mpiskotakia-me-kafe-sokolatenia-tragana-glika-mpiskota-eisaimonadikigρ

Σοκολατένια τραγανά μπισκοτάκια με καφέ με απίστευτη μυρωδιά

Είναι σίγουρο ότι δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τόσο νόστιμα μπισκότα. Αυτά τα σοκολατένια μπισκοτάκια με καφέ θα σε ξετρελάνουν.

 

Μπισκοτάκια με καφέ και σοκολάτα

cookies-me-geusi-kafe-mpiskota-sokolata-mpiskotakia-glika-eisaimonadikigr

 

Όπως όλοι μας, έτσι και εγώ ξύπνησα ένα πρωί και άρχισα να ετοιμάζω τον καφέ μου. Μόλις τον έφτιαξα πήρα μία γερή τζούρα από τη μυρωδιά του, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Και εκείνη τη στιγμή μου ήρθε η ιδέα.

Δεν θα ήταν τέλειο να έχεις μπισκοτάκια με γεύση καφέ που θα μπορούσες να συνδυάσεις με το πρωινό σου αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας; Σίγουρα μου φάνηκε μία πολύ έξυπνη ιδέα μιας και λατρεύω τον καφέ. Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματάνε εκεί, μιας και αυτά τα μπισκοτάκια έχουν και μία σοκολατένια υφή. Για να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτά τα σοκολατένια μπισκοτάκια με καφέ.

 

 

 

Υλικά για 15 περίπου μπισκότα:



  • Μία κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό φλιτζάνι βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 κουταλιές της σούπας καστανή ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας καφέ της επιλογής μας σε σκόνη

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τα μπισκοτάκια με καφέ

mpiskota-me-kafe-sokolata-mpiskotakia-cookies-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Για να φτιάξουμε αυτά τα μπισκοτάκια, δεν θα χρειαστούμε παραπάνω από 10 λεπτά από τη μέρα μας. Γίνονται πολύ εύκολα και η γεύση τους θα σε ανταμείψει.

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέσα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, το baking powder και το αλάτι και χτυπάμε πάλι τη ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα και τη πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα μπαλάκι.

 

 

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί ή στρώνουμε μία λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού. Φτιάχνουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκι στο μέγεθος καρυδιού και τα απλώνουμε πάνω στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Τα πιέζουμε ελάχιστα με ένα πιρούνι για να πάρουν σχήμα και ένα όμορφο σχέδιο.

Ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι και λίγο μαλακά στο κέντρο τους. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα φάμε. Το κόλπο είναι να κρυώσουν καλά γιατί έτσι θα είναι πολύ πιο τραγανά. Ωστόσο, αν τα θέλεις πιο μαλακά και ζεστά, μπορείς να τα καταναλώσεις μόλις βγουν από τον φούρνο. Έτοιμα τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια με καφέ για να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr