Υπέροχοι ρυζοκεφτέδες με δυόσμο που φτιάχνονται πανεύκολα και με πολύ λίγα υλικά. Ένα ξεχωριστό πιάτο για όλη την οικογένεια.
Εύκολοι ρυζοκεφτέδες με δυόσμο
Κάποια μέρα έψαχνα να βρω μία εύκολη συνταγή για να τη μοιραστώ με τους δικούς μου. Ήθελα να ξεφύγω λίγο από το συχνό μοτίβο των γνωστών κεφτέδων και έψαξα πάρα πολύ για να βρω κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα αυτούς τους φανταστικούς ρυζοκεφτέδες και η νοστιμιά και η ευκολία τους δεν περιγράφεται. Είναι το ιδανικό πιάτο για τα παιδιά μιας και είναι γεμάτο βιταμίνες, αλλά και είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για τραπέζια, μπουφέδες αλλά και πάρτι. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή την υπέροχη συνταγή.
Υλικά για 4-5 άτομα:
- 2 αυγά
- 400 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 150 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- Δυόσμο ψιλοκομμένο όσο θέλετε
- Λίγο μαϊντανό
- Αλεύρι πριν το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο ή σογιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση και διαδικασία για τους μυρωδάτους ρυζοκεφτέδες
Η διαδικασία για να φτιάξετε αυτούς τους κεφτέδες με ρύζι, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Για αρχή, βράζουμε το ρύζι για όση ώρα λέει η συσκευασία και το σουρώνουμε καλά. Ρίχνουμε αρκετό νερό για να κρυώσει το ρύζι και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο. Τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και τα αυγά. Έπειτα τρίβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, βάζουμε τη παρμεζάνα και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις το μείγμα σφίξει και γίνει σαν ζύμη, πλάθουμε κεφτέδες σε ότι μέγεθος θέλουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι και περνάμε από εκεί τους κεφτέδες πριν τους τηγανίσουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα, τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τους απολαυστικούς μας ρυζοκεφτέδες με κάποια δροσερή σαλάτα ή κάποια ελαφριά σπιτική σώς.
Extra tips:
- Αν θέλεις περισσότερους ρυζοκεφτέδες, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
- Βεβαίως και μπορείς να προσθέσεις ότι είδος τυρί θέλεις αντί για παρμεζάνα. Όπως επίσης, μπορείς να αλλάξεις τα υλικά με ότι σου αρέσει, αλλά και να προσθέσεις τα αγαπημένα σου.
- Για παράδειγμα μία νόστιμη προσθήκη είναι πράσο, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά και γιαούρτι μέσα στο μείγμα. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις τόνο ή κοτόπουλο για πιο νόστιμους ρυζοκεφτέδες.
- Αυτοί οι κεφτέδες ρυζιού τρώγονται καλύτερα κρύοι με συνοδεία γιαουρτιού ή με τυρί κρέμα.
- Μία μερίδα από τους κεφτέδες περιέχει 380 θερμίδες αν είναι τηγανισμένοι.
- Διατηρήστε το φαγητό στο ψυγείο ως και 3 ημέρες. Μην το αφήσετε παραπάνω από 2-3 ώρες εκτός ψυγείου, ειδικά αν είναι καλοκαίρι γιατί μπορεί να χαλάσει.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις υπέροχους ντοματοκεφτέδες.
- Τέτοιους νηστίσιμους πατατοκεφτέδες δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.
- Κεφτεδάκια με φακή ή φακοκεφτέδες μόνο για σένα.
- Νόστιμα και εύκολα κεφτεδάκια καρότου για όλη την οικογένεια.
Μοιράσου αυτό το υπέροχο πιάτο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!