Αυτή η εύκολη σοκολατόπιτα ψυγείου θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό γλυκό. Με λίγα υλικά, γεμάτη σοκολάτα και απίστευτη νοστιμιά.
Εύκολη σοκολατόπιτα ψυγείου
Και καθώς έκανα το καθορισμένο μου ψάξιμο στο ίντερνετ, έπεσα πάνω σε αυτή την αξιολάτρευτη συνταγή. Ως λάτρης της σοκολάτας, δεν άντεξα λεπτό παραπάνω και πήγα και πήρα τα υλικά για να τη φτιάξω. Φυσικά και έγινε από τις αγαπημένες μου σοκολατόπιτες μιας και γίνεται πανεύκολα και χρειάζεται πολύ λίγα υλικά. Έκανα και κάποιες δικές μου προσθήκες ανάλογα με τα γούστα μου, όπως μπορείς να κάνεις και εσύ.
Ωστόσο, τα βασικά υλικά είναι γύρω στα 5-6 και μπορείς να τα βρεις παντού. Πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη σοκολατόπιτα ψυγείου.
Υλικά για ένα μεσαίο ταψάκι:
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα (2 σοκολάτες)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Μία κουταλιά της σούπας γάλα
- Μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- Καρύδια σπασμένα ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό για ένα πιο τραγανό μείγμα ή για το στόλισμα
Εκτέλεση και διαδικασία για τη σοκολατόπιτα ψυγείου
Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή την απίστευτη σοκολατόπιτα είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Με λίγα απλά βήματα, θα έχεις το πιο νόστιμο γλυκάκι για όλη την οικογένεια.
Για αρχή, χτυπάμε τα μπισκότα digestive μαζί με το κακάο, στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το μισό βούτυρο και το προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι της επιλογής μας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μπεν μαρί τις σοκολάτες σε κομματάκια μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο. Μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα και στον φούρνο μικροκυμάτων αν έχουμε, αλλιώς με μπέν-μαρί.
Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι. Τέλος, προσθέτεις το γάλα, το γιαούρτι αλλά και κάποιον ξηρό καρπό αν θέλεις. Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και βγάζουμε τη σοκολατένια βάση μπισκότου από το ψυγείο. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Η πιο νόστιμη σοκολατόπιτα ψυγείου είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Extra tips:
- Για περισσότερη σοκολατόπιτα ή για 2 ταψάκια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
- Μπορείς να στολίσεις το γλυκάκι μας με ότι σου αρέσει. Για παράδειγμα ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, σαντιγί, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς , μπισκότο σπασμένο, κομματάκια λευκής ή μαύρης σοκολάτας, κάποιο γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει αλλά και με συνοδεία παγωτού.
- Αντί για τη κλασική σοκολάτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή ή να την στολίσεις πάνω από τη σοκολατόπιτα όταν θα είναι έτοιμη.
- Αν δεν σου αρέσει κάποιο υλικό, μπορείς να μην το προσθέσεις και να κάνεις τη δική σου παραλλαγή αυτής της υπέροχης σοκολατόπιτας.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις έναν υπέροχο κορμό με λευκή σοκολάτα.
- Τα πιο υπέροχα γλυκά σοκολατοπιτάκια για όλους.
- Σοκολατένια βραχάκια με ξηρούς καρπούς για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι.
Μοιράσου αυτή την υπέροχη σοκολατόπιτα ψυγείου με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!