Ένα σουβλάκι από ψαρονέφρι με μία λαχταριστή σάλτσα τυριού για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Το ιδανικό πιάτο για πολλές περιστάσεις και πάρτι.
Νόστιμο σουβλάκι από ψαρονέφρι
Θες ένα διαφορετικό σουβλάκι που θα τραβήξει τις εντυπώσεις; Τότε αυτό το σουβλάκι με ψαρονέφρι θα γίνει από τα αγαπημένα σου πιάτα. Σε συνοδεία με μία ζουμερή σπιτική σάλτσα τυριού και φρέσκα λαχανικά, είναι ένα πιάτο ιδανικό για συγκεντρώσεις με τους φίλους σου αλλά και πάρτι. Κάντε ένα μπάρμπεκιου με τη παρέα και φτιάξε αυτό το εκπληκτικό σουβλάκι από ψαρονέφρι. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 100 γραμμάρια ψαρονέφρι
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Μία κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 8 ντοματίνια
- 1 πιπεριά πράσινη, μεγάλη
- 2 καρότα
- αλάτι ,πιπέρι κατά επιλογή
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400 γραμμάρια)
- 150 γραμμάρια φέτα βαρελίσια ή τυρί ροκφόρ ή άλλο μαλακό αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας
- 2 ντομάτες πολύ ώριμες
- ½ – 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε
Εκτέλεση και διαδικασία για το σουβλάκι από ψαρονέφρι
Για αρχή, πλύνετε το ψαρονέφρι και κόψτε το σε κύβους διάστασης 4 εκατοστών (σε μέγεθος τόσο που να περνάει από καλαμάκι για σουβλάκι). Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κόλιανδρο, το τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε. Αδειάστε στο μπολ τα κομμάτια του κρέατος και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη κι αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για 40 λεπτά στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα. Καθαρίστε τις ντομάτες και πολτοποιήστε τις στο μούλτι. Αδειάστε τις σε ένα μπολ και προσθέστε το τυρί, αφού το λιώσετε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το γιαούρτι και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε τη σάλτσα με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήστε την στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Στη συνέχεια, κόψτε τα καρότα σε στρογγυλά κομμάτια και βράστε τα για 30 λεπτά. Πλύνετε τα ντοματίνια, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και κόψτε τα στη μέση. Αλείψτε τα με την μουστάρδα. Πλύνετε και καθαρίστε την πράσινη πιπεριά και κόψτε την σε τετράγωνα κομμάτια.
Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, βγάλτε το μπολ με το ψαρονέφρι από το ψυγείο και περάστε σε καλαμάκια για σουβλάκια τα κομμάτια του κρέατος, φτιάχνοντας 8 σουβλάκια και παρεμβάλλοντας ανάμεσα στο κρέας εναλλάξ τα ντοματίνια, τα καρότα και τις πιπεριές.
Ψήστε τα σουβλάκια σε ψηστιέρα, στο γκριλ ή στα κάρβουνα, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Αλείψτε τις πίτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε τις παράλληλα. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και τις πίτες και συνοδέψτε τα με σαλάτα εποχής. Αν χρησιμοποιήσετε το γκριλ, προθερμάνετε τον φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου πριν τα ψήσετε. Το πιο νόστιμο σουβλάκι από ψαρονέφρι με λαχταριστή σάλτσα τυριού είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
EXTRA TIPS:
- Το σουβλάκι με πίτα πρέπει να ψήνεται την ώρα που θα σερβιριστεί. Αν για κάποιο λόγο προκύψει καθυστέρηση, σταματήστε το ψήσιμο, τυλίξτε το καθένα αμέσως σε αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο λίγο πριν το σερβίρισμα.
- Αν ψήσετε στα κάρβουνα, η θερμοκρασία πρέπει να είναι υψηλή στην αρχή και χαμηλότερη στη συνέχεια.
- Εκτός από ψαρονέφρι, μπορείτε να βάλετε ότι είδος κρέατος θέλετε.
- Αντί για τη σάλτσα τυριού, συνδύασε το σουβλάκι μας, με το αγαπημένο πατροπαράδοτο τζατζίκι.
- Αυτή η σάλτσα τυριού ταιριάζει με ότι κρέας, θαλασσινό και σαλάτα επιθυμείς.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι άλλα λαχανικά εκτός από αυτά που σου προτείνουμε, ανάλογα με τα γούστα σου.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις ζουμερό κοτόπουλο με γιαούρτι στον φούρνο.
- Φτιάξε νόστιμη χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα με ντομάτα και φέτα.
Μοιράσου αυτό το υπέροχο σουβλάκι από ψαρονέφρι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!