Αυτή η σοκολατόπιτα με καρύδια μακαντάμια είναι το γλυκό που χρειαζόσουν πάντα. Ο συνδυασμός τάρτας και σοκολάτας θα σε συνεπάρει.
Σοκολατόπιτα με καρύδια μακαντάμια
Από τα γλυκά που δυσκολεύεται να αντισταθεί κανείς, ακόμα και όταν είναι σε δίαιτα … Μια γλυκιά αμαρτία που φτιάχνεται εύκολα και έχει φανατικούς θαυμαστές. Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας και θέλετε να έχετε πάντα στο σπίτι ένα σοκολατένιο γλυκό, σας έχουμε την ιδανική συνταγή! Είναι η πιο νόστιμη σοκολατένια απόλαυση! Η γεύση της είναι τόσο «γεμάτη» που δεν θα χρειαστείτε δεύτερο κομμάτι. Σε συνδυασμό με τα καρύδια μακαντάμια, θα γίνει η αγαπημένη σου σοκολατόπιτα.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά για περίπου 10 μερίδες:
- 140 ml κρέμα γάλακτος (35 % λιπαρά)
- 85 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη
- 3 αβγά μεγάλου μεγέθους (180 γραμμάρια)
- 120 ml σιρόπι σφενδάμου
- 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 280 γραμμάρια καρύδια μακαντάμια
- 30 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Εκτέλεση και προετοιμασία για τη σοκολατόπιτα με καρύδια μακαντάμια
Για αρχή, προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Με ένα πινέλο βουτυρώστε την ταρτιέρα σας. Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ρίξτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Βγάλτε το μπολ από το φούρνο και προσθέστε μέσα τα αβγά, το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε καλά με αβγογδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στην ταρτιέρα, ισιώστε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα και από πάνω μοιράστε ισομερώς τα μακαντάμια. Βάλτε τη σοκολατόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τη για 40 λεπτά περίπου. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, ελέγξτε αν έχει ψηθεί καλά. Τρυπήστε, αν βγει άνετα η οδοντογλυφίδα μπορείτε να βγάλετε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο.
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε λίγο να κρυώσει, κόψτε σε μερίδες και σερβίρετε, ζεστή ή χλιαρή. Και παγωμένη όμως είναι πολύ νόστιμη. Η σοκολατόπιτα με καρύδια μακαντάμια είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια μακαντάμια με καραμελωμένα φουντούκια, αμύγδαλα, κάσιους, κολοκυθόσπορους ή καρύδια. Διάλεξε τον ξηρό καρπό που σου αρέσει.
- Αν ο φούρνος είναι δυνατός ίσως χρειαστεί 2-5 λεπτά λιγότερο ψήσιμο. Συνδυάζεται πολύ ωραία με παγωτό βανίλια ή ότι άλλη γεύση παγωτό θέλεις, όπως επίσης και σαντιγί.
- Προτιμήστε ταψί των 28 εκατοστών. Αν είναι πολύ μεγαλύτερο, το μείγμα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα και η σοκολατόπιτα δεν θα είναι τόσο ζουμερή. Αν είναι μικρότερο, η σοκολατόπιτα δεν θα ψηθεί καλά, με αποτέλεσμα να παραείναι ζουμερή!
- Όταν κρυώσει μπορείτε να γαρνίρετε και με μικρά κομμάτια από αποξηραμένα φρούτα (ανανά, ψιλοκομμένο βερίκοκο, δαμάσκηνα, κράμπερις, μάνγκο, μπανάνα) και χρωματιστή τρούφα ή ακόμα και ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα ή κάποιο σιρόπι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή αντί λευκή ζάχαρη, αλλά στη διπλάσια ποσότητα.
- Για πιο ελαφριά γεύση αντικαταστήστε τα αβγά με σάλτσα μήλου (βράζετε 6 μήλα με το χυμό ενός λεμονιού, μόλις κρυώσουν τα πολτοποιείτε με το εργαλείο του πουρέ ή το ραβδομπλέντερ).
- Φτιάξε ζουμερά σοκολατοπιτάκια με λαχταριστή σοκολάτα.
- Νόστιμη τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι με μόνο 4 υλικά.
Μοιράσου αυτή την ξεχωριστή σοκολατόπιτα με καρύδια μακαντάμια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!