Τα πιο νόστιμα σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου για όλη την οικογένεια. Συνόδευσε τα με ότι θες εσύ, ακόμα και με μία σπιτική σάλτσα.
Σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου
Τα σνίτσελ κοτόπουλου είναι διαδεδομένα ως ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Σε πολλές χώρες, είναι από τα πιο συνηθισμένα τους πιάτα και τα φτιάχνουν σε διάφορες παραλλαγές. Εγώ γνωρίζω τη δική μας συνηθισμένη παραλλαγή που είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.
Το ιδανικό πιάτο για όλη την οικογένεια και σίγουρα τα παιδιά θα το αγαπήσουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Με φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλα τα νοικοκυριά. Για να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτά τα υπέροχα σνίτσελ με κοτόπουλο.
Υλικά για περίπου 2-3 μερίδες:
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 αυγά
- 1 συσκευασία φρυγανιά τριμμένη
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα ή λαδόκολλα για ψήσιμο στον φούρνο
Διαδικασία και εκτέλεση για τα σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου
Αυτά τα σπιτικά σνίτσελ είναι πολύ εύκολα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη διαδικασία. Για αρχή, πλύνε καλά το κοτόπουλο και κόψε το σε μερίδες της επιλογής σου (μπορείς να πεις στον κρεοπώλη σου να στα κόψει σε μέγεθος σνίτσελ για να μην το κάνεις εσύ).
Βάλε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ και πρόσθεσε μέσα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη όσο θες. Ρίξε το σκόρδο σε σκόνη και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε τα όλα μαζί για να πάνε όλα τα υλικά στο κοτόπουλο. Άφησε το κοτόπουλο στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά μας.
Σπάσε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και χτύπησε τα καλά. Σε ένα άλλο πιάτο πρόσθεσε τη τριμμένη φρυγανιά και σε ένα τρίτο το αλεύρι. Βάλε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί καλά ή άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί (στη περίπτωση που θέλεις να τα ψήσεις στον φούρνο).
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε από το αλεύρι πρώτα, ύστερα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Το βάζουμε να τηγανιστεί καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, είτε τα ψήσουμε στον φούρνο, είτε τα τηγανίσουμε.
Σερβίρουμε με ότι θέλουμε και έτοιμα τα σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου.
Extra tips:
- Μπορείς να συνοδεύσεις τα σνίτσελ μας με κάποια σάλτσα της επιλογής σου (κέτσαπ, μουστάρδα, σάλτσα barbeque, μαγιονέζα, γιαούρτι, τζατζίκι κλπ).
- Επίσης, μπορείς να τα συνοδεύσεις με πουρέ πατάτας, πατάτες τηγανιτές, ρύζι, μακαρόνια, κάποια δροσερή σαλάτα της επιλογής σου ή απλά να τους προσθέσεις λίγο λεμονάκι και να τα απολαύσεις.
- Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείς να φτιάξεις και χοιρινά σνίτσελ.
- Μία έξυπνη επιλογή, είναι να κόψεις σε κομματάκια τα σνίτσελ για να είναι πιο όμορφα για τους μικρούς μας φίλους. Φαντασία να υπάρχει και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα όμορφα.
- Αν προσθέσεις κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, μπορείς να φτιάξεις μία σάλτσα καρμπονάρα για να συνοδεύσεις τα σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου την υπέροχη συνταγή με τους φίλους σου.