Η πιο viral κρέμα φιστικιού που έχει γίνει ανάρπαστη. Όλοι τη ζητάνε και τη θέλουν και ήρθε η ώρα να μάθεις να τη φτιάχνεις και εσύ.
Viral κρέμα φιστικιού
Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ διάσημη η κρέμα από φιστίκι και συγκεκριμένα από φιστίκι Αιγίνης. Εδώ και καιρό διάφοροι influencers, προμοτάρουν μία πεντανόστιμη σοκολάτα που περιέχει κρέμα από φιστίκι και συγκεκριμένα ” σοκολάτα από το Ντουμπάι”. Αυτή η σοκολάτα περιέχει κανταΐφι, κρέμα από φιστίκι και πολύ σοκολάτα. Όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει λένε τα καλύτερα και ακόμα περισσότεροι ψάχνουν πως μπορούν να τη φτιάξουν και αυτοί.
Μία από αυτούς είμαι και εγώ μιας και μου άρεσε πολύ η εμφάνιση αυτής της σοκολάτας και το πως τη παρουσιάζουν τόσο νόστιμη και διαφορετική. Αφού έκανα την έρευνα μου ανακάλυψα πολλές συνταγές αλλά δυσκολεύτηκα λίγο να βρω μία εύκολη συνταγή για τη viral κρέμα φιστικιού. Έτσι, έψαξα καλά και έπεσα πάνω σε μία συνταγούλα που μου έλυσε τα χέρια και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Αμέσως την έφτιαξα και η σοκολάτα βγήκε καταπληκτική και πολύ νόστιμη.
Και σου έχω και το καλύτερο. Τη συγκεκριμένη κρέμα μπορείς να τη βάλεις σε ότι γλυκάκια θέλεις ή να τη φας και μόνη της. Για παράδειγμα, ως γέμιση σε διάφορα κρουασάν, τσουρέκια, σουδάκια, κρέπες, donuts, μπισκότα κλπ. Όπως επίσης και ως απλή κρέμα σε μπολάκια που παγώνεις λίγο στο ψυγείο και απολαμβάνεις. Μπορείς να τη συνδυάσεις με ότι θέλεις και θα απογειώσει τη γεύση όλων των γλυκών σου. Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί και πού ξέρεις; Ίσως γίνει η επόμενη μαγειρική σου επιτυχία!
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης άψητα και ανάλατα
- 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
- 150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
Διαδικασία και παρασκευή για τη πιο viral κρέμα φιστικιού
Μέσα σε ούτε 10 λεπτά θα έχεις έτοιμη, στα χέρια σου τη πιο νόστιμη κρέμα. Με το που τη δοκιμάσεις δεν θα χορταίνεις να τη φτιάχνεις και να τη βάζεις σε όλες τις συνταγές σου. Ας ξεκινήσουμε!
Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Με το που βράσει ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια και τα αφήνουμε να βράσουν 4-5 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε πάνω σε μία πετσέτα και τα τρίβουμε μέχρι να φύγουν οι φλούδες τους και τα περιττά υγρά.
Τα τοποθετούμε μέσα στο μπλέντερ μας μαζί με τη ζάχαρη άχνη και μισό ποτήρι από το γάλα μας. Το υπόλοιπο θα το χρειαστούμε για μετά. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα και σταματάμε 3-4 φορές για να ξύσουμε τα πλαϊνά και να τα αλέσουμε ξανά.
Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το βούτυρο και τη λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσουν όλα μαζί και τα προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ με το μείγμα του φιστικιού. Χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδης υφή και βάζουμε τη κρέμα σε ένα βαζάκι ή μπολ ανάλογα τι έχουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο. Μπορείς να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες και να την απολαμβάνεις όποτε θέλεις. Η πιο υπέροχη, viral και σπιτική κρέμα φιστικιού, είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να τη μοιραστείς με φίλους και αγαπημένους.
Extra tips:
- Αν θέλεις να είναι περισσότερο γλυκιά η κρέμα μας, πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη άχνη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σου.
- Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα μόλις είναι έτοιμο.
- Εκτός από κρουασάν, κρέπες, βάφλες κλπ, μπορείς να συνδυάσεις τη κρέμα σου και με παγωτό για περισσότερη νοστιμιά.
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το φρέσκο γάλα με κάποιο άλλο της επιλογής σου φυτικό, όπως καρύδας, σόγιας, αμυγδάλου κλπ.
- Για ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγο γιαούρτι αν θέλεις.
- Κρέμα πατισερί για να φτιάξεις επικά γλυκάκια.
- Πανεύκολη κρέμα μπανάνας για ένα δροσερό γλυκάκι.
- Σπιτική κρέμα βανίλιας σαν άνθος αραβοσίτου.
Μοιράσου τη πιο viral κρέμα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!