογής σας θέλετε και δημιουργήστε ένα μοναδικό αποτέλεσμα!
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!