maska-kata-tis-ksirodermias-mallia-simvoules-ugeia-eisaimonadikigr

Ξηρά μαλλιά;Φτιάξε τη πιο εύκολη μάσκα μαλλιών για ξηροδερμία

Η πιο εύκολη μάσκα μαλλιών για ξηροδερμία με βάση το ελαιόλαδο και το μέλι, είναι εδώ για σένα. Μάθε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ με λίγα υλικά.

 

Σπιτική μάσκα μαλλιών για ξηροδερμία

maska-gia-ksirodermia-spitiki-elaiolado-maskes-mallia-eisaimonadikigr

Πάντα με ενδιέφερε η περιποίηση των μαλλιών με φυσικά προϊόντα και μου άρεσε να βρίσκω νέες ιδέες και λύσεις για να μπορώ να περιποιούμαι το σώμα και τα μαλλιά μου. Συχνά εμφανίζονται από το πουθενά μέσα στο μυαλό μου διάφορες ιδέες και μία από αυτές ήταν και η συγκεκριμένη μάσκα.

Φυσικά την έχω εφαρμόσει στο δικό μου μαλλί και από εκείνη τη μέρα τη βάζω συνέχεια. Το πρόβλημα της ξηροδερμίας, δεν με αφήνει σε ησυχία και με κάνει να νιώθω άσχημα αλλά αυτή η μάσκα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και έχω δει τρανταχτά αποτελέσματα, ειδικά στο τριχωτό της κεφαλής.

 

 

 

Την εφαρμόζω μία φορά την εβδομάδα και έχει γίνει η αγαπημένη μου φυσική μάσκα για τη ξηροδερμία. Ήρθε η ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να τη φτιάξεις με ελάχιστα υλικά.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:





  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή καστορέλαιο

 

 

Εφαρμογή

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα είναι πολύ εύκολος, όπως και η εφαρμογή της. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί και να τα βάλεις σε ένα μπολ ή σε ένα βαζάκι για να τη διατηρήσεις πιο πολλές μέρες.

 

 

Σε στεγνά μαλλιά άπλωσε τη μάσκα με τα χέρια σου, επιμένοντας πιο πολύ στις άκρες. Με απαλές κινήσεις κάνε μασάζ στο κεφάλι σου αλλά όχι πολύ ώρα. Δύο λεπτά είναι αρκετά μιας και όταν πειράζεις πολύ τα μαλλιά σου, η ξηροδερμία γίνεται χειρότερη. Γι’αυτό ένα απαλό μασάζ 2 λεπτών είναι αρκετό για να πάει η ποσότητα σε όλο το μαλλί.

 

maska-ksirodermia-maskes-mallia-spitikes-omorfia-eisaimonadikigr

 

Στη συνέχεια πιάσε τα μαλλιά σου πάνω με ένα λαστιχάκι και τύλιξε τα με μία σακούλα ή άφησε τα χωρίς τη σακούλα αν δεν έχεις να κάνεις κάτι μέσα στη μέρα. Άφησε τη μάσκα πάνω στο μαλλί σου για περίπου 1 ώρα και έπειτα ξέπλυνε τη καλά με άφθονο χλιαρό προς παγωμένο νερό και το σαπούνι της επιλογής σου.

 

Για περισσότερες συμβουλές για τα μαλλιά σου δες εδώ

 

Το παγωμένο νερό, βοηθάει στο να μην εμφανίζεται η ξηροδερμία και δεν αφυδατώνει το δέρμα μας. Με αυτόν τον τρόπο κρατάει την υγρασία του και η ξηροδερμία δεν κάνει συχνά την εμφάνιση της.

Κράτησε το μείγμα μέσα σε ένα βαζάκι και χρησιμοποίησε το την επόμενη φορά. Μπορείς να κρατήσεις τη μάσκα και όλο το βράδυ και να λούσεις τα μαλλιά σου το πρωί για καλύτερα αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενυδάτωση του προσώπου αλλά και του σώματος σας. Εκτός από τη ξηροδερμία. η τρίχα σου θα γίνει πιο μαλακή και λαμπερή και θα εκπνέει υγεία και φροντίδα.

 

 

Σου άρεσε αυτό το tip; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

 




Post Author: Eisaimonadikigr