Νόστιμα πιτσάκια χάμπουργκερ για να κάνετε χαρούμενους μικρούς και μεγάλους. Μία εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας συνδυασμούς.
Εύκολα πιτσάκια χάμπουργκερ
Να και μια εύκολη πρόταση που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά και να καταπλήξετε τους φίλους σας! Είναι το ιδανικό πιάτο για έναν μπουφέ, ένα πάρτι, μία συνάντηση με φίλους, αλλά και για ένα γρήγορο ορεκτικό για τα παιδιά της παρέας. Με υλικά που όλοι και όλες έχουμε στη κουζίνα μας, μπορείς να καταπλήξεις τους πάντες. Ιδανικό για τις βραδινές λιγούρες ή για μία επίσκεψη που δεν περίμενες. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτά τα πιτσάκια χάμπουργκερ.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 6 ψωμάκια για χάμπουργκερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο (που να λιώνει στο ψήσιμο)
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 2 ντομάτες μικρές, κομμένες σε 6 φέτες η καθεμία
- 6 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
- 1 πρέζα θυμάρι
- Μία πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία και παρασκευή για τα πιτσάκια χάμπουργκερ
Για αρχή, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι κόψτε προσεκτικά τα 6 ψωμάκια στη μέση. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα φούρνου και αραδιάστε επάνω τα 12 ψωμάκια. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ρίξτε το αλάτι και αφήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Ρίξτε τα μακαρόνια και αφού βράσουν, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά. Με μια πιρούνα τοποθετήστε μια μικρή πιρουνιά μακαρόνια πάνω στο κάθε ψωμί και προσθέστε στο καθένα μία φέτα ντομάτας. Τοποθετήστε μια φέτα μπέικον στο καθένα τυλίγοντάς τη για να μην εξέχει και πασπαλίστε με το θυμάρι, τη ρίγανη και το τρίμμα τυριού.
Βάλτε τα στο φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν για 10-15 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε. Τα πεντανόστιμα πιτσάκια χάμπουργκερ είναι έτοιμα για να τα μοιραστείς και να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.
ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ:
- Μπορείτε εκτός από μπέικον να χρησιμοποιήσετε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας (σαλάμι ή ζαμπόν, για παράδειγμα) ή και μανιτάρια.
- Μη βάλετε πολλή ρίγανη, γιατί θα ψηθεί και θα δώσει πικρή γεύση στα πιτσάκια.
- Αν δεν θέλετε μην προσθέσετε τα μακαρόνια. Μία καλή επιλογή είναι να απλώσεις μαγειρεμένο κιμά στη βάση του χάμπουργκερ και από πάνω ότι υλικά σου αρέσουν.
- Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τυρί του τοστ. Θα δώσει γλυκιά γεύση στα πιτσάκια σας.
- Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικό θέλετε, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές αλλά κι ότι άλλο σας αρέσει.
- Αν θέλετε μία πιο ‘‘ελληνική γεύση”, βάλτε πάνω στα πιτσάκια, ντομάτα, φέτα, ελιές, ρίγανη και λίγο κρεμμύδι.
- Αντί για ψωμί του χάμπουργκερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί για χοτ ντογκ ή ψωμί του τοστ ανάλογα με τα γούστα σας.
- Για περισσότερες νόστιμες ιδέες δες εδώ.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας ψωμάκια με σπιτική ζύμη. Ακολουθεί η συνταγή.
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια μαγιά
- 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό εκτός ψυγείου
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του καφέ αλάτι
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
Σε ένα μπολ βάζω 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού από την ζάχαρη, τις 2 μαγιές και ρίχνω λίγο νερό χλιαρό και φτιάχνω έναν χυλό. Το αφήνω να φουσκώσει 20 με 30 λεπτά περίπου..
Βάζω στον κάδο του μίξερ (ή σε λεκάνη) το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο. Όταν έχει φουσκώσει η μαγιά την ρίχνουμε στην λακκούβα με το αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό και βάζουμε και το βούτυρο μαλακό.
Αρχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατεύουμε το ζυμάρι προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει . Αν δεν έχετε μίξερ, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας.
Το αφήνω να φουσκώσει περίπου 1 ώρα αναλόγως το ποσό ζεστά είναι εκεί που έχουμε το ζυμαράκι μας. Τα χωρίζουμε σε μερίδες, περίπου 120 γραμμάρια η κάθε μία και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180-200 βαθμούς Κελσίου. Μόλις πάρουν χρώμα τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις.
Μοιράσου αυτή τη μοναδική συνταγή με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!