spitikes-pites-gia-souvlakia-pitogura-zimi-eisaimonadikigr

Σπιτικές πίτες για σουβλάκια από τον σεφ Στέργιο

Ο σεφ Στέργιος μας φτιάχνει σπιτικές πίτες για σουβλάκια που θα αγαπήσουν όλοι. Αφράτες πίτες για να τις συνοδεύσεις με ότι θέλεις.

 

Αγαπημένες σπιτικές πίτες για σουβλάκια

pites-gia-souvlakia-spitika-pita-zimi-eisaimonadikigr

 

Θες τις πιο νόστιμες και τις πιο εύκολες πίτες για σουβλάκια ή αλλιώς πιτόγυρα; Τότε αυτή η συνταγή είναι αυτό που ψάχνεις. Μπορείς να φτιάξεις πανεύκολες πίτες που μπορείς να τις δοκιμάσεις και σκέτες, με κάποιο κρέας, κάποιο λαχανικό αλλά και κάποια σος ξεχωριστά. Ή αλλιώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τα κλασικά αγαπημένα σουβλάκια όπως λέμε στην Αθήνα ή πιτόγυρα όπως τα λένε οι βόρειοι φίλοι μας. Ότι ονομασία και να τους δώσουμε είναι το ίδιο νόστιμα. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και εσύ για να φτιάξεις αυτές τις πεντανόστιμες πίτες.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 10-15 πίτες ανάλογα το μέγεθος):



  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γραμμάρια)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γραμμάρια φρέσκια
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τις σπιτικές πίτες για σουβλάκια

spitikes-pites-gia-pitogura-kai-souvlakia-pita-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν έχεις ξανανοίξει ζύμη για να φτιάξεις κάποια πίτα, τότε αυτή η συνταγή θα σου φανεί πανεύκολη. Η διαδικασία είναι γρήγορη και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια.

Για αρχή θα φτιάξουμε το μείγμα της ζύμης για τις πίτες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη, το σκόρδο και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να διαλυθούν.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει.  Μόλις παρατηρήσουμε ότι δεν κολλάει στα χέρια μας, φτιάχνουμε μία μεγάλη μπάλα και την αφήνουμε μέσα στο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφορα πανιά και το αφήνουμε σε ξηρό και ζεστό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη.

 

 

Μόλις περάσει η 1 ώρα και δούμε ότι έχει φουσκώσει αρκετά η ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια σε ίδιο μέγεθος το καθένα. Τα ανοίγουμε με έναν πλάστη ή με τα χέρια μας στο μέγεθος που θέλουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα τελειώσουμε όλα.

Στη συνέχεια, αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις πίτες μία μία μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλες τις πίτες για να μην κολλήσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις γεμίζουμε με ότι υλικά επιθυμούμε. Οι πιο εύκολες σπιτικές πίτες για σουβλάκια, είναι έτοιμες να τις απολαύσεις. Ο σεφ Στέργιος έκανε πάλι το θαύμα του.

 

 

 

Extra tips:

  • Όπως ήδη γνωρίζεις, μπορείς να φτιάξεις νόστιμα σουβλάκια με τις πίτες μας. Γέμισε τα με σπιτικό γύρο, κοτόπουλο ή χοιρινό σε κομματάκια, μπιφτέκι αλλά και μπέικον ή ότι άλλο θέλεις. Πρόσθεσε το αγαπημένο μας τζατζίκι ή κάποια σως, τηγανιτές πατάτες και φρέσκα λαχανικά. Τύλιξε το καλά και απόλαυσε το. Και λίγη πάπρικα στο τέλος για τη τσαχπινιά.
  • Με τις συγκεκριμένες πίτες, μπορείς να φτιάξεις και μικρές πίτσες. Άπλωσε τη πίτα σε ένα ταψί και πρόσθεσε από πάνω πελτέ ντομάτας, κέτσαπ ή ντομάτα και τυρί και αλλαντικά της επιλογής σου, όπως και λαχανικά. Ψήσε για 10 λεπτά στον φούρνο και έτοιμες οι ατομικές πίτσες μας. Είναι το ιδανικό φαγητό για μικρούς και μεγάλους και για όλες τις ώρες.
  • Μπορείς να φτιάξεις σπιτικό ψωμί με τη συγκεκριμένη ζύμη ή να ανοίξεις φύλλο για πίτα. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, φτιάξε 2-3 καρβελάκια και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Έτοιμο το ψωμάκι μας. Όσο για το φύλλο, χώρισε σε λιγότερα και μεγαλύτερα μπαλάκια τη ζύμη και άνοιξε το καθένα με έναν πλάστη. Βάλε τη γέμιση της επιλογής σου και ψήσε τη πίτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
  • Αν θέλεις περισσότερες πίτες, αύξησε τη ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.
  • Μπορείς να φτιάξεις γεμιστές πιτούλες, απλά προσθέτοντας μέσα κάποιο τυρί που τους ταιριάζει, πχ φέτα, αλλά και λαχανικά, πχ ντομάτα και ελιές.
  • Φτιάξε εύκολη πίτα στο τηγάνι για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
  • Η πιο εύκολη ζύμη για σπιτικές τορτίγιες που θα λατρέψεις.

 

 

Μοιράσου τις πιο νόστιμες σπιτικές πίτες για σουβλάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr