pansetes-fournou-me-marinada-kreas-mprizoles-eisaimonadikigr

Πανσέτες φούρνου μελωμένες με μία λαχταριστή μαρινάδα

Μελωμένες λαχταριστές πανσέτες φούρνου με μία καταπληκτική μαρινάδα για όλα τα κρέατα. Είναι σίγουρο ότι θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή.

 

Μελωμένες πανσέτες φούρνου

xoirines-pansetes-fournou-me-marinada-kreas-sintages-eisaimonadikigr

 

Από πολύ μικρή θυμάμαι που ο πατέρας μου αγόραζε πανσέτες και τις έφερνε στη μητέρα μου να τις μαγειρέψει. Τις είχα φάει σε όλες τις παραλλαγές τους. Τηγανιτές, στη ψησταριά, λεμονάτες, φούρνου κλπ. Αυτή τη περίοδο τις δοκιμάζω στο air-fryer και η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται με λόγια.

Βάζω και τη μαρινάδα που σου δείχνω παρακάτω και γίνονται λουκούμι. Ωστόσο, εσύ μπορείς να τις φτιάξεις με ότι τρόπο θέλεις. Πιστεύω ότι και αυτός ο τρόπος (στον φούρνο) θα σου αρέσει ιδιαίτερα μιας και γίνονται πολύ μαλακές και μελωμένες. Είναι ένα φαγάκι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα μικροί και μεγάλοι.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 3-4 μερίδες:



  • 10-12 πανσέτες (μπορείτε να τις μαγειρέψετε ολόκληρες αλλά και σε κομμάτια)
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Τον χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • Μία κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 ποτήρι του κρασιού φρέσκο γάλα
  • Μία πρέζα φρέσκο δενδρολίβανο
  • Μία κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι κανονικό ή μπαλσάμικο
  • 1 φυλλαράκι δάφνη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό για να διαλυθεί λίγο η μαρινάδα

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τις πανσέτες φούρνου που θα λατρέψουν όλοι

xoirini-panseta-fournou-me-marinada-kreas-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Όπως καταλαβαίνεις αυτή η συνταγή γίνεται πανεύκολα και χωρίς κόπο. Αυτό το κρέας γίνεται τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει ένα αγαπημένο φαγητό για τραπέζια, Κυριακές με την οικογένεια ή τη παρέα, αλλά και ως μεσημεριανό και κυρίως πιάτο. Συνοδεύεται με ότι σου αρέσει και μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα. Η αγαπημένη μου προσθήκη δίπλα στο κρέας είναι η πατάτα σε όλες της μορφές της (λατρεύω τον πουρέ), τα ψητά λαχανικά αλλά και οι φρέσκες σαλάτες.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες νόστιμες προσθήκες, όπως το ρύζι, τα μακαρόνια αλλά μπορείς να τις γευτείς και σκέτες. Εξάλλου αυτή η μαρινάδα απογειώνει τη γεύση του πιάτου. Πάμε να αρχίσουμε τη συνταγή μας.

 

 

Πλένουμε καλά τις πανσέτες μας και τις βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας μέσα. Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό από 1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι, το νερό, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, τη κέτσαπ, το ξίδι, τη δάφνη και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για να καλύψουν τις πανσέτες μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μπορείς να το αφήσεις μέσα στο ψυγείο όλη τη νύχτα και να ψήσεις τις πανσέτες το πρωί. Όσο πιο πολύ ώρα τις αφήσεις, τόσο πιο πολύ νόστιμες και μαλακές θα γίνουν οι πανσέτες μας.

Μόλις περάσουν οι ώρες, βγάλε το μείγμα από το ψυγείο και βάλε το όλο μαζί σε ένα μεγάλο ταψί. Το κρέας μας θα ψηθεί μαζί με τη μαρινάδα στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι μπριζόλες μας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές με ότι συνοδευτικό θέλουμε και απολαμβάνουμε. Οι πιο νόστιμες, ζουμερές και μελωμένες πανσέτες φούρνου, είναι έτοιμες να τις καταβροχθίσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτές τις λαχταριστές πανσέτες φούρνου με μαρινάδα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr